6 campspaces langs het Trekvogelpad om te overnachten

door

Het Pieterpad is het bekendste langeafstandswandelpad van Nederland, maar het is zeker niet de enige. Eén van de andere paden is het Trekvogelpad van 400 kilometer. Wanneer je het Trekvogelpad loopt, wil je natuurlijk ook overnachten op de mooiste plekken. Daarom hebben we de 6 mooiste Campspaces langs het Trekvogelpad voor je op een rijtje gezet. 

Hier koop je de officiële gids van het Trekvogelpad. Daarin vind je onder andere meer informatie over de route, landschappen, uitkijkpunten en bereikbaarheid.

Het Trekvogelpad

Het Trekvogelpad is het langste natuurpad van Nederland. Het pad begint in Bergen aan Zee en loopt door het midden van Nederland naar het plaatsje Usselo, dichtbij de Duitse grens. Door de naam verwacht je het al een beetje; je loopt tijdens deze wandeling langs veel natuurgebieden met vogels. Denk bijvoorbeeld aan de Noord-Hollandse veenweiden en de zandverstuivingen op de Veluwe. 

Campspace Trekvogelpad overnachten

Plekken langs het Trekvogelpad om te overnachten

Hieronder hebben we de mooiste plekken op een rijtje gezet om te overnachten langs het Trekvogelpad. Het kan zijn dat de plekken niet direct aan het wandelpad liggen, maar ze zijn zeer goed te bereiken. 

1. Pipowagen aan het Alkmaardermeer

In Akersloot aan het Alkmaardermeer kun je bij de familie Kerssens overnachten in een pipowagen. Wel zo lekker want dan hoef je niet direct de eerste avond al je tent op te zetten. Er is een douche met warm water, dus je kunt je na het wandel lekker even wassen. Naast dat je zelf lekker kunt opladen, kun je ook je elektrische apparaten even aan de stroom leggen. Zo ben je helemaal klaar voor de volgende etappe. In de pipowagen kun je met zijn vieren overnachten. De pipowagen is te boeken vanaf €60,-. 

2. Knusse achtertuin in Hilversum

Het leuke van Campspace is dat je kunt kamperen op de meest bijzondere plekken. Van voedselbossen tot weilanden of gewoon bij iemand in de tuin. Zo ook bij José & Ruloff in Hilversum. Ze wonen in een hoekhuis met een fijne knusse achtertuin. In de tuin is een moestuin, een vuurplaatsje en lekkere zitplekken. Omdat het niet middenin de natuur is hoor je af en toe wel voorbijgangers, maar veel vaker is het rustig en soms hoor je zelfs kikkers en de oehoe’s. In de tuin kun je je eigen tent opzetten en de keuken en badkamer in huis kun je in overleg gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van het verzorgde ontbijt, lunch en/of dinner. Vega en zoveel mogelijk biologisch. De prijs per nacht is €15,-. De prijs voor het eten is op aanvraag. 

3. Rustiek kamperen op de Utrechtse Heuvelrug

Mette en Paul zijn natuurliefhebbers en wonen aan de rand van een stiltegebied midden op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn. Ze houden zelf van kamperen en stellen daarom hun tuin beschikbaar aan wandelaars en fietsers. De tuin is heel rustig gelegen aan een doodlopende zandweg. ‘s Avonds kun je lekker opwarmen bij het kampvuur en ‘s ochtends word je gewekt door de vogels. De voorzieningen in de tuin zijn basic: droogtoilet en een tuindouche waarbij het bronwater alleen verwarmd wordt als de zon schijnt. Je kunt wel gebruik maken van de houtgestookte Finse sauna. Je kunt al in de tuin slapen vanaf €8,- per nacht. 

4. Rustige plek in een boomgaard

Op deze campspace overnachting zit je helemaal goed tijdens je wandeling over het Trekvogelpad. De plek heeft namelijk uitzicht op de route. De woonboerderij van Henriette staat in het dorp Hall en heeft op het achtererf een boomgaard. Daar mag jij komen overnachten. Op die manier kan iedereen meegenieten van de rust en ruimte op deze plek. De camping heeft verder weinig voorzieningen en kost daarom ook maar €5,- per nacht. 

5. Camping Belarus 

Host Harry is een echte buitenman. Hij is ruim van geest en deelt zijn mooie kampeerplekje graag met anderen. Harry noemt zijn plek Camping Belarus. Deze ligt in de Achterhoek, lekker op het platteland tussen de weilanden en bossen. Je vindt hier rust en ruimte, maar ook veel vogels, konijnen, hazen en kippen. De camping is voorzien van een toilet en een douche met warm water, ook kun je er een kampvuurtje maken. Met je eigen tent overnacht je al voor €12,50. Je kunt voor €20,- ook gebruik maken van de caravan met voortent die al op het erf staat. 

6. Vakantiewoning op de boerderij

De laatste in het rijtje is zeker niet de minste: overnachten op deze vakantiewoning op de boerderij is de ideale afsluiting van je wandeltocht over het Trekvogelpad. Op de kleinschalige melkveehouderij en bezoekboerderij van Bennie en Monique kun je meegenieten van al het moois wat het platteland te bieden heeft. Ook laten ze je graag zien waar voedsel vandaan komt en wat de koe allemaal moet doen om melk te maken. De vakantiewoning is in 2021 helemaal verbouwd en van alle gemakken voorzien. Een overnachting kost €81,45 per nacht. 

Campspace Trekvogelpad overnachten

Over Campspace

Via Campspace kun je op unieke plekken midden in de natuur overnachten. Denk bijvoorbeeld aan boomgaarden in de polder, achtertuinen in de stad of bijzondere hutten in het bos. Waar je ook terecht komt, je kunt altijd ongestoord van de natuur genieten. De campspaces worden aangeboden door mensen zoals jij en ik. Ze willen hun stukje grond graag delen zodat veel meer mensen ervan kunnen genieten. De plekken vind je al bij jou om de hoek, daardoor hoef je niet meer in het vliegtuig of de auto te stappen om op de meest bijzondere plekken te overnachten. Daarnaast zijn de locaties ideaal voor tijdens je fiets- of wandeltocht. 

Op welke plekken langs het Trekvogelpad wil jij overnachten?

AccommodatiesDagtochtEuropaLangeafstandswandelingNederlandTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.