Credits: Damian Markutt - Unsplash

Maak kennis met de Kesch Trek, een toegankelijke huttentocht in Graubünden

door

In Zwitserland barst het van de mooie huttentochten. Dankzij de veelzijdigheid van dit Alpenland vind je er tochten in verschillende omgevingen en in verschillende moeilijkheidsgraden. Met tientallen opties wordt het hier in ieder geval niet saai. In Graubünden, het grootste kanton van dit Alpenland, ligt de Kesch Trek, een vierdaagse huttentocht door één van de mooiste gebieden van het kanton. Tijdens deze huttentocht wandel je door prachtige dalen en steek je een aantal prachtige bergpassen over. In dit artikel stellen we de Kesch Trek aan je voor en vertellen je meteen wat je te wachten staat.

Wil jij deze huttentocht graag lopen, maar heb je geen trek in het uitstippelen van de route en het reserveren van slaapplekken? Bij Bookatrekking kun je de Kesch Trek eenvoudig boeken. Terwijl je deze vierdaagse tocht zelf loopt, zorgt deze organisatie ervoor dat alle slaapplekken worden gereserveerd. Zo kun jij onbezorgd genieten van deze prachtige huttentocht
Genieten van de Kesch Trek
Credits: Frank Zinsli, Unsplash

De Kesch Trek, een prachtige huttentocht langs de mooiste plekken van de Graubünden, Zwitserland

De Kesch Trek is een absolute klassieker als het gaat om huttentochten in Zwitserland. Meerdere redenen maken deze vierdaagse huttentocht zo geliefd. Natuurlijk loop je door één van de mooiste regio’s van Zwitserland en kom je langs enkele mooie plekken, zoals Lai da Palpuogna, volgens de locals één van de mooiste meren van Zwitserland.

Ook dankzij de moeilijkheidsgraad van deze huttentocht is de Kesch Trek onder veel wandelaars geliefd. Dankzij de goed bewegwijzerde route, brede dalen en relatief gezien een gering aantal hoogtemeters is deze huttentocht bijvoorbeeld erg geschikt voor wandelaars die nog weinig ervaringen hebben met huttentochten. Het leven in de berghut en de typisch Zwitserse gerechten die je er vindt maken deze huttentocht in Graubünden compleet.

Alle etappes van deze huttentocht op een rijtje

Word jij al helemaal blij van de Kesch Trek? Lees dan vooral verder, want hieronder hebben we alle etappes voor je op een rijtje gezet.

Dag 1: van Davos naar Grialetsch-Hütte

  • Duur: 02:45 uur
  • Afstand: 6,4 kilometer
  • Stijging: 450 meter
  • Daling 300 meter

De Kesch Trek begint op liefst 2.263 meter bij de prachtige Flüelapas. Om het je op de eerste dag niet al te lastig te maken wacht er een relatief eenvoudige etappe op je naar de Grialetsch-Hütte, gelegen op 2.542 meter. Onderweg kun je alvast de benen opwarmen voor de langere dagen en genieten van het uitzicht op de bergen. Ben je daarna nog niet verzadigd? Beklim dan de Flüela Schwarzhorn (3.147), een relatief makkelijke top om te beklimmen die je onderweg naar de Grialetsch-Hütte tegenkomt.

Dag 2: van de Grialetsch-Hütte naar de Kesch Hütte

  • Duur: 4:45 uur
  • Afstand: 12,8 kilometer
  • Stijging 590 meter
  • Daling 520 meter

Op dag twee laat je de Grialetsch-Hütte achter je en loop je via de Scaletta-pas richting de Kesch Hütte. Je loopt hier over een prachtige panoramaweg met prachtig uitzicht over Graubünden. Met 12,8 kilometer is deze etappe beduidend langer dan de eerste etappe, maar het aantal hoogtemeters is dankzij het continue lopen op hoogte gering. Overnachten doe je vervolgens in de in 2001 nieuw gebouwde Kesch Hütte, die qua energievoorzieningsconcept als absolute voorloper geldt. Deze berghut is onderscheiden met het ecolabel van de EU en is de winnaar van de Swiss Solar Award. Een duurzame overnachting op dag twee van de Kesch Trek is met deze berghut dus een zekerheidje.

