Winter-Almenroute, een Oostenrijkse wandeling voor het hele gezin

door

Winterwandelen wordt steeds populairder. Waar dit vroeger alleen besteed was aan je opa en oma, kom je tegenwoordig steeds meer jongere mensen tegen tijdens een dagje hiken in de sneeuw. Dit komt omdat winterwandelen best avontuurlijk kan zijn. Dat avontuur is er op alle niveaus en voor alle leeftijdscategorieën. Ook aan de kleinste wandelaars wordt gedacht. In de vorm van vlakkere wandelingen, die worden aangevuld met her en der een fijne speeltuin. Ben je in de regio Innsbruck op vakantie en zoek je een mooie wandeling die geschikt is voor het hele gezin? Ga dan voor de Winter-Almenroute in het Oostenrijkse Mieming.

winterwandelen in oostenrijk

Winter-Almenroute

De Winter-Almenroute in Mieming is niet echt een rondwandeling. De trail heeft meer een 8-vorm. De route start in het dorpje Mieming, waarna het een ronde maakt over de rechterkant van het Mieminger Plateau. Vervolgens loop je net boven het dorp door de bossen naar de linkerkant van het dorp, waar je op het Sonnenplateau Mooswiesen uitkomt. Ideaal aan deze opzet is dat je heel makkelijk halverwege kan afhaken als het aantal kilometers teveel blijkt te zijn. Op beide almen kom je langs een fijn restaurant (beiden met speeltuin), voor een warme en gezellige tussenstop.

Deel 1

De licht stijgende wintertrail loopt het eerste gedeelte over de golfbaan van Mieming. Met een beetje geluk ligt er voldoende sneeuw, want dat brengt uitgestrekte, witte vlaktes en mooie vergezichten met zich mee. Het pad dat je volgt, is een geasfalteerd pad, waar in de zomer de golfkarretjes overheen rijden. In de winter zijn deze paden mooi geprepareerd, zodat het voor iedereen goed begaanbaar is. Bovenaan de golfbaan kom je het eerste restaurant tegen; de Stöttlalm. Vanaf daar voert het pad je een stukje naar beneden in de richting van Mieming. Maar al snel verlaat je de golfbaan, om je onder te dompelen in een nieuwe omgeving.

Deel 2

Waar de golfbaan mooi open is, sluiten de bomen zich na de Stöttlalm al snel dichter om het pad heen. Je steekt het riviertje met ijswater over en volgt het pad richting de bossen van Mieming. Wat volgt is een fijn bospad dat een beetje slingert, maar nauwelijks hoogteverschillen kent. Na een tijdje opent het pad zich en sta je middenin het volgende weidse landschap. Dit zijn de Mooswiesen. Aan de linkerkant zie je de Moosalm al liggen. Je kunt ervoor kiezen om meteen koers te zetten richting dit restaurant, of eerst nog een mooie ronde te maken over de Mooswiesen. Wij raden natuurlijk het laatste aan. Al is de warme chocolademelk met slagroom van de Moosalm wel de beste heiße Schokolade mit Sahne die we sinds tijden hebben geproefd!

Winter-Almenroute

DagtochtEuropaMet kidsOostenrijkTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.