19 wandeltochten over loopbruggen tussen de boomtoppen

door

Wat dacht je van een wandeling op grote hoogte inclusief super mooi uitzicht op verschillende uitkijktorens? Hoog tussen de boomtoppen kun je een nieuw perspectief op het leven krijgen. Daarom laten wij jullie vandaag een aantal spectaculaire wandelpaden op boomniveau zien. In dit artikel noemen we vooral goed toegankelijke paden, waarvan sommige rolstoelvriendelijk zijn. Deze boomtopwandelingen en loopbruggen zijn leuk om te bezoeken met het hele gezin.

De gaafste wandelingen over loopbruggen tussen de boomtoppen

Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt van wel 19 wandelingen over allerlei verschillende loopbruggen. Voor iedereen die geen hoogtevrees heeft, maar wel houdt van een echt avontuur met uitzicht op de natuur zijn deze wandelingen zeker aan te raden.

Hainich Canopy Walk, Duitsland

Gelegen in het Hainich National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is deze loopbrug in Duitsland 540 meter lang. Vanaf de 4 meter hoge uitkijktoren heb je een spectaculair uitzicht op de bergtop Hainich en het Thüringer Bekken.

In het Nationaal Park Centrum vind je informatie over het bos, souvenirs en twee interactieve avonturenwerelden. De loopbrug is ontworpen om barrièrevrij en volledig toegankelijk te zijn, maar het observatieplatform is alleen te bereiken via een trap.

Je kan er zelfs voor kiezen om tussen mei en oktober te trouwen op de loopbrug. Een overdekt platform biedt plaats aan ongeveer 20 gasten.

loopbrug
© Rüdiger Biehl, Nationalpark-Hainich

Adres: Bei der Marktkirche 9, 99947 Bad Langensalza, Duitsland

The Timber Trail, Tsjechië

De Tree Top Trail in het nationale park Krkonoše heeft als doel bezoekers informeren over de lokale natuur en dieren in het wild. Met een totale lengte van ruim 1500 meter is dit een geweldige manier om het bos te verkennen.

De route staat bekend als The Timber Trail en loopt langs 150 jaar oude bomen. De toren is 45 meter hoog. Je kunt naar beneden lopen of de 80 meter lange rodelbaan nemen!

Er staan ook 3 informatieborden op de horizontale loopbrug. Dit boomtoppenpad is barrièrevrij en goed te doen met een rolstoel.

loopbrug

Adres: Krkonošská ev. C. 350, 542 25 Janské Lázně, Tsjechië

Kakum Canopy Walk, Ghana

In het zuiden van Ghana, is Kakum National Park de thuisbasis van vele bedreigde diersoorten, zoals gigantische bongo-antilopen, Diana-apen en de witborst parelhoen. Kakum, een voorgesteld UNESCO-werelderfgoed, is een belangrijk Afrikaans beschermd gebied.

Joseph Dudley, een natuurbeschermingsbioloog, kwam met het idee van de loopbrug om Kakum te helpen vestigen als een bestemming voor ecotoerisme. Er zijn 7 bruggen, met een lengte van meer dan 330 meter.

Verschillende boomkruinen zijn meer dan 50 meter hoog. Ze zijn vrij smal, maar je kunt de grond niet zien, wat goed is als je hoogtevrees hebt.

loopbrug

Adres: R82, Ghana

Anakeesta Treetop Skywalk, VS

De langste boomtop-skywalk in Noord-Amerika heeft 280 meter aan hangende bruggen. Gelegen in het themapark Anakeesta in Gatlinburg, Tennessee, is de skywalk een gave ervaring.

De Anakeesta Treetop Skywalk hangt op in de lucht op 18 meter hoogte en heeft 16 bruggen. Het is geschikt voor alle leeftijden en vaardigheden. Er is een aparte Treeventure Challenge Course voor kinderen. Deze heeft in totaal drie boomhutten en zes bruggen met gaas.

Bezoekers van het park kunnen ook genieten van het uitzicht vanaf de Anavista Observation Tower. Dit monument in Tennessee is het hoogste punt in het centrum van Gatlinburg.

Wanneer je de Anavista Observation Tower beklimt, moet je 84 treden op om bij de top te komen. Hier zie je vervolgens Vista Gardens door de glazen paneelvloeren. Een andere leuke attractie bij Anakeesta is de Chondola (combilift met 4-persoons stoeltjes en 4-persoons gondels), die je naar de top van Anakeesta Mountain en Firefly Village brengt.

Het bekroonde familiepark heeft een dubbele zipline, zo kan je racen tegen je vrienden. Ook heeft het park de enige single-rail bergachtbaan in de Verenigde Staten. Mocht je iets heel anders willen doen, dan kan je ook opzoek gaan naar fossielen en edelstenen in de Anakeesta Gem Mine.

