Bewonder betoverend Bryce Canyon

door

Bryce Canyon, qua uiterlijk het meest bijzondere National Park in Utah. Vanaf de rim trail kijk je in een soort ravijn dat vol staat met zogenaamde ‘hoodoos’. Met een beetje verbeeldingskracht lijkt het net een kolonie versteende indianen. Gevangen in de tijd houden ze de wacht. Natuurlijk is dat niet de echte verklaring van dit fenomenale verschijnsel. Erosie is de oorzaak. Wil je de hoodoos van dichtbij bekijken? Combineer de Navajo Loop Trail met de Queens Garden Trail.

Het toneel van Bryce Canyon

Vooraan in het park ligt het bekendste en mooiste gedeelte van Bryce Canyon; het Bryce Amphitheater. Hier vind je de Navajo Loop Trail. Je begint en eindigt bij Sunset Point en gedurende een ruime 2 kilometer zigzag je een weg naar beneden en boven terwijl je bent omringt door prachtige hoodoos. Je kunt de Navajo Loop Trail ook combineren met de Queens Garden Trail. Dat raad ik je aan. Deze combi wordt niet voor niets de “Worlds Best 3-Mile Hike” genoemd.

Worlds best 3-mile hike

Tijdens deze hike zie je in een relatief kleine afstand (5 kilometer) een aantal hoogtepunten uit Bryce Canyon. Je passeert eerst Wall Street. Een muur van rotsen van ruim 30 meter hoog. Vervolgens kom je langs Douglas fir trees, ofwel een serie van dennenbomen die de rode rotsen sieren. Vanaf de trail heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op Thor’s Hammer. Misschien wel de meest bekende hoodoo van allemaal. Doordat de bovenkant een smaller stuk kent, lijkt het net alsof er een grote hamer op staat. Ten Westen van de trail kijk je in Silent City en ten Oosten van de trail zie je Temple of Osiris. Ook kom je nog langs Queen Victoria, een koninklijke rots die is vernoemd naar Koningin Victoria.

DagtochtNationale parkenNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.