De Osprey Tempest 20L voor dames ‘has your back’

door

‘De Porsche van de multisporten’, zo wordt de Osprey Tempest 20L ook wel genoemd. Schijnbaar is het de best verkochte damesrugzak van Osprey. Een blijvertje in het bestaande assortiment dus. Wel nieuw in 2019 is de kleur. Vanaf deze zomer is de Osprey Tempest 20L ook te verkrijgen in donkergroen. Genoeg reden om de daypack aan een test te ondervinden.

mooiste hike in Gorges du Verdon

Heerlijk comfortabel

Wat direct opvalt bij het dragen van de Osprey Tempest 20L, is dat hij als gegoten zit. De rugzak sluit zich perfect om je heen. Allereerst heeft de rugzak stevige schouderbanden, maar die zijn niet stijf. Daardoor vallen ze soepel over je schouders en langs je borst en armen. Het voelt alsof je die eeuwenoude tas om hebt, waar je geen afscheid van kunt doen, omdat hij zo lekker soepel is geworden. Het zijn overigens niet alleen de schouderbanden die de rugzak zo comfortabel maken. Het rugpand speelt overduidelijk ook een grote rol. Je ziet meteen dat het een luchtig systeem is, waarin ook de heupband verwerkt zit. Die heupband is gemaakt van ademend materiaal en is uitgerust met zakken aan de zijkant. Daardoor kun je er kleine spullen in kwijt, zoals energy bars en je telefoon. Super handig.

Een vak apart

Sowieso handig is de vakindeling van deze Osprey Tempest 20L. Tegen de rug zit een speciaal, stevig vak voor een waterzak. Dit vak is niet direct zichtbaar. Ik moest er zelfs even naar zoeken, maar dat betekent wel dat het goed weg is gewerkt. De slang van je waterzak kun je eenvoudig aan een schouderband vastmaken. Verder zit er natuurlijk een groot hoofdvak in de tas. Daarnaast zit er bovenin nog een kleiner vlak voor je portemonnee, paspoort en bijvoorbeeld handschoenen of een muts, Aan de voorkant zit een half open, flexibel vak waar je bijvoorbeeld je jas in kunt stoppen. Aan de zijkant is er ruimte om waterflessen weg te stoppen en vind je een handig kliksysteem om je stokken vast te binden.

Osprey Tempest 20L: het eindoordeel

Zit er dan helemaal geen nadeel aan de Osprey Tempest 20L? Misschien is er een klein minpuntje te benoemen. Qua design is de tas namelijk net niet helemaal mijn ding. Maar hé, smaken verschillen. En in dit geval is het een kwestie van ‘form follows function’. Alle vakken zorgen ervoor dat je je rugzak efficiënt kunt inrichten voor een goede daghike. Ondanks de vele opties, is de tas toch compact. Daarnaast zit hij dus ook nog eens mega comfortabel. Inmiddels heeft deze rugzak mij al vergezeld op hikes in Cantal, de Gorges du Verdon en tijdens diverse wandelingen in ons mooie Nederland. Een multifunctionele topper die ik iedereen aan kan raden.

OspreyReviewsRugzakkenTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.