Copyright: The Hike

De betere bruggen in amazing Arches

door

Doe je een rondreis door de National Parks in het Westen van Amerika (Utah, Arizona, Nevada), dan is de kans groot dat je de route rijdt die bijna iedereen rijdt. Van Las Vegas naar de Grand Canyon, via Bryce naar Zion. Dat is de kortere route. Je kunt je trip namelijk ook iets uitbreiden, zodat je bijvoorbeeld Arches National Park kunt meepikken. En dat is een aanrader. Waarom?! Dat lees je hier.

Arches, een adembenemend natuurwonder

Het is geen verrassing dat je in Arches National Park ‘Arches’ vindt. Maar wat zijn die arches dan precies? Kort gezegd, zijn het natuurlijke rotsbogen in allerlei soorten en maten. Dit overweldigende en uniek landschap is gevormd door natuurlijke invloeden. Dat is natuurlijk niet plotseling ontstaan. Er zijn miljoenen jaren tijd overheen gegaan. Wij hebben ons laten vertellen dat het gebied zo’n 300 miljoen jaar geleden uit zee bestond. Die zee is uiteindelijk verdampt, waardoor flinke lagen zout achterbleven. Dat zout werd vervolgens afgedekt door rotsen en stenen. Door het gewicht van die rotsen, verplaatste het zout zich. Daardoor werden de rotsen op sommige plaatsen omhoog geduwd, terwijl op andere plaatsen de rotsen juist wegzonken. Water en wind zorgden er uiteindelijk voor dat sommige rotsen werden uitgehold, waardoor de arches ontstonden. Vele rotsbogen zijn uiteindelijk ingestort, maar een aantal staan nog fier overeind. En die kun je dus bewonderen.

All-in-one trail

Om de langste arch ter wereld te bewonderen, kun je de Landscape Arch Trail route nemen. Deze grotendeels vlakke hike begint bij Devils Garden Parking Area en is maar 3 kilometer lang. Niet heel spannend dus. Al wordt je op deze korte hike wel al vlot getrakteerd op een paar mooie arches: Tunnel Arch, Pine Tree Arch en natuurlijk de Landscape Arch zelf. Maar het aller leukste aan deze hike is, dat je vanaf de Landscape Arch nieuwe paden kunt nemen en dus verder kunt hiken naar nog meer arches. De trail die vanaf hier volgt, is een stuk avontuurlijker. Je klimt omhoog via flinke rotspartijen die best wel glad kunnen zijn. Een beetje oppassen dus. Je kunt een flinke ronde maken via Double O Arch en Private Arch. Dan ben je ongeveer 12 kilometer onderweg. Wil je maar een stukje extra doen, dan raad ik je aan om sowieso een kijkje te nemen bij Partition Arch. De view vanuit Partition Arch is namelijk waanzinnig gaaf!

Genoeg te zien dus in Arches National Park. En dit is pas een klein deel van het park. De echte highlight moet nog komen. De beroemdste boog van het park is namelijk Delicate Arch. De hike daarnaartoe is ook zeker de moeite waard. Maar daarover een andere keer meer.

DagtochtNationale parkenNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Als je door Partition arch kijkt, liggen er achter je gladde rotsen die geleidelijk aan steeds hoger gaan. Als je hier naar boven gaat, kan je door even goed te zoeken, redelijk eenvoudig om de grote rotsrand komen die achter de Partition arch ligt. Je hebt op deze rotsrand, die misschien 10 meter breed is en zo’n 200 meter lang een fantastisch uitzicht over de omgeving en je kijkt zelfs bovenop Landscape arch. Aanrader om te doen! Wel goed opletten

  Beantwoorden
  • Hoi Rinus,
   Goede tip, dankjewel! Is het overigens wel toegestaan om dit pad te nemen? Of ga je dan buiten de trails?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.