Capitol Reef; een onontdekte parel

door

Mocht je een vakantie plannen of gepland hebben naar West-Amerika, dan denk je waarschijnlijk aan de Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite, Death Valley en noem maar op. Maar Capitol Reef zal wellicht niet standaard op jouw lijstje staan. En eigenlijk is dat onterecht, want Capitol Reef is een onontdekte parel.

Capitol Reef voor jou alleen

Wij deden Capitol Reef per toeval aan. Om een mooie ronde te maken tussen Bryce Canyon, Arches, Monument Valley en Grand Canyon, kom je langs Capitol Reef. Wij kregen het als tip van de park ranger. Het park is ruim 65 miljoen jaar geleden ontstaan door een grote plooi in de aarde. De plooi komt spectaculair tot zijn recht in Capitol Reef, waar je wordt getrakteerd op hoge en kleurrijke rotsen, canyons en arches (bogen). In april was het zo rustig in Capitol Reef dat we aan het begin met ongeveer 10 auto’s stonden. Eenmaal verder hikend in het park, ben je totaal alleen. Al kan ik je dat niet garanderen als je in het echte hoogseizoen bent.

Hoge bodemplaat

Een tip is om een auto te huren met een hoge bodemplaat. Ons lukte het met een Dodge Challenger, maar een 4×4 is geen overbodige luxe. Waarom niet? Omdat je in Capitol Reef ontzettend veel onverharde wegen hebt. Het is dus een National Park waar je niet per se hoeft te hiken, maar waar je ook heerlijk doorheen kan rijden. In de zomer kan je makkelijk over alle onverharde wegen, maar het staat ook bekend om de razendsnel opkomende vloed. Indien ze dat zien aankomen, kan je niet over de onverharde wegen.

Hikes

Begin rijdend over de scenic drive, deze is ongeveer 13 kilometer. Geen zin om ver te rijden? Dan kan je na ongeveer 5 kilometer afslaan naar Grand Wash. Hier kan je een prachtige hike maken en de Cassidy Arch bewonderen. Aanbevolen is om iets verder te rijden, naar Capitol Gorge en daar een fantastische canyon hike te maken. Heb je toch die 4×4 gehuurd? Dan kan je via de South Draw (Extremely rough unmaintained 4WD road) naar Pleasant Creek rijden.

DagtochtNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.