Puy Mary geeft een prachtige view over het vulkanische Cantal

door

De Cantal staat niet bekend om zijn hele hoge bergen. Het gebied is immers ontstaan uit een gigantische vulkaan en brengt het gebied bergen van maximaal 1900 meter. De Puy Mary is niet de hoogste berg, maar wellicht wel de mooiste van het Cantalgebergte. De klim is relatief eenvoudig en het uitzicht over de Cantal en de Auvergne is fenomenaal.

Puy Mary

Puy Mary

Typerend aan de Puy Mary is dat de 1783 meter hoge berg de vorm heeft van een piramide. Tegenwoordig is de Puy Mary een ‘Grande Site de France’ en dat merk je wel aan de hoeveelheid bezoekers die je tegen komt. Jaarlijks ontvangt de vulkanische piramide ruim 600.000 bezoekers. Wij proberen over het algemeen de toeristische trekpleisters grotendeels te vermijden. Maar aangezien het uitzicht van de Puy Mary fenomenaal is, konden we hem niet overslaan.

Top van de berg

Vanaf de parkeerplaats is de klim naar de top van de Puy Mary niet heel ver. Binnen een half uur loop je over een verhard pad en maak je ongeveer 200 hoogtemeters. Op de top is het uitzicht inderdaad geweldig. Het wordt in Frankrijk zelfs gezien als een van de mooiste uitzichten van het hele land. Zo kijk je uit over de meest uitgestrekte vulkaan van Europa, die ruim 2700 vierkante meter is. Her en der zie je overige pieken van de vulkaan en kijk je verder over de Auvergne. Bij heel helder weer heb je zelfs uitzicht tot de Mont Blanc.

Tip

Als je de top eenmaal bereikt hebt, draaien de meeste bezoekers om. Je kan echter na de top nog een fantastische hike maken over de rug van de vulkaan. De ronde kan je zo lang maken als dat je zelf wil en uiteraard kan je ook een stukje lopen en dezelfde weg terug nemen. Het uitzicht is er minimaal even geweldig, alleen zijn er een stuk minder toeristen. Trek dan wel stevige wandelschoenen aan, want de vulkanische ondergrond kan her en der ongelijk en puntig zijn. Je loopt dan voornamelijk over opeengehoopte lagen gestolde lava. Meer Cantal ontdekken? Neem de mountainbike en maak kennis met deze prachtige regio.

BergenDagtochtEuropaFrankrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.