Dag 3: van de Kesch Hütte via Plazbi naar de Eschahüttte

  • Duur: 06:30 uur
  • Afstand: 14,1 kilometer
  • Stijging 920 meter
  • Daling 960 meter

Na twee relatief makkelijke dagen, wordt er op dag drie van de Kesch Trek meer van je gevraagd. Op dag drie bereik je namelijk het hoogste punt van de huttentocht, de Fuorcla Pischa-pas op meer dan 2.800 meter. Vanaf daar wacht er een mooie afdaling op je naar de Eschahütte, waar je op dag drie overnacht. De derde etappe is volgens velen niet alleen de meest avontuurlijke etappe van de Kesch Trek, maar ook de mooiste. Neem dus vooral de tijd voor deze route en vergeet niet om te genieten van al het moois om je heen.

De Kesch Trek, in vier dagen door het hart van Graubünden
Credits: Casper van Battum, Unsplash

Dag 4: van Chamanna d’Es-cha over de Albulapas naar Bergün

  • Duur: 07:35 uur
  • Afstand: 23,8 kilometer
  • Stijging: 250 meter
  • Daling 1.450 meter

Op dag vier van de Kesch Trek gaat het eigenlijk bijna alleen nog maar naar beneden. Je zet nu koers richting Preda en Bergün. Preda kom je iets eerder tegen dan Bergün. Afhankelijk van je conditie kun je besluiten om in Preda de Kesch Trek al te beëindigen, of verder naar Bergün te lopen. Op dag vier wordt overigens het beste voor het laatste bewaard: je komt hier namelijk langs Lai da Palpuogna, volgens Zwitsers één van de mooiste plekken van Zwitserland. Dit meer glinstert in verschillende tinten blauw en is een prachtige plek om even te pauzeren en te genieten van de laatste momenten op deze prachtige trail.

Credits: Ricardo Gomez Angel, Unsplash

De Kesch Trek lopen is een goed idee

Wie kiest voor het lopen van de vierdaagse Kesch Trek wordt niet teleurgesteld. Door het hart van Graubünden kun je hier genieten van mooie berghutten, prachtige vergezichten en afwisselende etappes. Wie gek is op huttentochten, kan deze trek dus zeker op zijn verlanglijstje zetten.

Meer weten over de Kesch Trek in Zwitserland? Je vind er alles over op de website van Bookatrekking

Veelgestelde vragen over de Kesch Trek

Klaar voor het avontuur, maar heb je nog een paar vragen over deze huttentocht of over huttentochten in het algemeen? De onderstaande veelgestelde vragen helpen je beslist verder.

Hoe zwaar is de Kesch Trek?

Bij de Kesch Trek loop je gemiddeld 10 tot 15 kilometer per dag met ongeveer 500 tot 1000 hoogtemeters. Voor een huttentocht is deze vierdaagse route dus relatief eenvoudig en daardoor geschikt voor wandelaars die nog weinig tot geen ervaring hebben met huttentochten. Uiteraard is een goede conditie een vereiste, en ook is het belangrijk dat je je goed voorbereid op deze vierdaagse huttentocht.

Wat moet ik meenemen tijdens een huttentocht?

Bij het inpakken van je rugzak komt vaak heel wat kijken. Om het je wat makkelijker te maken hebben we deze handige huttentocht paklijst voor je samengesteld, waar je alle spullen vindt die tijdens een huttentocht mee in je rugzak moeten.

Wat is het beste seizoen voor het lopen van de Kesch Trek?

Het lopen van de Kesch Trek doe je het beste in de zomermaanden. Dan is de meeste sneeuw gesmolten en zijn alle paden goed begaanbaar. In de lente en de herfst zijn daarnaast de berghutten nog gesloten. Wil je deze huttentocht graag doen, dan kun je het beste vanaf eind juni tot half september een plekje in de berghutten reserveren.

Hoe kom ik bij de Kesch Trek?

Je start de Kesch Trek in Davos. Er zijn meerdere manieren om daar te komen, zoals met de auto. Wij adviseren om de trein te nemen. Het openbaar vervoer is in Zwitserland supergoed geregeld, waardoor dit een hele relaxte manier van reizen is. Bovendien is het uitzicht vanuit de trein in Zwitserland fantastisch.

Toch liever vliegen? Dan kun je het beste naar Zürich vliegen en vanuit de luchthaven verder reizen met de trein naar Davos.

Kom je met de auto, parkeer die dan op de Jakobshorn-parkeerplaats in Davos Platz. Let op: dit is een betaalde parkeerplaats.

Eenmaal in Davos, dan neem je de bus naar halte Flüelapas. Vanaf daar start de huttentocht, die je eindigt in Bergün. Vanuit Bergün neem je eenvoudig een trein of tram naar Davos. Je bent dan ongeveer 45-90 minuten onderweg.

Credits: Angelo Burgener, Unsplash
AlpenBergenBookatrekkingEuropaHuttentochtTheHike.nlWandelroutesZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.