Winterwandelen in Oostenrijk doe je in de Innsbruck regio

door

Winterwandelen in Oostenrijk is een aanrader voor iedereen. Het is een aanrader voor mensen die actief bezig willen zijn buiten de piste, zoals bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen, langlaufen, skitoeren, sleeën of gewoon een lekker stukje lopen. Zeker in de Innsbruck regio zijn er opties te over. Maar waar vind je die ene route die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften? Als je ergens onbekend bent, is dat altijd even zoeken. Onze aanrader is daarom altijd: ga naar het lokale VVV-kantoor en vraag om advies. Het toerismebureau van de regio Innsbruck gaf ons een breed scala aan tips. Die tips delen wij graag weer met jou.

winterwandelen in oostenrijk

Winterwandelen in Oostenrijk

Winters in de bergen zijn heel anders dan winters in Nederland. De dagen zijn niet grijs, grauw en regenachtig, maar juist vaak helder, zonnig en vol met frisse en gezonde berglucht. De landschappen zijn gehuld in een deken van glinsterende sneeuw en nodigt uit om er lekker op uit te trekken. In de regio Innsbruck wachten glooiende almen, mooie bossen en prachtige bergpanorama’s op je. De paden worden over het algemeen goed bijgehouden, waardoor je er ook prima kunt wandelen als er net een hoop verse sneeuw is gevallen. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is warme kleding, goed schoeisel, voldoende water en een lekkere energiebar of een lunchpakketje.

Nieuwe winterwandelroutes in regio Innsbruck

Sinds de start van het ’19/’20 winterseizoen heeft regio Innsbruck maar liefst vier nieuwe winterwandelroutes aan het netwerk toegevoegd. De Winter-Almenroute combineert twee mooie plateaus met elkaar, die zijn verbonden door een mooi bospad. De Genussroute is een trail met maar liefst 11 culinaire haltes bij boerderijwinkels. Als laatste is er nog de Arzkasten winterronde. Door de speelplaats in Weisland en de vrij vlakke trail is deze route vooral leuk voor families met kleine kinderen.

winterwandelen in oostenrijk

Wandelen op grotere hoogte

In Sellraintal zijn de Bergsteigerdörfern (bergbeklimmersdorpen) een aanrader voor mensen die houden van een fijne wandeling in een hoogalpiene omgeving. De ingang van de route lijkt op een kloof, maar uiteindelijk opent het geheel zich en heb je uitzicht op een hoogdal en de indrukwekkende bergwereld van de Stubaier Alpen. Maak je trouwens geen zorgen over de sneeuw. Ook hier worden de paden prima geprepareerd. Net als in Kühtai overigens. Daar vind je ook nog twee toffe winterwandelroutes. De Kaiser-Franz-Josef Weg loopt door een bos van alpendennen, terwijl de oostelijke winterwandelroute boven de boomgrens loopt en dus een geweldig uitzicht op de bergen biedt.

winterwandelen in oostenrijk

Met de slee naar beneden

Tijdens het winterwandelen in Oostenrijk deden wij nog een paar routes aan die de moeite waard zijn om te vermelden. Niet omdat de trails zelf zo super speciaal zijn, maar omdat er een fun element aan gekoppeld is. Zo kun je vanuit de parkeerplaats bij Arzkasten omhoog lopen naar berghut Lehnberghaus, daar een warme chocomelk met slagroom drinken en dan op de slee weer terug naar beneden zoeven. Ook een toffe trail om met de slee te doen, is die naar de Grünberg uitkijktoren in Obsteig. Deze route is een stuk minder druk, en ook iets minder mooi (al is het uitzicht wel top), maar vooral het laatste stuk kun je super hard sleeën, over een stuk dat vroeger een skipiste was.

P.s. Vergeet niet om aan de start van de trails je slee te huren en mee naar boven te nemen. Je kunt uiteraard ook zelf een slee van thuis meenemen.

winterwandelen in oostenrijk

AlpenDagtochtEuropaOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.