Zo maak je van elke wandeling een ontdekkingstocht

door

Het is geen geheim: wandelen is goed voor je! Met regelmaat enkele kilometers doorstappen heeft onder andere positieve effecten op je hart, hersenen, longen en zelfs je darmen. Hartstikke gezond dus! Wil je jouw wandeltochten iets spannender maken, dan hebben we een goed nieuws. In dit artikel geven we je tips om van je wandeling een ware ontdekkingstocht te maken.

Op zoek naar schatten met een metaaldetector

Het is wellicht een enigszins ongewone bezigheid, maar wel een die zeer de moeite waard kan zijn: het zoeken naar waardevolle voorwerpen met een metaaldetector. Met een metaaldetector kun je namelijk allerlei metalen voorwerpen opsporen die zich vlak onder de grond bevinden. Je kunt een metaaldetector huren of je kunt er natuurlijk zelf een aanschaffen. Als je er eenmaal een hebt, kun je iedere wandeling omtoveren tot een ware schatzoektocht. Begeef je eens buiten de gebaande paden en ontdek wat er allemaal te vinden valt. Wie weet stuit je wel op een eeuwenoude munt, een verloren ketting of munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Met name de kustlijn, de Veluwe, de regio Arnhem, of landen zoals Duitsland, België en Frankrijk zijn ontzettend geschikte gebieden om naar schatten te speuren. 

De metalen voorwerpen worden door de metaaldetector gelokaliseerd via een elektromagnetisch veld. Elk elektrisch geleidend metaal beïnvloedt de sonde van de metaaldetector en kan daardoor door jou worden gedetecteerd: metaaldetectors zijn daarmee ook nog eens goud- en zilverdetectors.

Avontuurlijk speuren met geocaching

Een andere manier om je wandeling in een avontuurlijker jasje te steken is door te doen aan ‘geocaching’. Geocaching kun je zien als een wereldwijde, interactieve speurtocht voor jong en oud. Overal ter wereld – de teller staat al op meer dan 2 miljoen locaties – zijn zogenaamde ‘geocaches’ verstopt. Zoals de naam geocaching al suggereert, is het de bedoeling dat je als deelnemer op zoek gaat naar deze geocaches. Dit doe je via de speciale GeoCaching app, die verbonden is met je gps. De geocaches kunnen werkelijk waar overal liggen: het speelveldje bij jou om de hoek, onder een omgevallen boomstam in het bos, of zelfs onder water. Als je zo’n kleine schat eenmaal hebt opgeduikeld, maak je deze open, laat je je gegevens achter in het mini-logboek dat erin zit, kun je eventueel een klein cadeautje of boodschap voor de volgende speurder achterlaten en vervolgens ga je op zoek naar de volgende geocache.

Zelf geocaches verstoppen

Je kunt ook zelf geocaches verstoppen. Weet jij een plek in de buurt die wel een bezoekje waard is? Dan is dat een ideale plek voor een nieuwe geocache. Als je de cache verstopt hebt, registreer je de geocache op de daarvoor bestemde website en andere speurders zullen je dankbaar zijn. Leuk weetje: de eerste geocache werd op 3 mei 2000 verstopt in Oregon in de Verenigde Staten. Het spel is dus al ruim twintig jaar oud, maar blijft nog steeds aan populariteit winnen. Niet opmerkelijk, aangezien iedereen tegenwoordig een smartphone heeft, de app eenvoudig kan downloaden én het simpelweg een ontzettend leuke, spannende en uitdagende bezigheid is!

EuropaInspiratieNederlandTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

3 reacties. Reactie plaatsen

  • Lijkt me ook leuk, schatten zoeken met een metaaldetector. Wij hebben het nog nooit gedaan. Geocachen daarentegen doen wij heel vaak en wij kunnen dan ook uit ervaring spreken dat je daardoor op de meest bijzondere plekken uitkomt. Het is echt een verrijking van je wandelingen (of fietstochten). Wil je wat meer weten over geocachen? Kijk dan ook eens in onze blog: https://dnffinder.blogspot.com/.

    Met geo-groet,
    GeoKars
    onderweg met GEOrgCACHING als DNF

    Beantwoorden
    • Hoi GeoKars, leuk dat jullie zoveel aan Geocachen doen. Vinden jullie het leuk om daar artikelen over te schrijven op The Hike? Zo ja, stuur dan gerust een mailtje naar [email protected], dan bespreken we het daar verder. Groetjes Mechteld

      Beantwoorden
  • Dat gaan we zeker een keertje doen, maar momenteel ontbreekt het ons aan de tijd daarvoor.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.