10 avontuurlijke voorjaarswandelingen in eigen land

door

Er gaat niets boven een heerlijke voorjaarswandeling in onze eigen natuur. Deze keer hebben we 10 voorjaarswandelingen die gewoon in eigen land te vinden zijn voor je.  Er zitten weer een paar pareltjes tussen dus haal die wandelschoenen maar uit de kast!

Voorjaarswandelingen in Nederland

Boswachterspad Smokkelroute – Strijbeekse heide

Een echte smokkelroute door de Brabantse heide. Een must voor de liefhebbers van stilte en rust. Deze route loopt langs de grens met Nederland en België. Genoeg gewandeld en tijd voor een pauze? Ga even zitten bij het eiland dat midden in een veenmoeras ligt en geniet van de mooie voorjaarsbloemen! De route is ongeveer 9 kilometer lang en leent zich uitstekend voor een mooie voorjaarswandeling. Meer weten over deze wandeling, check dan zeker hoe wij het hebben ervaren.

Boswachterspad Gebbelinie – Utrecht

In de Grebbelinie stikt het van de dieren. Met een klein beetje geluk kom je marters, dassen en reeën tegen. Dacht je dat we in Nederland geen slangen hebben? Dan heb je het mooi mis, de ringslang heeft de Grebbelinie zijn thuis gemaakt. Deze route is 15 kilometer lang dus het is een stevige hike, zeker de moeite waard!

Boswachterspad Struifduinentocht – Schoorlse Duinen

Ben je een strand mens? Dan kan je hier je geluk niet op. Dit pad van 17 kilometer loopt rechtstreeks door de Schoorlse Duinen. De wind in je haren en zand in je schoenen, wandelen maar. In het karakteristieke dennenbos staat hier in het voorjaar vanalles in bloei!

Boswachtersbos Ter Apelerbossen – Ter Apel

Ook in het hoge noorden kan lekker gewandeld worden hoor! Een mooi wandelpad door open velden zijn het toneel voor een rustige wandeling. Als je geluk hebt kom je tijdens je 12 kilometer lange wandeling een paar blauwe ijsvogels tegen!

Boswachterspad Kootwijk

Natuurlijk mag de Veluwe niet ontbreken in deze lijst van voorjaarswandelingen. Als je fan bent van wilde dieren kan je hier uitstekend wilde zwijnen en edelherten spotten. De hei staat volledig in bloei tijdens het voorjaar, een uitgelezen kans om even lekker aan jouw ‘Insta‘ te werken. Pittige route wel hoor, hij is ongeveer 19 kilometer lang!

Boswachterspad Noordsvaarder – Terschelling

Deze 11 kilometer lange hike is ideaal te combineren met een weekendje op de Wadden. Wederom een pittige wandeling, maar aan het einde word je beloond met een heel tof uitzicht vanaf de duinen. Tijdens deze voorjaarswandeling ga je genoeg vogels zien! Het stikt er van de vogels die terug komen uit het zuiden. Met een beetje geluk kan je ook wat zeehonden spotten die op het strand liggen.

Boswachterspad Beek en Bos – Hondsrug

Deze voorjaarswandeling is het allermooist in de lente. Ook hier kan je met een beetje geluk een ree spotten! Deze hike is maarliefst 17 kilometer lang. Zorg er dus voor dat je snack bij hebt en een slok te drinken want het kan best een pittig worden!

Boswachterspad Laarzenpad Ruurlo – Achterhoek

Dit is de kortste wandelroute uit deze lijst. met 6,1 kilometer is hij prima te doen met kinderen! Neem wel je laarzen mee want drassige landerijen zijn een zekerheidje.

voorjaarswandeling

Boswachterspad Savelsbos – Zuid-Limburg

Helemaal gek van geschiedenis? Dan moet je deze wandeling zeker een keertje maken. De wandeling stuurt je langs oude kalksteengroeven en miljoenen jaren oude kalksteenresten! Vanaf het uitzichtpunt heb je een heel mooi uitzicht over alle fruitbomen en de Maas.

Boswachterspad Ooijpolder – Gelderse Poort

Om de lijst even lekker af te sluiten hebben we nog een hele mooie route voor je. Deze voorjaarswandeling prikkelt al je zintuigen. Broedende ooievaars, geurende bloemen en mooie uitzichtpunten. Gestrekt over 12 kilometer super toffe natuurgebieden.

Check voor meer info de website van staatsbosbeheer en koop al jouw gear bij Bever!

DagtochtEuropaNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.