Weergaloos Patagonië

door

Patagonië is voor veel reizigers hét hoogtepunt van Zuid-Amerika. De natuur van het gebied, dat zowel in het zuiden van Chili als Argentinië ligt, is overweldigend. Indrukwekkende bergtoppen, massale ijsformaties, ongerepte rivieren en prachtige watervallen. Je vindt het er allemaal. Patagonië is daardoor een heus walhalla voor hikers. Er zijn aardig wat National Parks aanwezig, dus er zijn trails genoeg. We zetten 3 adembenemende National Parks en bijbehorende hikes voor je op een rij.

De tofste hikes in Patagonië

Liever eerst geïnspireerd worden? Check dan snel onderstaande Patagonia in 8K video:

Torres del Paine National Park

Parque Nacional Torres del Paine (spreek je uit als tOH-rehs del PIE-nay) is een nationaal park in het zuiden van Chileens Patagonië en wordt elk jaar populairder. Iedereen die deze plek met eigen ogen heeft bewonderd, weet waarom deze plek zo bijzonder is. Het is echt een van de mooiste plekken op aarde. Met de name de gletsjers, meren en rivieren zijn weergaloos. De bekendste hike van Torres del Paine is het W Circuit. De route heeft de vorm van een W en neemt je mee langs alle iconische plekken in het park. Dit is een meerdaagse hike van ongeveer 4-5 dagen. Je kunt deze hike ook uitbreiden via het O Circuit. Deze route voert je verder weg van de drukte en dieper de wildernis in. Uiteraard zijn er nog vele andere hikes die je er kunt doen. Oktober – april is de beste tijd om Torres del Paine the bezoeken. Het is dan zomerseizoen.

Los Glaciares National Park

Los Glaciares, de naam zegt het al; gletsjers, gletsjers en nog meer gletsjers. Op deze plek vol indrukwekkend natuurgeweld moet je ooit eens zijn geweest. Deze immense gletsjerwereld ligt in Argentijns Patagonië, op de grens met Chili. Je vindt er maar liefst 47 grote jongens en dan nog eens 200 kleinere gletsjers. Het park is opgedeeld in 2 delen: een noordelijk en een zuidelijk deel. De bekendste gletsjer van het zuiden is de Perito Moreno. Van augustus – mei kun je onder begeleiding van een gids hiken over deze gigantische ijsmassa. Een bekende plek in het noordelijk deel van Los Glaciares is Cerro FitzRoy, een berg met een iconische, driehoekige piek, die je vanaf bijna iedere plek in het noordelijk deel van het park kunt zien. Cerro FitzRoy is niet voor iedereen weggelegd. Deze berg wordt alleen beklommen door de allerbeste bergbeklimmers. Wel kun je de FitzRoy trek doen. Het is een van de meest spectaculaire trekkings die Patagonia te bieden heeft. Deze vierdaagse route voert je van Argentinië naar Chili en weer terug.

Tierra del Fuego National Park

De ‘Trein naar het einde van de wereld’ (Tren del Fin del Mundo) brengt je naar het zuidelijkste natuurpark ter wereld. Met meer dan 630 vierkante kilometers aan baaien, stranden, donkerblauwe meren en gletsjervalleien strekt dit park zich uit langs de kust van het Beaglekanaal, het Patagonisch regenwoud en het Altos Andesgebergte. Helaas is maar een klein deel van het park toegankelijk voor publiek. Desondanks is het deel dat je wel kunt bezoeken in het Tierra del Fuego National Park een aanrader voor een mooie dagtocht. Kies bijvoorbeeld voor de Cerro Guanaco trail. Dit is de langste en zwaarste hike in het park. Via uitgestrekte veengebieden, waarbij je ook nog een steile helling van losse rotsen moet beklimmen, kom je uiteindelijk op de top van de berg. Op die berg wacht je een uitzonderlijk panoramische uitzicht over het Beagle-kanaal en het Darwin-gebergte.

BergenMidden- en Zuid-AmerikaNatuurgebiedenPatagoniëTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.