Huttentocht Nationalpark Hohe Tauern – Part II – Wangenitzseehütte naar Lienzer Hütte

door

Eerder namen we je al mee op deel 1 van onze huttentocht in de Debant vallei in Nationalpark Hohe Tauern. Na een prachtige tocht te hebben gemaakt van de parkeerplaats Seichenbrunn naar de Wangenitzseehütte, was het tijd voor een overnachting. Tijd om je mee te nemen op deel 2 van de huttentocht. Het is de route van de Wangenitzseehütte naar de Lienzer Hütte.

Lienzer Hütte

Goedemorgen deze vroege morgen

Goed om te weten is dat uitslapen er niet bij is tijdens een huttentocht. Vaak moet je voor 08:30u je kamer uit zijn. Dat betekent ook een vroeg ontbijtje. In de Wangenitzseehütte staat er tussen 06:30u en 08:00u een eenvoudig, maar lekker maaltje voor je klaar. Zo heb je nog een hele dag voor je om de route te hiken die het beste bij jou past.

Op naar de Lienzerhütte

De wandeling van de Wangenitzsee hut naar de Lienzer Hütte kan op verschillende manieren.* Je kunt er zelfs voor kiezen om onderweg een summit mee te pakken. Een andere optie is de route waarbij je eerst ongeveer 500 meter stijgt, om vervolgens 1000 meter te dalen. Eentje voor de hiker met uitgeruste en getrainde benen dus. Wij behoorden die dag niet tot die groep en namen daarom route 917. Deze route stijgt in het begin even kort, maar zorgt de rest van de route eigenlijk alleen maar voor een afdaling. In totaal is deze route ongeveer 5,5 kilometer, waarbij je iets meer dan 500 meter afdaalt. Daar doe je ongeveer 2 tot 3 uur over.

Down to the river

Nadat je de Wagenitzsee hut hebt verlaten, begin je vrij snel weer met een korte stijging. Dat is het kleine gedeelte dat je op dag 1 kon afdalen. Het eerste gedeelte van de route volgt namelijk dezelfde route in omgekeerde richting, voordat je aan een nieuwe trail begint. Zodra je over de bergkam komt, begint de afdaling die de hele route doorzet. De afdaling geeft je een prachtig uitzicht in de vallei en na korte tijd zie je de Lienzer Hütte al voor je liggen. Die is dan overigens nog vrij ver weg. De hike naar beneden is vrij divers. Zo begin je redelijk alpine en kom je vanzelf weer tussen de bomen en langs watervallen. Uiteindelijk loop je wederom langs de grazende koeien en geiten. Bij de Lienzer Hütte zelf lopen zelfs een aantal paarden rond.

Een gezellige uitvalsbasis

Uiteindelijk kom je na een lekker kort dagje lopen aan bij de Lienzer hut. Doordat de Lienzer Hütte goed en snel bereikbaar is vanuit de parkeerplaats, is de Lienzer Hütte een redelijk populaire uitvalsbasis voor verschillende outdoor liefhebbers. Voor zover we het populair kunnen noemen, want je vindt vrijwel geen Nederlanders in het gebied. En ook qua drukte is het erg goed te doen. Wij kwamen op een vrijdag in de zomervakantie welgeteld 4 mensen tegen tijdens deze tocht. In de hut zelf was het wel gezellig vol. Dat maakt het helemaal niet erg om de rest van de dag bij de hut door te brengen.

Even opladen

De Lienzer Hütte ligt mooi in het dal en heeft een terras dat perfect ligt ten opzichte van de zon. Als de zon schijnt, kan je er heerlijk uit de wind en in de zon zitten. Aangezien de Oostenrijkse avonden toch wel redelijk afkoelen, eet je ’s avonds heerlijk in een gezellige en typisch Oostenrijkse stube. Daarna slaap je op een privékamer en kan je de volgende dag door naar de Hochschoberhütte.

* Een wandelkaart van het gebied meenemen, is zeker een aanrader. Zo kun je goed zien welke hike mogelijkheden er allemaal nog meer zijn. Uiteraard kan je ook alleen de gele wandelbordjes volgen, want in Oostenrijk is alles erg goed aangegeven.

AlpenBergenEuropaHuttentochtOostenrijkReisverhalenTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.