Welke backpack moet ik kopen?

door

Backpacken is een heerlijke manier van reizen. Maar hoe weet je nu welke backpack je nodig hebt? In dit artikel geven wij jou uitgebreide tips waar je op kunt letten als je een rugzak gaat kopen.

Dagtrips

Ga je maar één of twee dagen op pad, maar voldoet een rugzak niet aan je behoeften? Dan is een backpack met een inhoud van 20 tot 30 liter perfect. Dit zijn backpacks die je kunt gebruiken voor een wandeltocht in de Ardennen of een dagje fietsen in Limburg. Je blijft geen lange tijd weg, maar het is wel fijn om wat extra kleding, een lunchbox, een waterfles en wat andere accessoires mee te nemen. Voor een eendaagse wandel- of fietstocht is een rugzak van 20 liter beter geschikt dan een rugzak van 30 liter.

Korte vakantie

Ga je een paar dagen rondtrekken? Voor een korte, actieve vakantie is een backpack altijd handig, maar wat voor iets moet je dan hebben? Als je tussen de 1 en 7 dagen gaat, kun je het beste voor een rugzak met een inhoud van 30 tot 50 liter kiezen. Hierin past gemakkelijk voldoende kleding voor een week. Houdt er wel rekening mee dat hoe meer spullen je meeneemt, hoe zwaarder de backpack is. Een té zware rugzak is natuurlijk geen pretje.

Verre reizen

Bestemmingen zoals Azië of Zuid-Amerika ontdekken met een backpack? Wanneer je voor een lange tijd gaat backpacken, adviseren wij een rugzak met een minimale inhoud van 50 liter. Zo weet je zeker dat je voldoende bagage in kunt pakken voor meerdere weken reizen. In een backpack van 50 liter passen minstens 10 t-shirts of overhemden (of 3 tot 5 truien) en 4 tot 6 korte broeken. Alles wat je nodig hebt, past in deze rugzak. Maar ook hier geldt: een te grote en dus te zware tas is wat je wilt voorkomen.

Rug-lengte

Naast de inhoud van de backpack, is de lengte van de rugzak het belangrijkste. Een backpack moet passen bij je postuur, zodat hij goed aansluit en optimale ondersteuning biedt. Je ruglengte meet je verticaal. Vanaf de bovenkant van je nek tot aan de heupen. Het is belangrijk dat je dit goed meet, aangezien de zwaarste bagage op de heupbanden rust. Wanneer je jouw ruglengte weet, kun je de grootte van de backpack uitkiezen. Is je ruglengte kleiner dan 40 cm, kies dan een relatief kleine rugzak. Een middelgrote backpack is iets voor jou als je een ruglengte heb tussen de 40 en 45 cm. Je hebt een grote of extra grote backpack nodig als je ruglengte groter is dan 45 cm.

Wil je weten hoe je jouw rugzak het beste kunt inpakken? Lees dan dit artikel ook nog even.

KeuzehulpenReviewsRugzakkenTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.