Fjallraven Classic; de klassieker onder de klassiekers

door

In augustus is het weer zover. De Fjallraven Classic is er eentje zoals geen andere. Je bent ver boven de poolcirkel en neemt deel aan een epische reis door een uitgestrekte, woeste wildernis terwijl je een hoop andere hikers en af en toe een rendier tegenkomt. Je bent volledig een met de natuur en hebt bijna niks anders nodig. (Dat wat je wel nodig hebt, moet je namelijk zelf op je rug dragen.) De Fjallraven Classic is dé tocht die iedere hiker eens in zijn leven gedaan wil hebben.

The Classic Story

De Fjallraven Classic is een hike avontuur dat je 110 kilometer door de overweldigende natuur van Zweeds-Lapland voert. Je start in het berkenbos bij Nikkaluokta. Zo’n vijf dagen later eindig je wederom in een berkenbos. Dit keer bij Abisko. Onderweg wordt je omringd door bergen, rivieren, valleien en 50 tinten grijs en groen. Je bent helemaal vrij om je eigen tempo te kiezen. De meeste deelnemers lopen zo’n 20-25km per dag. Dat lijkt wel mee te vallen, als je het vergelijkt met het Nederlandse landschap. Maar Zweeds-Lapland is een stuk bergachtiger. Vergis je dus vooral niet in de mate van fysieke en mentale voorbereiding die deze tocht vergt.

Op en top Fjallraven

Tijdens de trip bevind je je in het thuisland van Fjällräven. Op de plek waar de Classic-reis ooit begon. Fjallraven kent het gebied als geen ander. Er wordt dus goed voor je gezorgd in de vorm van logistiek, transfers, checkpoints, support en zelfs wat kleine traktaties onderweg. Het verzamelpunt en check-in is in het basiskamp in Kiruna. Hier ontvang je de routekaart, een vuilniszak en je Trekking Pass. Die stempelkaart wordt onderweg bij de zes checkpoints afgestempeld. Ook kun je in Kiruna eten en gas regelen, laatste outdoor gear kopen en overige bagage achterlaten voor transport naar Abisko.

Niet alleen op de wereld

Verwacht overigens niet dat je alleen in de natuur bent. Aan de Fjallraven Classic doen meer dan 2000 mensen mee. Je ontmoet onderweg een hoop mensen die vanuit de hele wereld naar Zweden zijn gekomen voor deze trekking. Het samen delen van je verhalen en avonturen schept een band en maakt het avontuur nog specialer.

Wees er snel bij

In 2018 is de Fjallraven Classic in Zweden helaas al uitverkocht. Vanwege het grote succes van de tocht worden er nu ook vergelijkbare trekkings georganiseerd in Denemarken, de USA en HongKong. Check de website voor data en tickets.

BergenDenemarkenEuropaGeorganiseerde reizenScandinaviëTheHike.nlTrekkingVerenigde StatenWandelroutesZweden

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.