Dit zijn de mooiste hikes in de Filipijnen

door


De Filipijnen, bekend van haar witte stranden en vele eilanden, heeft veel meer te bieden dan alleen maar op het stand liggen bakken. De vele eilanden zorgen voor een diversiteit aan landschappen en uitzichten, maar één ding hebben ze allemaal gemeen; het tropische, paradijselijke gevoel. Voor hen die meer willen zien van de eilanden, door over prachtige bergen, dichte bossen, langs kolkende rivieren en donderende watervallen te hiken, hebben wij de vijf mooiste hikes in de Filipijnen op een rijtje gezet.

Mooiste hikes in de Filipijnen

Bewandel een inactieve vulkaan

De Filipijnen biedt hikes voor ieder niveau, we beginnen het overzicht van de mooiste hikes in de Filipijnen daarom met een wat gemakkelijkere hike. Niet ver van Manila ligt Mount Batulao, een inactieve vulkaan van bijna 700 meter hoog. De trail kronkelt over de rug van de berg over verschillende minibergtoppen om na een wandeling van zo’n vier uur de top van de berg te bereiken. Voor hikers die rustig hun tijd willen nemen, zijn er onderweg een aantal plekken waar je kunt kamperen. Deze zijn natuurlijk uitermate geschikt als je de zonsopgang of ondergang wilt bekijken vanaf de berg.

Regenwoud en touwbruggen

Als je toch al in in de buurt bent om Mount Batulao te beklimmen, is het ook een aanrader om door Masungi Georeserve te hiken. Dit biedt een hele andere ervaring dan Mount Batulao aangezien de paden veelal door het regenwoud heen leiden. Tijdens deze vier uur-durende hike wandel je door een weelderig regenwoud dat af en toe opgebroken wordt door kalkstenen rotsformaties. Wanneer je het pad vervolgt, over touwbruggen midden in het bos, kom je gegarandeerd prachtige vergezichten tegen. Het natuurpark is een beschermd gebied en mag op aanvraag bezocht worden. Vergeet daarom niet een week van tevoren een reservering te maken via de website van het park. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 35,- per persoon, afhankelijk van de trail en de dag. Deze bijdrage gaat gelijk weer in de conservatie van het gebied. Je draagt dus ook direct wat bij aan het milieu.

On top of the world

Mount Pulag op het eiland Luzon wordt door veel mensen gezien als één van de allermooiste hike-gebieden in de Filipijnen. De berg is de op twee na hoogste in de Filipijnen en staat bekend om de sprookjesachtige uitzichten over de wolken en is één van de beste plekken op de wereld om het melkwegstelsel te bekijken. Het is belangrijk om goed voorbereid de berg op te gaan, temperaturen kunnen namelijk onder de nul graden dalen, zeker ’s nachts. Zorg daarom voor warme kleding! Er zijn twee trails naar de top van de berg. De gemakkelijkere is de Ambangeg Trail en voor de doorzetters is er de Tawangan Trail. De eerste kost je zo’n vier uur om op de top te komen, maar is door haar laagdrempeligheid ook drukker bezocht. Wie de tweede tocht aandurft, doet er zo’n tien uur over om de top te bereiken. Veel hikers doen er dan ook twee of drie dagen over om heen en weer te gaan. Daardoor krijg je wel de kans om een prachtige zonsondergang en opgang te bekijken en ’s nachts duizenden sterren te zien.mooiste hikes in de Filipijnen

mooiste hikes in de Filipijnen

Variatie ten top

Voor de meer ervaren hiker is er het Kibungan Circuit. Dit is een driedaagse hike over de drie bergen Tagpaya, Oten en Tagpew, op het eiand Luzon. Deze trail verandert moeiteloos de sfeer gedurende de hike. Je loopt door dennenbossen, over bergruggen en wordt af en toe verrast met uitzicht op de prachtige rijstvelden. De trail leidt door en langs valleien waar watervallen geen vreemde zijn. De bekendste hiervan zijn de Lungsad Falls. Neem je zwembroek maar mee, want een verfrissende duik na een intensieve hike is meer dan verdiend.

mooiste hikes in de Filipijnen

Het effect van een eeuwenoude stroming

De laatste hike op deze lijst van mooiste hikes in de Filipijnen biedt meer dan alleen een mooi uitzicht. Mount Daraitan, op een steenworp afstand van Manila, leidt net als de andere hikes door prachtige bossen en over spectaculaire bergruggen. Maar door een omweg te nemen naar de top, loop je langs de Tinipak rivier. Jarenlang heeft het zandsteen zich gevormd tot het kronkelde rivierbed dat het vandaag is. De rivier heeft in al die jaren, samen met de regen, ook grotten gevormd in het gebied. Dit zorgt voor een onwijs mooie afwisseling tijdens de hike.

It’s more fun in the Philippines

Naast deze bijzondere hikes staan de Filipijnen ook bekend om de rijke, kleurrijke cultuur. Ze zeggen niet voor niets “It’s more fun in the Philippines!”. Zo vind je in de maand oktober verschillende festiviteiten rondom het Masskara Festival in Bacalod. Er wordt uitgebreid feest gevierd, gedanst in traditionele kleding en er zijn verschillende parades te volgen. Deze feestmentaliteit werd onlangs zelfs ook eenmalig naar Amsterdam gebracht. Traditionele Masskara dansers uit de Filipijnen vaarden al dansend op een tropisch vlot door de Amsterdamse grachten.

AziëTheHike.nlToplijstenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.