Hike over virtuele wandelpaden tijdens Tenerife Walking Festival

door

Tenerife, het grootste Canarische eiland met een combinatie van natuur, cultuur en oneindig veel mogelijkheden voor sport en ontspanning. We kunnen er momenteel niet naartoe maar wil je toch weer een beetje het gevoel dat je in het buitenland loopt? Dan kan dat met het Tenerife Walking Festival. Wegens Corona heeft dit ook plaats moeten maken voor een online versie. In de week van 12 tot 19 maart word je meegenomen door de mooiste en bijzonderste routes die het Canarische eiland te bieden heeft. Door middel van virtuele wandelingen en webinars krijg jij inspiratie over je volgende wandelvakantie naar Tenerife.  

Tenerife Walking Festival

Het Tenerife Walking Festival is een festival gericht op de leukste wandelmogelijkheden van Tenerife. Daarbij vertellen ze ook over het met respect omgaan met de natuur. Wandelen is in Tenerife namelijk één van de populairste sportactiviteit die daar gedaan wordt. Plekken zoals Nationaal Park Teide en het Anaga Rural Park zijn bijvoorbeeld favoriete plekken voor een mooie en uitdagende wandeling.

Het programma van Tenerife Walking Festival

Hoe ziet dat er dan uit, zo’n online walking festival? We beginnen met de openingsceremonie. Deze vindt plaats op 12 maart om 17.00 uur. Het is een live stream via de officiële kanalen van Turismo de Tenerife en op het virtuele platform van het festival.

De rest van de week zijn er verschillende webinars te volgen. Je kan er bijvoorbeeld eentje volgen over de langeafstandswandelingen Route 040, die van Playa del Socorro naar Pico del Teide loopt. Dit is de meest uitdagende route van Spanje. Ook kun je luisteren naar een rondetafelgesprek over de toekomst van natuurtoerisme na Corona en welke rol wandelen daarin kan spelen. Hele interessante onderwerpen, dus zeker een aanrader.

Tenerife Walking Festival hiken

Een virtuele wandeling, hoe dan?

Het is mogelijk om over een drietal paden een virtuele wandeling te maken. Door middel van een speciale techniek kan jij thuis meegenieten van delen van deze routes. Kom meer te weten over alle kenmerken en rijkdom van het gebied. Bij de eerste loop je de route van de Samara, een vulkanische route met prachtige zonsondergangen. Bij de tweede komt er een route met een combinatie van larierbossen en zee, Baracán -Teno Alto – Faro de Teno. De derde route heeft als hoogtepunt de terugkeer naar het strand van Las Teresitas per motorboot. Deze verbindt de herberg Montes de Anaga met het strand van Antequera.

Tenerife Walking Festival en duurzaamheid

In deze week zijn er ook twee wandelroutes uitgestippeld voor de lokale bevolking, waarbij wandelen gecombineerd wordt met acties voor educatie, milieu en duurzaamheid. De organisatie heeft als milieudoelstelling ‘uitstootvrij’ zijn. Dit heeft te maken met het berekenen van bijvoorbeeld het vervoer en elektriciteitsgebruik van het festival. Door bijvoorbeeld inheemse boomsoorten op het eiland te planten, zorgt het er weer voor dat CO2-uitstoot bij toekomstige evenementen wordt verminderd. Ze zijn dus constant bezig met duurzaamheid.

Inschrijven en meer informatie

Wil je je gratis inschrijven voor dit evenement? Kijk dan even op de website. Voor meer informatie over wandelen op Tenerife, klik hier.

EventkalenderTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.