Zeven prachtige hikeroutes in Europa

door

Hiken is onze favoriete hobby, maar wat wil je ook anders. Hoewel er vele pareltjes van hikingtrails buiten Europa liggen, hoef je echt geen verre vliegreis te maken om prachtige routes te vinden. Voor de kenner onder ons vertellen we niks nieuws, maar er zijn ook prachtige hikeroutes in Europa die zeker de moeite waard zijn. Het mooie is dat deze trails vaak gewoon op rijafstand liggen. Dus sluit je autoverzekering maar af, want roadtrip here you come! Ja, Europa kent zeker een aantal verborgen schatten wanneer het aankomt op hiken. Wij hebben een aantal van de highlights voor je op een rijtje gezet.

Jouw nieuwe bucketlist aan prachtige hikeroutes in Europa

1. Tour du Mont Blanc

Laten we aftrappen met één van de meest prachtige hikeroutes in Europa, namelijk de Tour du Mont Blanc. Deze trail is zo’n 170 km lang en gaat door de landschappen van Frankrijk, Italië en Zwitserland. De klassieke route wordt normaal gesproken in ongeveer 11 dagen gelopen en omzeilt de complete Mont Blanc. Je vindt hier de prachtigste uitzichten over de immense berg gebieden van het gebied.

prachtige hikeroutes in europa mont-blanc-1527996_1920-manify-1320x880
Foto: SteenJepsen

2. Alta Via 1 – Italië

Alta Via Uno is een hikeroute tussen de stad Dobiacco in het noorden en de stad Belluno in het zuiden. Deze prachtige hikeroute gaat recht door de Dolomieten en is 120 km lang. Gemiddeld doen hikers zo’n 10 dagen over deze route, waarbij ze mooie plekken als Tofana en Civetta meepakken. De trail van de Alta Via 1 gaat door slagvelden van de eerste wereldoorlog, prachtige kliffen, mooie meren en enorme bergen. Eentje die je zeker op je bucketlist wil hebben!

Traveler Taking Photo Of Lake Braies In Italy.
Lago di Braies in de Dolomieten

3. King’s Trail – Zweden

Helemaal in het noorden van Zweden vinden we één van West-Europa’s grootste beschermde natuurgebieden. De Kungsleden is een 440 kilometer lange route die recht dor het Vindelfjällens natuurreservaat gaat. Niet voor niets staat deze in het lijstje van de meest prachtige hikeroutes in Europa. In de zomer is het een geweldig hike gebied, in de winter verandert het in een skigebied. De enorme route is eenvoudig op te breken in vier routes van één week, waardoor het een stukje makkelijker te verteren is.

prachtige hikeroutes in europa hikeroutes-1-manify-1320x672
Foto: SteenJepsen

4. GR20 – Corsica

In Corsica behoort de GR20 tot één van de moeilijkste, maar ook meteen mooiste hikeroutes van Europa. Met deze route ga je namelijk dwars door de steile, prachtige mediterraanse berggebieden van het eiland. Het terrein is enorm rotsachtig en de klim is een behoorlijk lastige waardoor een goede conditie essentiëel is. Echter belooft het uitzicht zo geweldig mooi te zijn dat het zeker je energie waard zou moeten zijn. De trail is onderverdeeld in 15 segmenten die ieder in één dag gelopen kunnen worden.

prachtige hikeroutes in europa hikeroutes-5-manify-1320x670
Foto: Xuuxuu

5. Hot Spring Route – IJsland

De Hot Spring Routes is een wat kortere route, maar je levert hier voor zeker niet in op variatie aan uitzichten die je gaat krijgen. Deze route staat er namelijk om bekend dat hij enorm veel verschillende landschappen in korte afstanden laat zien. Een unieke route door de prachtige natuur van Ijsland. In de Laugavegurinn vind je prachtige gletsjers, actieve vulkanen maar ook uitgestrekte groene wijden. Noem het the best of all worlds. Een andere echte aanrader in IJsland is de Laugavegur trail.

prachtige hikeroutes in europa bigstock-217083409-2-manify-1320x880
Reykjadalur Hot Springs Route in IJsland

6. (Walkers) Haute Route – Zwitserland

De Haute Route is wat hij belooft: een route door de prachtige gletsjers en besneeuwde bergtoppen van Zwitserland. Maar ook gewoon de groene Alpen en kleine, sfeervolle bergdorpjes. De Haute Route is 180 km lang en het kost je ongeveer 10 tot 12 dagen om ‘m af te leggen. De route begint net als de Tour du Mont Blanc in Chamonix en brengt je binnen zo’n 12 dagen naar Zermatt.

prachtige hikeroutes in europa hikeroutes-2-manify-1320x880
Foto: Denis Lenine

7. West Highland Way – Schotland

De West Highland Way is Schotland’s nummer 1 hikeroute en is 152 km lang. Je trekt hierbij door de highlands van Schotland, langs de kust van de Loch Linnhe, militaire wegen en eeuwenoude voetpaden. Van moerassen tot bossen en smalle richels: deze trail is een avontuurlijke. Je route begint in Milngavie, een dorpje vlakbij Glasgow en eindigt in Fort William. Je mag hier wildkamperen na Loch Lomond maar wees wel voorbereid, behalve de prachtige uitzichten en schattige dorpjes kan het hier ook flink hard regenen.

prachtige hikeroutes in europa -6-manify-1320x880
Foto: Jessica Snoek
AccommodatiesAlpenBergenDolomietenEuropaHuttentochtScandinaviëTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.