Credits: Philipp Kämmerer - Unsplash

Hoe pak ik mijn backpack in?

door

Nog veel belangrijker dan het design of de prijs van een backpack is het draagcomfort. Het draagcomfort kan beïnvloed worden door het juist inpakken van de backpack. Wat neem je nou mee in je backpack? En hoe pak ik hem strategisch in? Hierbij een paar inpaktips voor je backpack.

Een inpaklijst

Als je gaat backpacken is het handig om eerst te beginnen met een inpaklijst. Zo noteer je van tevoren wat je nodig hebt en kun je alvast rekening houden met het strategisch inpakken van je backpack. Ga je samen met iemand op reis? Stem dan je inpaklijst met elkaar af. Daarmee voorkom je onnodig gewicht in je backpack. Onderaan deze pagina vind je een lijst met producten die je mee kunt nemen. Je kunt ook dit artikel eens bekijken, waarin Mechteld vertelt hoe haar inpaklijst eruit zag voor de beklimming van de Kilimanjaro.

Stal je spullen uit

Zodra je de inpaklijst hebt gemaakt, kun je alles wat je mee wilt nemen op de grond in je kamer leggen. Zo heb je meteen een overzicht van al je spullen en zie je makkelijker welke spullen overbodig of dubbel zijn. Je kunt hierbij ook meteen weer nadenken over hoe je de backpack het meest logisch inpakt.

Organiseer je bagage

Een backpack heeft vaak veel verschillende vakken. Daarom is het handig om je bagage te verdelen. Gebruik een vak voor de broeken, een vak voor je t-shirts, een vak voor je gadgets en zo kun je elk vak apart vullen. Bij het organiseren moet je ook rekening houden met wanneer je welke spullen nodig hebt. Gaat het de komende dagen regenen? Zorg dan dat je regenkleding makkelijk uit de tas te halen is. Wordt het tropisch warm, stop die truien dan maar ergens weg, die heb je voorlopig toch niet nodig. Heb je niet voldoende vakken in je backpack, dan kun je het organiseren van je bagage ook gebruik maken van verschillende organisers. Natuurlijk is het slim om geen grote, zware flessen shampoo of haargel mee te nemen. De inhoud kun je overgieten in handige, kleine reisflesjes.

Benut de ruimte

Is het je ooit overkomen dat alles in je tas zat, de tas bomvol zat en dat dan je toilettas er nog bij moest? Dat past natuurlijk nooit meer. Benut de ruimte en stop de spulletjes uit je toilettas los bij of in je andere spullen. Zo kun je deo in je schoenen stoppen en je tandenborstel in een handdoekje rollen. Op die manier zijn er genoeg gaatjes te vullen met andere spullen.

Gewichtsindeling van je backpack

Het is belangrijk om ongeveer 70% tot 80% van het gewicht op de heupen te laten fixeren. Zo voorkom je een verkeerde houding en pijn aan de schouders en rug. Je kunt de backpack dusdanig indelen, dat het comfortabel draagt. De zwaarste bagage zoals je waterzak moet in het midden, tegen de rug. De iets minder zware spullen, zoals kleding, kun je het beste om het zware gedeelte heen inpakken. De lichtste bagage met accessoires zoals zakmes, zaklamp en fototoestel kan boven in de backpack worden opgeborgen.

Inpaklijst:

– Reishanddoek klein
– Reishanddoek groot
– Bestek
– Waterzak of -fles
– Zaklamp
– Zakmes
– Toiletspullen
– Portemonnee
– Wandelsokken
– Wandelschoenen
– Thermo kleding
– Regenkleding
– EHBO setje
– Reisslotje
– Paspoort

Optioneel

– Touw
– Kookhulpmiddelen
Thermosfles
– Klamboe
– Slaapzak
– Slaapmat
– Bagage organiser
– Heuptas / moneybelt
– Oplader
– Hoofdlamp
– DEET anti-muggenspray

PaklijstenRugzakkenTheHike.nlVeiligheid

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.