The Kings Trail, dé winter trail door Zweeds Lapland

door

De Koningsroute (de Kungsleden) is een van de meest legendarische wandelpaden in het noorden en geeft je een kijkje in de Zweedse wildernis. In deze trip ‘The Kings Trail’ van Travelbase loop je dit pad niet in de zomer, maar midden in de winter door een episch sneeuwlandschap. Alhoewel we het liefst nog even zomer blijven vieren op dit moment is het wel hét moment om deze trip te boeken, hij is namelijk populair. Lees: sneeuwschoenen, winterwonderland en het noorderlicht, dit wil je toch?

Gelijk boeken? Deze trip boek je hier.

The Kings Trail, Kungsleden in de winter

Wat de Kings Trail zo speciaal maakt, is de ongerepte wildernis die je onderweg tegenkomt. Tijdens je tocht word je omringd door adembenemende landschappen, waaronder hoge bergen en uitgestrekte besneeuwde toendra’s. Op ski’s of sneeuwschoenen hoor je alleen het gekraak van de sneeuw onder je voeten, verder is het doodstil.

Wat voor route volgt de Kings Trail?

De Kungsleden is een meer dan 400 km lang wandelpad dat dwars door het hart van Zweeds Lapland loopt. Het pad begint in Abisko, in het noorden van Zweden, en slingert zich door uitgestrekte bossen, langs hoge bergen en over uitgestrekte vlaktes. Je voelt je hier echt even alleen op de wereld, en als je een beetje geluk hebt spot je hier een rendier in de verte. Het eindpunt bevindt zich in Hemavan, in het zuiden van Lapland. Het pad van deze winterversie van de Kings Trail is opgedeeld in verschillende etappes. In vijf dagen loop je door het besneeuwde witte landschap van Abisko naar Singi, en uiteindelijk met de sneeuwscooter naar Nikkaluokta.

Waar overnacht je op de route?

Normaal op de Kungsleden heb je de keuze om te kamperen of te overnachten in hutten. Met de King’s trail van Travelbase overnacht je sowieso in hutten. Dit omdat in de winter je hele route compleet besneeuwd is, wel zo lekker. Op verschillende plekken bij hutten vind je ook de traditionele Zweedse sauna, zo kun je weer heerlijk opwarmen voor je je bedje inkruipt.

Urho Kekkonen national park

Voor wie is de King’s Trail geschikt?

Deze tocht is zeker niet voor watjes, maar wel haalbaarder dan het lijkt. Omdat er ervaren gidsen meegaan op je tocht en een deel van je gear kunt huren is het ook voor fitte beginners geschikt. Je loopt gemiddeld per dag zo’n 15 kilometer, iets wat door de sneeuw wel wat pittiger is dan normaal over de gewone Kungsleden trail. Hiervoor krijg je wel adembenemende uitzichten en het noorderlicht terug, hoe tof is dat?

Meteen boeken? Deze trip boek je hier.
EuropaLangeafstandswandelingNoorwegenScandinaviëTheHike.nlTravelbaseTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.