Een prachtige tocht naar misschien wel de mooiste hut van Zwitserland; de Tierberglihütte

door


Elk land staat bekend om een eigen soort hutten. Zo ook de hutten in Zwitserland. Er wordt wel eens gezegd dat de hutten in dit land wat meer Spartaans zijn en vooral functioneel zijn. Het komt dan neer op een plek waar je even kan rusten, eten en overnachten. Gelukkig vonden we in de Tierberglihütte een Zwitserse parel.

Tierberglihutte-Zwitserland-Trail

Tierberglihütte

De Tierberglihütte ligt op 2795 hoogtemeter en is een hut in het hart van de Urner Alpen. Op steenworp afstand van de Sustenpas is deze hut te vinden, die zowel in winter als in de zomer geopend is. Al zal je het in de winter wel gewoon met het winterraum moeten doen en al ski-tourend er naartoe moeten klimmen. Liever gewoon in de zomer? Pak jouw huttentocht-uitrusting en klim naar deze fantastische plek. Lees meteen even onze tips, dan lig je niet wakker van een snurkende buurman.

Tierberglihutte-Zwitserland-Umpol-parkplatz

Service

In de zomer is de hut bemand door de huttenwaard. Je kan er terecht voor een heerlijk hapje, drankje of een overnachting. De Tierberglihütte biedt plaats voor ongeveer 70 personen en is dus niet bepaald klein te noemen. Toch merk je daar door de intieme sfeer binnen en buiten de hut vrij weinig van. Je merkt het overigens wel in de slaapzalen. Je slaapt er dus zeker niet alleen en vaak wat krap.

Tierberglihutte

De paden op

De hut bereiken kan op veel manieren. Zo loopt er een prachtige trail, genaamd T4, vanaf onder andere het Hotel Steingletscher (1865 meter). Liever iets minder ver lopen, dan kan je beginnen bij de parkeerplaats Umpol (2093 meter). Toch is de tocht vanaf het hotel wel een echte aanrader. Je komt namelijk langs de prachtige Steinsee. Een ijskoud meer van gletsjerwater. En de weg kwijtraken in Zwitserland gebeurt niet snel, je volgt namelijk de blauw-witte markeringen en voor je het weet sta je bij de Tierberglihütte. Liever iets meer avontuur, dan kan je via een Klettersteig naar boven. In dit geval volg je route K3 vanaf de parkeerplaats Umpol en klim je in enkele uren lekker naar boven.

Tierberglihutte-Zwitserland-trail-T4

Over de top

Eenmaal aangekomen bij de Tierberglihütte, kan je er heerlijk genieten van een hapje en een drankje, mét een fenomenaal uitzicht. Vervolgens kan je kiezen om weer af te dalen, te overnachten of nog iets verder omhoog te hoog. Mocht je voor een verdere klim gaan, dan moet je je stijgijzers sowieso meenemen. Vanaf de Tierberglihütte is het namelijk alleen maar gletsjer en kan je bijvoorbeeld naar de Gwächtenhorn (3450 meter) lopen. Bij voorkeur loop je niet alleen en loop je met touwen aan elkaar. Mocht er iemand vallen, dan is het toch nog gezekerd.

Helemaal enthousiast geworden, maar weet je niet waar te beginnen? Klik hier voor huttentochtreizen op maat.

Tierberglihutte-Zwitserland-Steinsee

AccommodatiesAlpenEuropaHuttentochtReisverhalenTheHike.nlWandelroutesZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.