Lužnice Valley Hiking Trail in Tsjechië toegevoegd aan lijst toonaangevende wandelpaden

door


In Zuid-Bohemen in Tsjechië vind je de Lužnice Valley Hiking Trail. Deze trail is onlangs toegevoegd aan de lijst met “Leading Quality Trails – Best of Europe”. Op die lijst staan momenteel 19 routes, verspreid over tien landen in Europa. Het kwaliteitscertificaat is een bijzondere om te krijgen, omdat er strenge regels aan zijn verbonden. Als je als trail wordt toegevoegd, dan heb je het dus goed voor elkaar. Vooral voor de bezoekers van de trail. Benieuwd waarom deze hiking trail is toegevoegd aan de lijst? We vertellen je waarom.

Lužnice Valley Hiking Trail

De hiking trail start in Planá nad Lužnicí, een stadje op zo’n anderhalf uur rijden van Praag. Het eindpunt is in Týn nad Vltavou, een stad vlakbij de plek waar de rivieren Moldau en Lužnice samenkomen. De trail is in totaal 55 kilometer lang, verspreid over 4 etappes. De routes voert je door meerdere natuurgebieden, prachtige bossen, mooie valleien, goede rotspartijen, door tunnels en langs historische en culturele bezienswaardigheden. Ook kom je door pittoreske stadjes en loop je een flink eind langs de rivier Lužnice. Onderweg kom je langs 19 informatieborden die uitleg geven over zowel de geschiedenis van de streek als de flora en fauna die je tegenkomt.

Leading Quality Trails

De lijst met Leading Quality Trails wordt samengesteld door de European Ramblers Association. Een paar criteria waar zo’n trail aan moet voldoen, en de Lužnice Valley Hiking Trail dus doet, zijn: altijd toegang tot de trail, meer dan genoeg rustplaatsen, een divers accomodatie aanbod, goede logistiek en transport van je bagage. Ook duidelijke informatie voorafgaand en tijdens de hike zijn belangrijk. Zo is er een goed onderhouden en duidelijke website en is de route zelf overal helder gemarkeerd, zodat je precies weet waar je heen moet. Alle paden zijn bedoeld voor wandelaars en bestaan uit een natuurlijke ondergrond.

Kortom: wil je een goed georganiseerde trail lopen, in mooie natuur, afgewisseld met historie en cultuur? Dan ben je bij de Lužnice Valley Hiking Trail in Tsjechië aan het juiste adres.

Wil je graag wat dichter bij huis een Leading Quality Trail lopen? Check dan de Escapardenne Trail in Luxemburg.

EuropaTheHike.nlTsjechiëWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.