©Visit Éislek

Luxemburg is met 18 nieuwe wandelroutes de place to be

door

Met 18 nieuwe wandelpaden is Luxemburg een nog grotere wandel-hotspot geworden. De regio Éislek, ten noorden van het land, betovert je met kilometers bos, diepe valleien en The Hobbit-type heuvels. Van cultuurwandelingen voor de hobby hiker tot beklimmingen voor gevorderden, de Éislek Pied heeft een wandeling voor iedereen. 

Nieuwe wandelpaden

De regio Éislek klinkt misschien al bekend in je oren. Dit gebied in de Luxemburgse Ardennen is namelijk al jaren razend populair bij hikers. Voor diegene die Éislek al kennen als hun binnenzak, niet getreurd. Luxemburg blijft verrassen, dit jaar met 18 nieuwe wandelroutes. 

Nieuwe wandelroutes Luxemburg
Credits: ©Visit Éislek

Het cultuurpad 

Ben je iemand die geniet van een gezellige wandeling met tussendoor wat geschiedenis en cultuur? Dan is het Clerveaux pad iets voor jou. Deze nieuwe wandelroute heeft wat van alles. Voor je aan een prachtige boswandeling begint, ga eerst even een kijkje nemen in het fotomuseum van Clerveaux. Daar is een fototentoonstelling ‘The Family of Man’ samengesteld door Edward Steichen. De tentoonstelling is zo indrukwekkend, dat het UNESCO-werelderfgoed is geworden. Je kan op de wandeling ook de Sts Côme et Damien kerk bezichtigen of de St Maurice abdij. 

Omhoog en omlaag 

Is een cultuurwandeling niet genoeg voor jou? Wil je een hike die je erna met trillende beentjes laat? Wandel dan de Esch-sur-Sûre. Deze wandeling heeft beklimmingen om U tegen te zeggen en beloont je met het mooiste zicht op Esch-sur-Sûre vanop het Kuelebierg uitkijkpunt. Op een kleine twee uur en half heb je 6,6km gewandeld, niet slecht dus! 

Nog meer (nieuwe) trails

De trails hierboven zijn een greep uit de vele trails die Éislek rijk is. Zo zijn er, behalve deze twee, nog 16 trails toegevoegd aan het wandelnetwerk. Daarnaast zijn er ook een hoop bestaande trails die het ontdekken waard zijn. Hier vind je alle hiking trails in de Éislek regio.

Na inspanning komt ontspanning 

Genoeg nieuwe wandelroutes van Luxemburg onveilig gemaakt, nu gaan we rusten. Of toch niet, want Luxemburg heeft razend veel activiteiten in petto. Bezoek jij het Festival de Wiltz waar dans, opera en musical de voorgrond neemt? Of wil je tijdsreizen en je net in de Middeleeuwen voelen? Dan moet je naar het Middeleeuwse festival in het Kasteel in Vianden. Mensen verkleden zich hier als ridders of jongleurs, bezoeken een Middeleeuwse markt en verzamelen in de avond rond een kampvuur. Een dag in hedendaags Luxemburg is omgetoverd tot een dag in de 16e eeuw. 

Nieuwe wandelroutes Luxemburg
Credits: ©Visit Éislek

Was het Clerveaux pad niet genoeg cultuur voor jou, of heb je simpel zin in iets anders? Dan is het open air KONSTfestival in Lellgen een must. Je stapt er net een openlucht atelier binnen van honderden schilders van de streek. Eindig de dag, rond een kampvuur of tijdens een dansvoorstelling van een lokaal biertje, het Ourdaller bier

Heb je de smaak te pakken en wil je meer wandelingen leren kennen in Luxemburg? Lees dan onze tips hier.

DagtochtEuropaLuxemburgTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.