Welke sportsupplementen zijn onmisbaar voor hikers?

door


Tijdens een uitdagende outdoor activiteit zal je veel energie van je lichaam vragen. Gedurende en na een fietstocht, hike of een klim wordt veel brandstof uit het lichaam verbruikt. Bij deze intensieve activiteiten zal de brandstof grotendeels uit de spieren gehaald worden. Om spierafbraak en het energielevel van je lichaam op peil te houden is het naast een gebalanceerd voedingspatroon soms handig aanvullende sportsupplementen te gebruiken. Wij hebben uitgezocht welke sportsupplementen ideaal zijn voor het gebruik tijdens een outdoor activiteit.

Zijn sportsupplementen nodig tijdens een hike?

Een gezond voedingspatroon is een belangrijke voorwaarde om je tijdens een hike goed te blijven voelen. Omdat met het hiken veel van je lichaam gevraagd zal worden zijn de voorbereiding, voeding en sportsupplementen zeer belangrijk. De combinatie van een goede voeding, de juiste sportsupplementen en een passende training zal ervoor zorgen dat je de outdoor activiteit goed doorkomt en de spieren voorspoedig zullen herstellen. Weten wat je eet is hierbij zeer belangrijk. Naast een gebalanceerd eetpatroon is het tijdens het hiken geschikt de volgende supplementen te nemen: BCAA Bodyguard, Astaxanthine en multivitamine. De sportsupplementen zullen je helpen om de spieren te onderhouden, uithoudingsvermogen te verbeteren en je immuunsysteem te versterken.

Wat doet BCAA Bodyguard?

BCAA’s zijn essentiële aminozuren die zorgen voor een betere ontwikkeling van de spieren. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Essentiële aminozuren worden niet door het lichaam zelf aangemaakt en moeten we dus binnenkrijgen via onze voeding. Bij actieve buitenactiviteiten is het dus belangrijk erop te letten voldoende van deze BCAA’s binnen te krijgen via onze voeding. Voldoende BCAA’s in het lichaam zijn belangrijk voor de opbouw van spierweefsel, het onderhouden van het spierweefsel, het herstel na een intensieve activiteit en het voorkomen van afbraak van het spierweefsel.

BCAA Bodyguard is een unieke blend wat zorgt voor een beter uithoudingsvermogen. Met een perfecte samenstelling van de 3 essentiële aminozuren Leucine, Isoleucine, Valine in de verhouding 2:1:1 en toevoegingen als glutamine, L-citrulline en vitamine B6 is BCAA bodyguard de unieke blend voor de meest optimale resultaten. BCAA Bodyguard is dus een ideaal sportsupplement om voor, tijdens of na de training te nemen om op die manier de afbraak van spieren tegen te gaan en het uithoudingsvermogen te verbeteren.

fjällräven

De werking van Astaxanthine

Astaxanthine is voornamelijk afkomstig uit algen uit de zee en is 600 keer sterker dan vitamine E. De algen gebruiken het om zich te beschermen tegen de invloeden van zuurstof en lichtstralen. Niet alleen algen maken Astaxanthine aan, andere voorbeelden zijn zalm, garnaal en flamingo’s. Astaxanthine is het stofje wat ervoor zorgt dat deze dieren rood gekleurd zijn. Natuurlijk is het leuk om te weten waar dit goedje vandaan komt, maar een belangrijkere vraag is wat het kan betekenen voor hikers. Allereerst is het sportsupplement dat zorgt voor een versterking voor het immuunsysteem. Daarnaast zorgt het ervoor dat ziekteverwekkers beter bestreden kunnen worden. Ook beschermt het gewrichten, pezen en bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat de hersteltijd van het lichaam korter wordt. Tot slot is dit goedje ook bevorderend voor het uithoudingsvermogen, zalmen zwemmen niets voor niets dagen tegen de stroom in zonder moe te worden.

De voordelen van multivitamines

Multivitamines zijn een uitermate geschikt supplement als toevoeging op je dagelijkse eetpatroon. Deze multivitamines bevatten meerdere vitamines waardoor je eigenlijk meerdere vitamines tegelijkertijd binnenkrijgt. Als actieve sporter verbruik je veel vitamines tijdens de activiteiten, iets wat natuurlijk wel weer aangevuld moet worden. Multivitamines helpen sporters met het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het reguleren van het aanmaken en afbreken van eiwitten. Uithoudingsvermogen bij sporten als hiken en mountainbiken is zeer belangrijk bij langere tochten waardoor dit supplement goed van pas kan komen.

GezondheidTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.