Vijf spectaculaire hangbruggen in Zwitserland

door

De eerste sneeuw in de Alpen is gevallen. Dat is dus zeker een bezoekje waard. Wat dacht je van een mooie sneeuwwandeling over één van de 5 meest spectaculaire hangbruggen in Zwitserland? Ze beiden je een onwijs mooi uitzicht over de Alpen én de frisse berglucht geeft je echt het gevoel dat je leeft. Ze hangen wel redelijk hoog, dus als je hoogtevrees hebt, is het misschien verstandig een andere wandelroute te nemen. Maar als je van een wandeluitdaging houdt, dan zou ik zeker kiezen voor een wandelroute over één van deze 5 gave hangbruggen in Zwitserland.

5x de meest epic hangbruggen in Zwitserland

Yes, jij houdt wel van een wandeluitdaging en besluit om een hangbrug in Zwitserland te gaan bewandelen. Maar welke kies je? Wij hebben voor jou informatie verzameld over 5 spectaculaire hangbruggen in Zwitserland. Zo kan jij kijken welke jij het liefste wil bewandelen.

Europabrücke

De Europabrücke is een nog redelijk nieuwe hangbrug en hangt vlakbij Zermatt. De officiële naam is ‘Charles Kuonen Hängebrücke’. De brug is 494 meter lang en 85 meter hoog. In 2017 werd de brug voor het eerst geopend. Momenteel is het de langste hangbrug ter wereld. De toegang is gratis en zorgt voor een sensatie, aangezien voetgangers op traphekjes stappen waardoor ze de valleibodem kunnen zien. Je steekt via deze Europabrücke namelijk het ravijn over. Gaaf hè?

Hangbruggen in Zwitserland
Photo by Theo lauber

Titlis Cliff Walk

Deze hangbrug is geopend in 2012 heeft het record als hoogste hangbrug van Europa. De Titlis Cliff Walk hangt 3041 meter boven zeeniveau en wel 500 meter boven de grond. De brug is slechts een meter breed en 106 meter lang. Tijdens het bewandelen van deze hangbrug heb je een geweldig uitzicht over de Alpentoppen.

Bij aankomst op de top leidt de route je door de gletsjergrot via een ondergrondse tunnel en naar het uitkijkplatform bij het raam op de zuidmuur. Van hier strekt de hangbrug zich uit tot aan het ijsbaanstation van de gletsjerstoeltjeslift Ice Flyer. Vanuit de lift bewonder je gletsjerkloven tot tien meter diep. Heb je last van hoogtevrees? Dan is deze hangbrug waarschijnlijk niets voor jou, maar als je daar wel tegen kan dan is het zeker de moeite waard. Het uitzicht op de afgrond beneden is adembenemend. De Brug is het hele jaar elke dag geopend, mits het weer niet te slecht is.

Hangbruggen in Zwitserland
Photo by ASaber91

De Bhutanbrücke

De Bhutan-brug hangt 941 meter boven zeeniveau over de rivier de Illbach in het bos Pfyn-Finges. Deze brug heeft een lengte van 134 meter en een breedte van één meter. Hij is versierd met gebedsvlaggen. Deze kleurrijke vlaggentjes zijn langs de gehele lengte van de brug te vinden. De houten loopbrug verbindt de Duitstalige en Franstalige regio’s van Wallis. Wanneer je de Bhutan-brug bewandelt heb je een goed zicht op de Illgraben! Dit wordt ook wel de Grand Canyon van Wallis genoemd.  Deze brug is ideaal voor mensen met hoogtevrees. 134 meter is natuurlijk niet echt lang en een hoogte van 80 meter valt (in vergelijking tot andere hangbruggen) best mee. De brug is goed begaanbaar voor gezinnen en kinderen.

Hangbruggen in Zwitserland
Photo by FkMohr

De Raiffeisen Skywalk

De Raiffeisen Skywalk is een 409 meter lange voetgangershangbrug. Het is gevestigd in het recreatiegebied van Sattel-Hockstuckli en is het hele jaar geopend. De brug verbindt de Mostelberg met het Mäderenwald en overspant de Lauitobel-vallei op een hoogte van maximaal 58 meter. De brug is eigenlijk puur gebouwd voor toerisme. Via de brug kan je een kleine route in de vorm van een cirkel bewandelen. Ook al is de brug om puur toeristische redenen gebouwd, het heeft zijn voordelen. Vanwege de gemakkelijke bereikbaarheid is het vooral populair bij gezinnen of mensen die niet zo houden van wandelen of geen ‘echte’ wandelaars zijn. Met een breedte van 0,9 tot 1,8 meter is deze brug namelijk ook begaanbaar voor rolstoelgebruikers of gezinnen met kinderwagens.

Hangbruggen in Zwitserland
Photo by Theo Lauber

Triftbrücke

Dit is een hangbrug in de Zwitserse Alpen over de Tiftsee bij Gadmen. De brug is 100 meter hoog en 170 meter lang. De Triftbrücke bevindt zich 1900 meter boven zeeniveau en zorgt elk jaar voor zo’n 20.000 bezoekers. Wanneer je de hangbrug bewandelt heb je perfect zicht op de Triftgletsjer. Vroeger was de brug enigszins instabiel, waardoor in 2009 besloten werd de brug te herbouwen. De brug is nu vanaf beide zijden makkelijk bereikbaar. Verder werd de Triftbrücke extra veilig gemaakt met zijdelingse balken. Ook werden er horizontale touwen toegevoegd aan de reling. Twee nieuwe schuin neerwaarts lopende spankabels houden de windkrachten tegen.

Neue Triftbrücke (Juni 2009), Trift, Sustengebiet, Berner Oberland, Kanton Bern, Schweiz

Weet jij al voor welke hangbrug je gaat? Misschien heb je er al een aantal bewandeld. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar jouw belevenis. Laat het ons vooral weten door een reactie achter te laten!

BergenEuropaTheHike.nlWandelroutesZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.