Route 040, de meest uitdagende wandelroute van Spanje is weer open

door

Na een periode van aanpassingen is Route 040 op Tenerife officieel opnieuw geopend. Het is één van meest uitdagende wandelroutes in Spanje geworden en tevens een van de zwaarste in Europa. Vanaf het strand van El Socorro in het noorden van Tenerife brengt de route je met meer dan 4.000 hoogtemeters tot de top van de Teide, het hoogste punt van het eiland. De nieuwe routeborden zorgen ervoor dat liefhebbers van wandelen of trailrunning volledig van de natuur en de uitdaging kunnen genieten.

Eén van de meest uitdagende wandelroutes van Europa

Bij de professionele atleten is route 040 zeker bekend. Maar ook fanatieke wandelaars of trailrunners klimmen vanaf het strand van El Socorro naar een hoogte van 3.718 meter. Over een afstand van 27,8 kilometer kom je langs beschermde natuurgebieden als die van Los Campeches, het natuurpark Corona Forestal en het Nationaal Park El Teide. Vanaf zeeniveau trek je tot de hoogste vulkaantoppen van de Montaña Blanca en de Pico del Teide.

Route 040, de meest iconische route van Spanje

Deze uitdagende route is één van de meest iconische wandelroutes in Spanje. Tegelijkertijd ook en één van de trajecten met de meeste hoogtemeters (4.000) in Europa. Het is een perfecte route voor wandelaars en kan afgelegd worden in ongeveer 12 uur. Trailrunners klimmen tot aan de top in 4 tot 6 uur. Meer informatie over Route 040 vind je hier.

Route 040 wandelen

De metamorfose van de Route 040

De laatste jaren werd er geïnvesteerd in de aanpassing van de route met tal van verbeteringen. Zo zijn de routeborden vervangen en is er gewerkt aan de veiligheid en het algemene onderhoud van de route. Daarnaast zijn een aantal vergeten of verwaarloosde stukken aangepakt en zijn er nieuwe delen aan de route toegevoegd. Het doel van het project was duidelijk. Een nieuwe identiteit geven aan de route die de zee in Tenerife verbindt met de top van de Teide. En daarbij de ervaring en de veiligheid van wandelaars verbeteren.

Het project is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen de gemeenteraad van Los Realejos, de Tenerife Tourism Corporation en de afdelingen Milieu, Toerisme en Snelwegen van de eilandsraad van Tenerife. Evenals de Island Water Board, het Teide National Park, de Autonomous Authority for National Parks en de Tenerife Mountaineering Federation.

Route 040 vulkaan

Tenerife, een paradijs voor outdoor liefhebbers

Met een gemiddelde temperatuur van 22° het hele jaar door en met een grote diversiteit in natuur en landschappen is Tenerife een paradijs voor liefhebbers van actieve vakanties of sportieve uitdagingen. Het eiland biedt meer dan 1.500 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. Maar ook fietstrajecten die in amper 30 kilometer van zeeniveau tot een hoogte van 2.000m gaan en mountainbikeroutes over de bergflanken van vulkanen. Wind- en kitesurfers kunnen terecht op iconische stranden als dat van El Médano. Tenerife vormt het perfect decor om te genieten van je favoriete sport of om intensief te trainen. Het is niet voor niets dat tal van professionele wielerploegen hier de afgelopen jaren zich komen klaarstomen voor het nieuwe seizoen.

No Limits in Tenerife

Onder het merk Tenerife No Limits bundelt de toeristische dienst van het eiland alle sportieve uitdagingen en actieve vakanties. De herlancering van route 040 past perfect in de langetermijnvisie om Tenerife verder op de kaart te zetten als een bestemming die veel meer biedt dan zon, zee en strand. 

Route 040 hiken
EuropaSpanjeTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.