Vereeuwig jouw onvergetelijke hike met hikeposter

door


Heb jij ooit een bijzondere, uitdagende hike gedaan? Dan weet je vast hoeveel mooie herinneringen dat oplevert. Die herinneringen zitten in je hoofd. Maar hoe tof zou het zijn als je ze ook aan de muur kunt hangen? Met die gedachte is Marc het bedrijf hikeposter gestart. Marc maakt, je raadt het al, posters van hikes. Dat klinkt als iets waar we graag meer over willen weten. Tijd om hem het hemd van het lijf te vragen. Extra leuk: via social media geven we twee posters weg. Check het interview om te lezen hoe je kans maakt.

hikeposter

Super leuk dat we je mogen interviewen! Kun je ons vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Marc, 32 jaar en woon in Amsterdam. Ik werk als change manager bij een financieel dienstverlener. In mijn vrije tijd ga ik het liefst hiken in de natuur. Vanuit deze hobby heb ik sinds kort mijn eigen bedrijf hikeposter opgericht.

Wat is hikeposter en hoe werkt het?

Hikeposter is een webshop waar je designposters van jouw favoriete hike kan bestellen. Leuk voor aan de muur of als cadeau voor je wandelmaatje. Op onze website vind je een overzicht van alle beschikbare hikes. Je kunt jouw hike persoonlijk maken door wat details onder aan de poster toe te voegen, zoals afstand, aantal dagen en in welk jaar en maand je de hike hebt afgerond. Staat jouw hike er nog niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via de website, we breiden graag onze collectie uit!

Waarom ben je hikeposter begonnen?

Hikeposter is ontstaan uit een passie voor hiken. Hiken is voor mij een uitlaatklep, een manier om er “echt even uit te zijn” en geïnspireerd te worden. Ik heb ervaren dat elke hike uniek is. Om deze unieke, fantastische herinneringen vast te leggen en te herbeleven, ben ik gestart met het maken van hikeposters. Een aandenken van je hike om af en toe aan terug te denken, trots op te zijn of met vrienden over na te praten. 

Ontwerp je alle posters zelf? En hoe doe je dat?

Ik design alle posters digitaal met de hand. Ik haal inspiratie uit verschillende kaarten en maak daar een eigen design van. Er bestaan ontzettend veel websites waar je je gpx file kan uploaden of je google maps routes en er automatisch een lijntje wordt getoond. Gaaf concept, maar ik wilde meer een design look. Bovendien wilde ik ook net wat meer info over de hike toevoegen. Bijvoorbeeld dat ene hutje, die top van de berg of de tempel waar je langs bent gelopen. 

Hoeveel posters heb je in je huis hangen? Ofwel: welke hikes heb je zelf allemaal gedaan?

Op dit moment heb ik de Mera Peak, Tongariro Crossing, Alta Via 1, Laugavegur en W-trek torres del paine in huis. Uiteindelijk zou ik het gaaf vinden een hele muur vol te hangen met de hikes die ik heb gedaan. In de webshop vind je overigens wel designs van een hoop andere routes, maar daarvoor moet ik dus nog op pad.

hikeposter

Wat is je favoriete hike?

Voor mij bestaat niet één favoriet. Een hike is een beleving die vaak niet te vergelijken is. Soms ben je alleen, soms met vrienden. Soms is de route vlak, soms enorm stijl. De ene keer in een tent met kookpotje de andere keer in een hut met diner. Iedere hike heeft z’n charme en schoonheid op zijn eigen manier. Hoogtepunten zijn wel de Alta Via 1+2 huttentocht in de Dolomieten, Mera peak in Nepal met een hoogtepunt van 6500 meter en de Laugavegur trek met vier vrienden in IJsland.

Wat was je eerste hike?

De Tongariro Crossing in Nieuw Zeeland. Na deze hike was ik betoverd. Ik heb hem zelfs twee keer gelopen. Eén keer in de sneeuw en één keer met mooi stralend weer. De felblauwe meren en het vulkanische landschap was voor mij het startpunt voor de liefde voor hiken, waar ik veel mooie herinneringen aan over houd.

hikeposter

Welke routes staan nog op je lijstje?

Ik zou nog heel graag de West Highland Way in Schotland en Kungsleden in Zweden willen lopen. Prachtige routes in gebieden waar ik nog niet ben geweest. Kirgizie staat ook nog op de planning. Daar zou ik afgelopen jaar heen gaan, maar dat is door Corona helaas niet doorgegaan. Verder haal ik veel ideeën voor nieuwe hikes uit mijn klanten. We krijgen vaak verzoeken van hikes die voor mij nog onbekend zijn. Ik haal enorm veel inspiratie uit de informatie over deze hikes en door ze te designen krijg je kriebels om zelf te gaan lopen. Dus blijf vooral nieuwe routes aanvragen, want daar word ik ook blij van!

En we mogen dus een paar posters weggeven? Hoe kunnen mensen winnen?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Laat ons weten wat jouw favoriete hike is en tag jouw wandelmaatje onder het bericht van de winactie op de Facebook pagina van The Hike. Op 7 februari maken we de twee winnaars bekend.

AccessoiresNieuwsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.