De ultieme roadtrip door Frankrijk voor hikers

door

Sta jij ook zo te popelen om op vakantie te gaan? Wil je de grens oversteken, maar toch niet té ver gaan? Wil je blijven wandelen, maar allemaal verschillende plaatsen zien? Dan is deze roadtrip door Frankrijk iets voor jou. We rijden van de Alpen helemaal naar het zuiden en terug naar boven richting Parijs. Dit allemaal met gepaarde hikes in (bijna) elke stop. Ben jij er klaar voor? 

1. Rhône Alpes 

De ultieme roadtrip is begonnen. We zijn vertrokken naar het zuiden van Frankrijk. Zullen we beginnen met wat geschiedenis? Rhône Alpes werd vroeger bezet door de Galliërs. Toen viel Julius Caesar de streek binnen en werd het een zeer belangrijk punt binnen het Romeinse Rijk. Na de val van het Romeinse Rijk was er een lange periode van economische achteruitgang. De regio werd dankzij de industrialisatie terug een booming plek. 

Verblijftip: Camping Ibie 

Ultieme roadtrip door frankrijk
Credits: Sébastien Crego via Creative Commons

Goed, we zijn hier natuurlijk gekomen om te hiken dus laten we de neus uit de geschiedenisboeken halen en in de frisse wind steken. De Gorges de l’Ardèche zijn enorm populair bij toeristen, maar ook bij locals. Ze noemen het vaak de Grand Canyon van Frankrijk. De rivier is zeer bekend voor kayakers, maar je kan er ook prachtige trektochten maken. Zo kan je volgende hike in vier uur volbrengen.

2. Saint Théoffrey 

Na de eerste dag flink te wandelen en eventueel een kleine duik in het meer te nemen, rijden we verder naar Saint Théoffrey. Volg de Route Napoléon of de N85 naar het Zuiden. Om nog eens te benen te strekken, kan je een wandeling maken rond de Lac Petichet in Saint-Honoré. Een stevige wandeling van bijna vijf uur staat dan op je te wachten. Ja hoor, de ‘ultieme roadtrip‘ is niet voor mietjes.

Verblijftip: Hotel du Grand Lac

3. Gorges du Verdon 

Een ultieme roadtrip door het Zuiden van Frankrijk is niet kompleet zonder een stop bij de Gorges du Verdon. Het is een must voor elke Fransman die iets of wat into buitensport is. Je kan er kajakken tussen metershoge rotsen of stevige wandelingen doen. Lees hier meer over de hikes in deze regio. 

Verblijftip: Hotel Le Panoramic 

4. Nice 

Beste roadtrip door Frankrijk
Credits: Danilo Pantalena on Unsplash

Vervolgens gaan we van de Franse kloven naar de Franse riviera. In Nice kan je prachtige strandwandelingen maken of gewoon even genieten van de rust. Mocht je nog niet genoeg hebben gewandeld, kan je de Pic de l’Ours onveilig maken. Als je iets langer in de auto blijft kom je dit prachtige domein tegen. Daar kan je een kleine wandeling van anderhalf uur maken met panoramisch zicht op bergen en de zee. Voor ieders wat wils dus. 

Verblijftip: Albert 1er

5. Saint Tropez 

Als je tot hiertoe elke wandeling hebt gedaan, zou je zo’n 50km hebben gewandeld. Voor de hardcore hikers lijkt dat op een wandeling naar de Albert Heijn, maar voor de meeste onder ons is dat wel al wat. Geniet dus van een dagje rust op de prachtige stranden van Saint Tropez, zoals de Plage de l’Escalet en de Plage Taillat. 

Verblijftip: Le Pavillon de Pampelonne 

6. Savas 

Goed uitgerust en met een kleurtje van het bruinen zijn we terug onderweg. Nu op weg naar Savas. Wandel daar rond de Lac du Ternay en geniet van prachtige uitzichten (zeggen we overall, we know, maar het is ook zo). Op een wandeling van twee uur zou je 7 kilometer wandelen. Een flinke wandeling om de beentjes terug wakker te schudden dus.

Verblijftip: Chez Buddy Longway 

7. Loire 

ultieme roadtrip door frankrijk
Credits: Stephane YAICH on Unsplash

Bikers, aandacht! Deze trail is ook voor jullie. De Chemin de Halage gaat langs de oevers van de Loire en door de bossen daarrond. Een trip met de mountainbike duurt zo’n drie uur en is verspreid over 47km. Wandelaars kunnen hier dus zelf een moderatie van maken. Hier heb je carte blanche!  Ja hoor, in deze prachtige roadtrip houden we rekening met iedereen.

Verblijftip: Charmante Maisonnette

8. Paris of Hautes Rivière 

ultieme roadtrip door frankrijk
Credits: Léonard Cotte on Unsplash

We zitten nu aan dag acht en hebben al wat kilometers achter de rug. Indien je genoeg gewandeld hebt, kan je een dagje citytrippen in Parijs. Daar kan je genieten van een koffietje en een croissant in Le Peloton Café en ’s avonds van een rode wijn in Les Deux Maggots

ultieme roadtrip door frankrijk
Credits: Jean-Pol GRANDMONT via Wikimedia Commons

Heb je toch nog energie in jou zitten, rij dan verder naar de Hautes Rivière. Daar staat er een mega trip op je te wachten, de GR16. We hebben het hier over de Route Semois. Indien je nog een kleine 17 uur vrij hebt kan je de 59 kilometer lange trek doen. Of je dit doet mag je zelf beslissen, maar ik ga genieten van een aperitief in de city of love

Verblijftip: Hotel Chouchou Paris 

EuropaFrankrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.