Huttentocht in Debanttal – Part IV – Hochschoberhutte naar eindpunt

door

Een meerdaagse hut tot hut tocht is een aanrader als je graag in de bergen gaat hiken. Het geeft je de mogelijkheid om er echt even helemaal tussenuit te zijn. Bovendien kom je een stuk verder, doordat je niet steeds terug naar de auto of de camping/hotel hoeft te gaan. De huttentocht in Debanttal, Nationalpark Hohe Tauern, is een mooie hidden gem in Oostenrijk. Voornamelijk omdat je er bijna niemand tegen komt tijdens het hiken. Dat merkte we de eerste drie dagen van deze huttentocht, onderweg naar de Wangenitzseehütte, Lienzer Hütte en de Hochschoberhütte. Op de vierde en laatste tocht komen we zelfs helemaal niemand tegen onderweg.

Het slotstuk van de huttentocht in Debanttal

Ook voor deze dag is de weersverwachting bar slecht. Er wordt veel onweer verwacht in de regio. Maar helemaal zeker weten doet niemand dat, want de voorspelling lijkt steeds te veranderen. De ervaring leert dat het weer in de bergen vaak beter is in de ochtend dan in de middag. Dat betekent wederom vroeg opstaan en hopen dat het weer meezit. Na een heerlijk vers ontbijtje, gaan we vol goede moed op pad, want het is droog. Om bij de auto te komen, gaan we eerst terug naar de Lienzer Hütte. Dat doen we via een andere route dan dat we heen zijn gekomen. En ook vandaag krijgen we assistentie van onze gids. Gelukkig maar, want al snel blijkt die assistentie goed van pas te komen.

Een obstaclerun is er niets bij

Waar de route op dag drie maar voor een gedeelte uit rotsen en stenen bestond, blijkt deze trail voor 80% uit diezelfde materie te bestaan. Rustig om je heen kijken, is er op deze track dus niet bij. Iedere stap moet je goed kijken waar je je voeten plaatst en wat de volgende move gaat zijn. Ondanks dat er geen duidelijk pad is, is de trail wel goed aangeduid met rood-witte tekens op de stenen. Toch wordt de aanwezigheid van een gids direct gewaardeerd. Hij weet precies welke stenen het beste zijn om te kiezen en heeft handige tips om zo soepel mogelijk door de hindernisbaan van vandaag te komen. Voorover leunen, in plaats van achterover, en soepel in de heupen (alsof je danst) blijken de key ingredients te zijn.

De cirkel rond

Na een inspannende tocht van 5,5km komen we moe, maar voldaan bij de Lienzer Hütte aan. De 4 uur durende tocht over de vele stenen is duidelijk in de knieën en benen gaan zitten. Voordat we aan de laatste 30-45 minuten terug naar de auto op parkeerplaats Seichenbrunn beginnen, nuttigen we daarom eerst nog even een welverdiende koffie met een Apfelstrudel. Daarna zit onze huttentocht in Debanttal er helaas weer op. Maar we komen zeker nog eens terug.

AlpenBergenEuropaHuttentochtOostenrijkReisverhalenTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.