Adres: 576 Parkway, Gatlinburg, TN 37738, VS

Kirstenbosch Tree Canopy Walkway, Zuid-Afrika

Gelegen in de nationale botanische tuin van Kirstenbosch, heeft deze beroemde Zuid-Afrikaanse loopbrug de bijnaam Boomslang. Het ontwerp is namelijk geïnspireerd op een slangenskelet, dus vandaar de bijnaam.

Er zijn 400 bomen rond het bladerdak, waaronder witte stinkbossen, Kaapse saffraan en mirte-kweepeer. Het pad heeft een lengte van 130 meter. Ook heeft het een zeer lichte helling, maar het is wel voor iedereen toegankelijk. Verder is de loopbrug is gedeeltelijk 12 meter hoog en biedt uitzicht op de Cape Flats en de Kirstenbosch-tuinen.

loopbrug
© David Stanley

Adres: Rhodes Dr, Newlands, Kaapstad, 7735, Zuid-Afrika

Treetop Trail Lipno, Tsjechië

Lipno Treetop Walkway, gelegen in de regio Zuid-Bohemen, heeft een van de langste droge rodelbanen in de Tsjechische Republiek. Dat is een mooie beloning voor wanneer je 675 meter naar de top hebt geklommen.

Ook is er een uitkijktoren van 40 meter die een geweldig uitzicht geeft op Lipnolake en het omliggende platteland. Transparante netten zorgen ervoor dat je alles perfect kunt zien.

Treetop Walkway Lipno, de eerste in zijn soort in het land en heeft ook drie avonturenstations met touwen op de markering van 24 meter.

De loopbrug is te bereiken met de kabelbaan of met de loopbrugbus. Als je geen zin hebt om met de rodelbaan naar beneden te gaan, kun je ook een offroad kickbike-scooter huren. Gaaf hè? De loopbrug is drempelvrij en geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

loopbrug
© Richenza

Adres: Lipno nad Vltavou 307, 382 78 Lipno nad Vltavou, Tsjechië

Treetop Walk Bachledka, Slowakije

Deze schilderachtige wandeling staat ook wel bekend als Chodnik Korunami Stromov. Het bevindt zich in het hart van Pieniny National Park. Met een hoogte van 82 meter boven zeeniveau en een 32 meter hoge uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht op de Belianske Tatra (een gebergte in Slowakije, niet ver van de Poolse grens).

Een van de hoogtepunten van deze loopbrug met bomen is het Adrenaline Net op het panoramische terras van de toren. Je kan over het net heen lopen of er lekker gaan zitten en 32 meter naar beneden kijken.  Er is ook een 67 meter lange spiraalvormige glijbaan voor nog meer spanning. Verder kan je proberen te balanceren in de drie adrenaline-hoeken. Alles is helemaal veilig, maar wanneer je hoogtevrees hebt is het niet aan te raden.

loopbrug
© young shanahan

Adres: Bachledova dolina 702, 059 55 Ždiar, Slowakije

Zwarte Woud Treetop Walk, Duitsland

Ook wel bekend als Baumwipfelpfad Schwarzwald in het Duits, is deze loopbrug 1250 meter lang. Treetop Walk Black Forest is ontworpen om gezinsvriendelijk en toegankelijk te zijn.

Gelegen in het Naturpark Schwarzwald Mitte/Nord in Bad Wildbad, is dit een prachtig gebied van Duitsland. Het noordelijke Zwarte Woud heeft namelijk een overvloed aan sparren, dennenbomen en beuken.

Vanaf de uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht. Het bovenste platform is 40 meter hoog. Een maximale helling van 6% maakt het gemakkelijk om deze wandeling met een kinderwagen of rolstoel te doen. Je kan ervoor kiezen om de 55 meter lange tunnelglijbaan naar beneden te nemen. Naast het inschrijfgeld (momenteel € 11,00 voor volwassenen, € 9 voor kinderen van 6-14 jaar en gratis voor onder de 6 jaar) is de prijs € 2,00 per glijbaanritje.

© Muck

Adres: Peter-Liebig-Weg 16, 75323 Bad Wildbad, Duitsland

Treetop Walk Salzkammergut, Oostenrijk

Deze boomtopwandeling, gelegen in de mooie Oostenrijkse regio Salzkammergut, biedt een panoramisch uitzicht op het bos en de Traunsee. Je kunt deze loopbrug het beste per boot of trein bereiken, aangezien er beperkte parkeerplaatsen zijn.

De totale lengte van de loopbrug is 1400 meter. Je kan ook de 39 meter hoge uitkijktoren. Deze is grotendeels van hout gebouwd, zodat het perfect in de natuurlijke omgeving past.

