5x heerlijke wandelroutes tijdens de Paasdagen

door

De paasdagen, ze zijn er weer! Buitenom het feest dat je misschien wel met familie gaat vieren is het ook een heerlijke kans om naar buiten te gaan. Met het prille lente zonnetje vul jij hopelijk je vitamine-D voorraad van na de winter weer een beetje op, en kun je uitbuiken van de kerstbrunch. We zetten voor jou vijf favorieten op een rij.

Wanneer zijn de Paasdagen?

Pasen valt niet elk jaar op dezelfde datum, maar wel altijd rond een weekend. Fijn, want zo heb jij een heerlijke extra dag om naar buiten te gaan en van de natuur te genieten. Dit jaar valt het paasweekend van 7 t/m 10 april en geven ze gelukkig al een heerlijk zonnetje af.

Epen
Epen | Credit: Max Payload – Unsplash

Wat is nou een fijne wandeling tijdens de paasdagen?

Al kan het natuurlijk hartstikke gezellig zijn om met familie te ontbijten, lunchen of dineren tijdens de paasdagen snappen we ook dat je liever lekker naar buiten gaat. Ons eigen land zit gelukkig vol met prachtige wandelroutes. Hieronder zetten we onze favorieten op een rij.

Paasdagen wandeling Veluwe
Veluwe | Credit: Arwin Basdew – Unsplash

#1 Verken de Veluwe op het Veluwe Zwerfpad

Dit is een langeafstandswandelpad van 375 kilometer dat door de Veluwe loopt. Het pad is verdeeld in 20 etappes en biedt prachtige vergezichten, uitgestrekte bossen en heidevelden. Een te lange route voor de paasdagen natuurlijk, maar je kunt hier ook gewoon een dagetappe van doen. Zo kun je bijvoorbeeld etappe 02 doen, van station Lunteren naar Otterlo. Een prachtig stuk door de bossen en over heide.

#2 Wandel van station naar station door de Utrechtse heuvelrug

Ben je afhankelijk van het OV, dan is deze route door de Utrechtse Heuvelrug een topper. Deze wandeling is een deel van het Trekvogelpad en heerlijk tijdens de paasdagen. De route is 15 kilometer en loopt over heide vlaktes en bossen. Ook fijn, de route komt halverwege langs het dorpje Austerlitz waar je heerlijk kunt lunchen of een taartje met koffie kunt eten.

#3 Uitwaaien op de Schoorlse duinen tijdens de paasdagen

Zin om heerlijk uit te waaien aan zee in Noord-Holland? Dan is een wandeling in de Schoorlse duinen misschien wat voor jou. In dit gebied wandel je door de uitgestrekte heidevelden en ruige bossen in het brede duingebied, en dip je je tenen ook nog eventjes in de zee. Je vindt hier verschillende wandelroutes die zijn aangegeven met gekleurde paaltjes.

Paasdagen wandeling
Credit: Peter kisteman – Unsplash

Geel is 4,4 kilometer, blauw 10 kilometer en rood is een lange tocht van 23 kilometer. Neem een kijkje bij het buitencentrum Schoorl voor een routekaartje, dit is tevens het startpunt van de routes. Het liefst het hele gebied uitgebreid verkennen? Dan is deze paasdagen-proof route hieronder misschien iets voor jou.

#4 Struin in het zuiden rond het Geuldal bij Epen

Juist meer op zoek naar een wandeling in het zuiden? Rond Epen vind je prachtige wandelingen zoals bij het Geuldal. Hier aanschouw je prachtige glooiende vergezichten en beekjes die in de Geul uitmonden. Zo kun je bijvoorbeeld de route hieronder volgen, een heerlijke tocht van 12,6 kilometer.

#5 Wandelen rondom Den Bosch: de Vughtse Heide

Vlakbij het water ‘de Ijzeren Man’ bij Vught vind je de Vughtse Heide, een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Ook dit gebied is heel divers met zowel prachtige heide, bos en het water bij de Ijzeren Man. Behalve deze wandelingen vind je rondom nog veel meer wandelroutes, in dit artikel staan ze uitgelicht.

Kortom, er zijn echt genoeg heerlijke plekjes om te gaan wandelen tijdens de paasdagen. Welke kies jij?

Roots natuurpad header

DagtochtEuropaNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Pasen in 2023 valt niet op de door jullie genoemde datum

  Groeten

  Michel

  Beantwoorden
  • Thanks Michel, dat hebben we aangepast. We hebben het artikel vanuit 2022 geupdatet, waardoor de data niet helemaal klopte. Maar we kijken alvast weer vooruit naar pasen in 2024.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.