Photo by Artur Łuczka on Unsplash

Stapril: 10.000 stappen voor kinderen die het nodig hebben

door

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Een nieuwe maand komt eraan en dat is er ook nog eens eentje met een toffe challenge: Stapril. Hierbij daag je niet alleen jezelf uit, maar doe je ook nog eens iets voor een goed doel. Deze maand gaan we namelijk proberen om elke dag de 10.000 stappen te halen. We weten dat dit nog best een hele uitdaging kan zijn, maar het heet niet voor niets een challenge. Dus, doe je smartwatch om of je stappenteller en gaan met die banaan.

Stapril 2021

Samen gaan we de uitdaging aan. Elke dag in april (dat zijn er 30) zetten we 10.000 stappen voor het goede doel. Waarom meedoen? Nou hierom:

  • Het is natuurlijk leuk om te doen.
  • Het is erg gezond om te gaan wandelen en dan al helemaal 10.000 stappen per dag.
  • Ontdek nieuwe highlights in je omgeving. Wie weet kom je iets tegen wat je nog nooit hebt gezien.
  • Het kan overal. Bijvoorbeeld onder werktijd. Challenge je collega’s en ga online, of misschien dan al offline, samen lopen. Gezellig én dubbele stappen.
  • Je helpt kinderen in armoede, dit is eigenlijk al reden genoeg om mee te doen.
  • Je hebt aan het einde van deze maand 300.000 stappen gezet. Dit is ongeveer 120.000 meter. En dat is dan weer 120 kilometer!

Dus trommel vrienden, familie en collega’s (online) op om mee te doen. Want dit doen we samen! Om het makkelijker te maken, kan je natuurlijk ook een competitie opstarten. Wie heeft er het eerste de 10.000 stappen gehaald?

Stapril: Lopen voor Kinderhulp

Op dit moment leven 1 op de 12 kinderen in armoede. Dit voelen zij het hele jaar door. Er is geen geld om op schoolreisje te gaan, geen geld voor een nieuwe fiets of een dagje uit. Maar nu ook in coronatijd is het de vraag of er bij deze kinderen een laptop aanwezig is en voldoende schoolspullen. Dat is namelijk zeker niet vanzelfsprekend. Kinderhulp helpt hierbij. Zij helpen kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede. Waar andere instanties niet kunnen helpen, springen zij bij. Om iedereen een eerlijke kans te kunnen geven. Meer weten over Kinderhulp? Bekijk dan de website.

Hoe doe ik mee?

Om mee te kunnen doen met Stapril moet je je inschrijven. Dit kan met je bedrijf en individueel. Individueel betaal je €15,- en als bedrijf €25,-. Zodra je je hebt ingeschreven krijg je een eigen fondsenwerving pagina, waarmee je anderen kan vragen om een kleine bijdrage te leveren. Bij deze inschrijving zit een stappenteller. Zo houdt je precies bij hoeveel je hebt gelopen en hoeveel je dus nog moet! Ook kan je op jouw eigen pagina uploaden hoeveel je al hebt gelopen, zodat jouw donateurs zien hóe goed je bezig bent.

1 april, kikker in je bil. Leuk, maar dit is serious business. Op 1 april gaat namelijk de challenge in en mag je dus van start! De afstand die je elke keer aflegt wordt bijgehouden. Je weet dus exact hoe ver je loopt. Maar ook hoe ver andere lopen. Lekker competitief dus.

Op 30 april wordt de challenge afgesloten met een feestje. Corona-proof dan. Hier wordt gekeken wie er het meeste geld heeft opgehaald en wie er het verste gelopen heeft. Ga jij die extra mile om te zorgen dat jij bij de top zit?!

Enthousiast geworden en wil je mee doen? Ga dan naar de website en schrijf je in. Succes!

EventkalenderGezondheidTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.