Hit the trails in Nederland met de HOKA ONE ONE Challenger ATR5

door

Nu we met z’n allen Nederland aan het (her)ontdekken zijn, hebben we wellicht ook wat andere gear nodig. In de bergen lopen we bijvoorbeeld met grote backpacks, wandelstokken en stevige wandelschoenen, zodat we optimaal zijn uitgerust voor een meerdaagse huttentocht. In Nederland hebben we momenteel genoeg aan lichte schoenen die ons soepel door ons mooie vlakke land dragen. Tijd dus om een andere type wandelschoen te testen: de HOKA ONE ONE Challenger ATR5. Deze prettige trailschoen is zowel geschikt voor trailrunning als voor hiking avonturen.

HOKA ONE ONE Challenger ATR5

De eerste indruk

De eerste indruk van de HOKA ONE ONE Challenger ATR5 is meteen een goede. De schoen ziet er gestroomlijnd, soepel, vrouwelijk en toch stoer uit. Wat meteen opvalt, is de stevige zool. Niet alleen omdat de zool er bijna uitziet als een plateauzool waar de Spice Girls wild van zouden worden, maar ook omdat de zool goed wordt geaccentueerd door het kleurgebruik. Dat moet wel lekker lopen. Tijd om ze aan te trekken en aan een eerste indruk van het gevoel te onderwerpen. Ik kan je zeggen: als pantoffeltjes, zo lekker passen de schoenen aan mijn voet. En dat is pas het eerste gevoel.

HOKA ONE ONE Challenger ATR5

Getest op de trails

Tijd om de schoenen aan een goede test te onderwerpen. Zoals ik al eerder noemde, zijn de HOKA ONE ONE Challenger ATR5 schoenen geschikt voor de trails. Zowel voor hiking trails als voor trailrunning. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik geen fanatieke trailrunner ben, dus dat de schoenen op dat gebied niet zo uitgebreid zijn getest als de HOKA ONE ONE Mafate Speed 2. Op de hiking trails daarentegen blijkt de schoen al snel net zo soepel en licht te zijn als de schoen eruit ziet. Doordat de schoen is opgebouwd uit een dubbele mesh laag, is hij een stuk lichter dan de gebruikelijke wandelschoen. Toch biedt de schoen prima ondersteuning en tegelijkertijd een goed ademend vermogen.

Het (niet zo) geheime wapen

Wat mij betreft het beste aan de HOKA ONE ONE schoen is de zool. Deze biedt namelijk uitstekende demping, waardoor je over de trails lijkt te vliegen alsof je over asfalt loopt. Tijd om de onderkant van de zool eens nader te bekijken. De buitenzool is namelijk op speciale wijze opgebouwd. De groeven zijn met 4 mm diep genoeg om geschikt te zijn voor iedere Nederlandse ondergrond. Daarnaast zijn er extra noppen toegevoegd, voor nog net dat beetje extra grip op de trails. Aan de voorkant van de voet staan de groeven en noppen wat verder uit elkaar. Hierdoor heb je goede grip op paden en in natte weersomstandigheden. Aan de achterkant, onder de hiel, zijn deze juist wat dichter bij elkaar geplaatst voor een consistente stabiliteit van je voet.

Het oordeel

Het lijkt me duidelijk: de HOKA ONE ONE Challenger ATR5 is met vlag en wimpel geslaagd voor de test. Dus trek je er komende zomer (tijdens droge dagen) op uit in ons eigen mooie Nederland? Doe je voeten en jezelf een plezier en ga voor deze toppertjes.

HOKA ONE ONE Challenger ATR5

ReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.