© baumwipfelpfade

Je kunt naar beneden lopen of met de 75 meter lange rodelbaan naar beneden. De prijs is € 2,- per rit. Adres: Traunstein 56a, 4810 Gmunden, Oostenrijk

Pohorje Treetop Walk, Slovenië

Gelegen op de top van de berg Rogla in het Pohorje-gebergte, is deze indrukwekkende boomtopwandeling 1043 meter lang. Langs het parcours staan ​​verschillende informatiepanelen die jou meer vertellen over het bos en de dieren die zich daarin bevinden.

Op het 24 meter lange platform zijn verschillende avonturenstations met touwen te vinden. De toren zelf is 37 meter hoog.

Je kan ervoor kiezen om terug naar beneden te lopen of om met de 62 meter lange glijbaan naar beneden te gaan. Het Pohorje boomtoppenpad is toegankelijk voor alle leeftijden en mensen met kinderwagens of rolstoelen.

© Facebook / Pot med krošnjami Pohorje

Adres: 3214 Rogla, Slovenië

STIHL Treetop Walkway, VK

Deze loopbrug is ontworpen door Glenn Howells Architects. Het is 300 meter lang en heeft een prachtige ligging in het National Arboretum in Gloucestershire, Engeland. Je hebt er de kans de wereldberoemde collectie van 15.000 bomen te bewonderen vanaf een hoogte van 13 meter.

Het is het langste boomtoppad in zijn soort in het VK. Verder geeft het je een geweldig uitzicht op het oude arboretum (bomentuin) en Silk Wood. De loopbrug heeft de vorm van een S. Om de structuur van de loopbrug beter te laten opgaan in de bosomgeving, is er besloten om voor de steunpoten gebruik te maken van duurzaam gewonnen lariks. Om het gebouw vanaf de grond visueel aantrekkelijker te maken en de loopbrug beter te laten opgaan in de bomen, werden de poten in een kruisvorm geplaatst.

Het hoofdpad is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Andere attracties langs het bekroonde parcours zijn het Crow’s Nest, de touwbrug en interactieve zones.

© Westonbirt Arboretum – Forestry England

Adres: Westonbirt, Tetbury GL8 8QS, Verenigd Koninkrijk

Treetop Walk Saarschleife, Duitsland

Met een fantastische locatie met uitzicht op de rivier de Saar bij Mettlach, is dit een van de meest populaire boomtoppaden in Duitsland. De Treetop Walk Saarschleife is 1250 meter lang en loopt langs beuken, eiken en Douglassparren.

Er zijn verschillende activiteitenposten langs de loopbrug. De 42 meter hoge uitkijktoren biedt de bezoeker een prachtig uitzicht op de Saarschleife-vallei en het natuurpark Saar-Hunsrück.

Op heldere dagen kunt je zelfs de Vogezen in Frankrijk zien liggen. Op de begane grond is er het Futterkrippe Blumenfels restaurant en biertuin en Bistro ineen genaamd: Mirabell.

© David Rasp

Adres: Cloef-Atrium, 66693 Mettlach, Duitsland

OCBC Skyway, Singapore

Dit is een nogal ongebruikelijk boomtoppad, aangezien de bomen eigenlijk niet ‘echt’ zijn. De OCBC Skyway maakt deel uit van het Gardens by the Bay-complex in Singapore en is een geweldig uitkijkpunt.

De 128 meter lange loopbrug geeft een ander perspectief op de 12 tuinen van Supertree Grove. Je moet voorafgaand aan je bezoek tickets boeken, maar je wordt beloond met prachtige fotomomenten.

De OCBC Skyway, die 22 meter hoog is, is vooral ’s avonds indrukwekkend als hij verlicht is. Je kunt vanaf hier zelfs de Gardens by the Bay-avondlicht- en geluidsshow bekijken als je het goed timet.

© Ong Chi Hang

Adres: Gardens by the Bay, 18 Marina Gardens Dr, Singapore 018953

Treetop Walkway, UK

Royal Botanic Gardens Kew staat bekend om hun conserveringswerk en enorme verscheidenheid aan planten. De verhoogde loopbrug bij Kew, heeft een totale lengte van 200 meter en is 18 meter hoog. Het ligt ongeveer 13,5 km van Londen af.

De de loopbrug bij Kew Gardens is gemaakt van verweerd staal en is ontworpen om op te gaan in het landschap. Er zijn een aantal verschillende boomsoorten naast de loopbrug, waaronder de paardenkastanje, beuk en eik.

Op de begane grond zie je sculpturen die uit boomstammen zijn gesneden. Verder kan je het pad volgen onder de grond naar de Rhizotron. Dit is een ondergrondse tentoonstellingsruimte die je naar boomwortelniveau brengt.

