Credits: Eva Darron - Unsplash

Trans Adirondack: De moeilijkste hike die niemand kent

door

Ben je dol op hiken, maar ben je toe aan nieuwe hikes? Wij vonden een route waarvan we bijna zeker weten dat je hem nog niet kent. En het is ook nog een flinke uitdagende route. In de hele geschiedenis van de trail hebben pas 30 avonturiers de tocht volbracht. Daarnaast hebben nog 50 fanatieke hikers een poging gedaan, maar zij hebben de route niet voltooid. De hike waar we het hier over hebben is de Trans Adirondack Route. 383 kilometer lang hiken door de wildernis van Amerika. Lijkt dit jou iets? Lees dan snel verder.

Trans Adirondack route
Credits: Gary Yost – Unsplash

Trans Adirondack Route

De Trans Adirondack Route is in 2013 opgericht door Erik Schlimmer, veteraan en outdoor liefhebber. Dit primitieve pad, dat door het Adirondack natuurgebied van New York kruist, biedt de uitdaging die ervaren hikers zoeken. De route doorkruist vijf wildernissen waarbij je elanden leefgebied, verblijfplaatsen van oude kluizenaars en oerbossen kruist. Door de variatie in natuur en trails, is deze route perfect voor de wandelaar die op zoek is naar diversiteit.

Laten we de feitjes even op een rijtje zetten. De route …

  • … is 383 kilometer lang.
  • … loopt van noord naar zuid door het 6 miljoen hectare grote Adirondack Park in New York.
  • … bestaat voor 302 kilometer (79%) aan wandelpaden, 63 kilometer (16%) aan wegwandelingen, en 18 kilometer (5%) aan off-trail paden.
  • … moet deels worden afgelegd door middel van “bushwhacking“, waarbij je jezelf een weg door het struikgewas moet hakken en snijden.
  • … passeert maar drie kleine gehuchten, waar je een aantal basisbehoeften, zoals voedsel- en drinkvoorraad, kunt aanvullen. Je moet dus grotendeels zelf voor eten en water zorgen.
  • … biedt geen overnachtingsplekken. Wildkamperen it is dus.
  • … kun je niet afleggen met alleen een kaart en kompas of een goede gps. Je hebt de officiële gids nodig, waarin de route op detailniveau wordt beschreven. Deze kun je kopen op de site van de Trans Adirondack Route.
  • … heeft al drie “Triple Crowners” doen struikelen. Dat zijn thru-hikers die minimaal 8.000 mijl (+12.000 kilometer) van de Appalachian Trail (AT), Pacific Crest Trail (PCT) en Continental Divide Trail (CDT) hebben afgelegd.

De Thru-hiker

Als hiker van de Trans Adirondack Route word je een thru-hiker genoemd. Een extra beloning voor het voltooien van deze route. Wil je ook op papier hebben staan dat je deze geweldige tocht hebt afgelegd dan kun je het thru-hiker pakket bestellen, bestaande uit een certificaat en een thru-hiker patch. Zo kun je aan iedereen laten zien wat voor avonturier je bent. Daarnaast kom je altijd op de lijst te staan met alle andere thru hikers die de tocht hebben voltooid. Wil je nu tijdens het hiken nog een stapje verder gaan? Dan kun je proberen de snelste route neer te zetten om op de ‘Fastest known time‘ lijst te komen. De snelste tijd staat nu op tien dagen, zes uur en 46 minuten. Dat betekent een gemiddelde van 37 kilometer lopen per dag. Dit record staat op de naam van Marilyne Marchand Gouin. Durf jij het aan om deze tijd verbreken?

Credits: Greg Garnhart – Unsplash
LangeafstandswandelingNoord-AmerikaTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.