Fjällräven Oulu Trousers; dé wandelbroek voor de koudere wintermaanden

door


Hikes zijn er in allerlei soorten en maten. Van lang tot kort, van volledig vlak over de weg tot het maken van grote hoogtemeters in de bergen, en dan ook nog door weer en wind. De combinatie van deze elementen bepalen welke uitrusting je nodig hebt. Denk aan wandelschoenen en een rugzak. Maar vergeet ook zeker je kleding niet. Maak je een korte hike, over vlak terrein, in het zonnetje, dan kom je er prima uit met een spijkerbroek en een shirt. Verandert er iets aan een van de elementen, dan heb je al snel betere kleding nodig. Een van die items die je dan goed kunt gebruiken, is de Fjällräven Oulu Trousers. Een soepele en toch stevige wandelbroek voor de actieve vrouwen onder ons.

Fjällräven Oulu Trousers

Wat meteen opvalt als je de Fjällräven Oulu Trousers aantrekt, is de rekbaarheid van de broek. De broek is gemaakt van 93% polyamide, 7% elastane en daardoor duidelijk een stretch broek. Waar sommige wandelbroeken wat stug kunnen zijn, is deze broek dat dus zeker niet. Daarnaast heeft de broek een hoge taille aan de achterkant. Hierdoor kun je met een gerust hart op het gras gaan zitten, zonder dat er ongewenste onderkleding bovenuit komt. Door de hoge taille valt je rugzak goed over de broekrand heen en daardoor wordt schuren tot een minimum beperkt.

Soepel, stevig en slijtvast

Eerder schreven we al over een andere wandelbroek van Fjällräven: de Abisko Trekking Tights voor dames. Die broek valt nog een graadje beter uit qua stretch, maar levert wel wat in qua stevigheid. Waar de Abisko Trekking Tights alleen speciale vlakken op de kont en knieën heeft om stevigheid te bieden en slijtage tegen te gaan, bestaat de Fjällräven Oulu Trousers volledig uit slijtvast materiaal. Een logisch gevolg is dat de stof van de broek dikker en steviger is. Toch is de broek alles behalve stijf. Hij is juist heel lekker soepel en geeft je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt.

Ruimtelijk en warm

Nog een verschil met de Fjällräven Oulu Trousers is de opbergruimte. Doordat de Abisko zo ontzettend perfect op je benen aansluit, is er weinig ruimte voor functionele zakken. De Fjällräven Oulu Trousers valt iets ruimer om je benen. Die ruimte wordt op je bovenbenen opgevuld met 2 handige steekzakken, uiteraard uitgerust met ritssluitingen, zodat je niets kwijtraakt. Ander voordeel van de ruimte om je benen, is dat je er bij extreme kou ook nog een thermobroek onder kunt aantrekken. Al is dat nauwelijks nodig, want de stof van de broek houdt warmte lekker vast. Bovendien is het materiaal bestand tegen vocht en droogt het snel weer op.

Oulu Trousers – vs – Abisko Trekking Tights

Kortom: niets dan lof voor de Fjällräven Oulu Trousers. Nu vraag je je wellicht af: waarom zou ik dan de Fjällräven Abisko Trekking Tights nog kopen? Voordelen van die broek boven de Oulu Trousers zijn de kleuren waarin hij beschikbaar is. Hierdoor is het gewoon een hele mooie, hippe broek om te zien. Bovendien is het materiaal perfect voor hiken in het warmere voor- en najaar. Ook een super optie dus! Maar zoek je een broek voor de komende winter, dan is de Fjällräven Oulu Trousers jouw match.

FjällrävenKledingReviewsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.