© Christine Matthews

Adres: Royal Botanic Gardens, Kew, Richmond TW9 2AW, VK

Camp Adventure, Denemarken

Een van de beroemdste boomtopwandelingen in Europa vind je een uur ten zuiden van Kopenhagen. Ontworpen door het architectenbureau EFFEKT, maakt de Camp Adventure Forest Tower deel uit van het grootste klimpark van Denemarken.

In het park vind je ook luxe glamping-tenten en het grootste pluk-je-eigen bloemenveld van Noord-Europa. Deze laatste is geopend van juli tot oktober en verspreid over een gebied van 2 kilometer.

De bekroonde Forest Tower is 45 meter hoog en 900 meter lang. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht over Zuid-Zeeland en de bossen van Gisselfeld.

Op een heldere dag kun je Kopenhagen en Malmö zien vanaf het uitkijkplatform dat 140 meter boven de zeespiegel staat. Ook deze toren is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

© Stig Nygaard

Adres: Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede, Denemarken

Santa Elena Skywalk, Costa Rica

Een van de meest populaire dingen om te doen in Monteverde is het verkennen van de hangende loopbruggen bij Sky Adventures. Deze nemen je mee door ongerept nevelwoud. De wandeling door het regenwoud in de buurt van de stad Santa Elena overspant verschillende canyons en vijf bruggen, met een hoogte tot 70 meter. Santa Elena Cloud Forest Reserve staat bekend om zijn brulapen en vogels. Na de begeleide trektocht kun je ook een kolibrietuin bezoeken.

Als je meer adrenaline wilt, kun je ook een tokkelbaantocht maken. De langste Monteverde zipline is 770 meter.

© Monteverde

Adres: Santa Elena Sky Walk, Sky Adventures, Provincia de Puntarenas, Monteverde, 60109, Costa Rica

Valley of the Giants Tree Top Walk, Australië

Deze beroemde loopbrug in Tingledale, West-Australië, leidt de bezoeker door de Walpole Wilderness, een belangrijk beschermd gebied. Deze boomtopwandeling is ontworpen om de rode bomen van de vallei te beschermen tegen bodemverdichting. De wandeling werd in 1996 geopend.

De loopbrug is 600 meter lang en het hoogste punt is 40 meter boven de grond. Het is volledig toegankelijk voor rolstoelen en ook voor de meeste kinderwagens.

Verder is er ook op de begane grond veel te beleven. Zo kan je de Ancient Empire-promenade bijvoorbeeld bezoeken. Dit geeft je een ander perspectief op het eeuwenoude Tingle Forest.

© SeanMack

Adres: Valley of the Giants Rd, Tingledale WA 6333, Australië

Golden Bridge, Vietnam

Deze buitengewone 150 meter lange voetgangersbrug bevindt zich in het pretpark Sun World Ba Na Hills. De Instagrammable loopbrug heeft twee gigantische handen die de structuur ondersteunen en bevindt zicht op een afstand van 29 km van Da Nang.

Volgens de hoofdarchitect, Vu Viet Anh van TA Landscape Architecture, was het doel om “het gevoel op te roepen van het lopen langs een draad die zich uitstrekt door de handen van God.” De loopbrug bevindt zicht 975 meter boven de zeespiegel, daarmee is zeker een van de mooiste bruggen ter wereld.

Bezoekers bereiken de Cầu Vàng Walkway via een kabelbaanrit. Het themapark zelf beschikt over adrenalineritjes, het Franse Dorp en siertuinen en het wassenbeeldenmuseum.

© xiquinhosilva

Adres: Ba Na Hills à Nẵng, Phú, Hòa Vang, Da Nang, Vietnam

Treetop Walk Beierse Woud, Duitsland

Dit is een onmisbare ervaring mocht je ooit deze regio van Duitsland bezoeken. Treetop Walk Beierse Woud staat ook wel bekend als Baumwipfelpfad Beierse Woud of de Beierse Woud National Park Walkway.

Het is ’s werelds langste loopbrug. Het loopt namelijk wel 1300 meter lang door het bos langs allerlei boomtoppen. Het pad heeft een lichte helling en leidt naar een observatieplatform met een hoogte van 44 meter dat de bijnaam ‘het boom ei’ heeft.

Op heldere dagen kan je vanaf de top de Alpen bewonderen. Dicht bij de loopbrug op de begane grond vindt je tevens het restaurant Waldwirtschaft en biertuin en Café EISEMANN.

Adres : Böhmstraße 43, 94556 Neuschönau, Duitsland

Wij horen graag van jou welke waar jij allemaal al hebt gewandeld. Laat het ons vooral weten door een reactie achter te laten. Wil je graag lezen over hangbruggen in Zwitserland? Klik dan hier.

DenemarkenDuitslandEuropaNoord-AmerikaOostenrijkSloveniëTheHike.nlTsjechiëVerenigd KoninkrijkVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.