Foto: Arto Marttinen

Langste wandelroute van Chili nu geopend voor publiek!

door

Hiken, je kan er niet genoeg van krijgen. Maar elke keer komt er toch een eind aan. Wij gaan je vandaag helpen om te dealen met deze teleurstelling. In Chili kan je vanaf nu als fervent hiker je hart luchten. Hier is namelijk de langste wandelroute ter wereld geopend. De Route of Parks neemt je mee langs ongekende nationale parken.

Route of Parks

Wij weten zeker dat er vanaf nu menig bucketlist aangevuld gaat worden met deze wandelroute. Chili heeft de Route of Parks geopend. De langste wandelroute van het land. De route strekt zich over maarliefst 2.800 kilometer vanaf Puerto Montt dwars door Patagonië, tot aan Kaap Hoorn langs vulkanen, meren en regenwouden. De route loopt langs verschillende nationale parken, de een nog mooier dan de andere. Onder andere het Douglas Tompkins National Park en het Corcovado National Park behoren tot de hoogtepunten. Kortom: het avontuur van je leven staat voor de deur!

Route of Parks
Foto: Diego Jimenez

Grootste natuurlijke donatie ooit

Douglas Tompkins is de man die The North Face heeft opgericht maar helaas is overleden. Na zijn dood is er een foundation in het leven geroepen ter ere van deze man met als doel de natuur te beschermen en mensen te laten genieten van zijn schoonheid. De Route of Parks is tot stand gekomen dankzij een van de grootste donaties aan het land ooit. De Tompkins foundation heeft tien miljoen hectaren land gedoneerd. Verder zijn ze ook druk bezig met het conserveren van de ecosystemen onder water. Maar liefst veertig procent van alle nationale wateren van Chili zijn inmiddels beschermd gebied.

Patagonia National Park

Het Patagonia National Park is misschien wel het meest indrukwekkende park waar de Route of Parks doorheen komt. Het hart van het park, de Chacabucu vallei is van groot biologisch belang. De Andes wordt in dit park in tweeën gesplitst wat zorgt voor verschillende bergruggen, valleien en adembenemende taferelen. Zorg ervoor dat je dit National Park dus zeker in je route opneemt.

Foto: Derek Oyen

 

BergenLangeafstandswandelingMidden- en Zuid-AmerikaNieuwsTheHike.nlTrekking

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.