Slowtrail Mirnock is de perfecte trail voor een romantische zonsondergang

door

De Millstätter See is een heerlijke plek om samen met je liefde te vertoeven. De Oostenrijkers gebruiken in deze regio niet voor niets de hashtag #zeitfürzwei. Denk aan de fantastische Biwak Himmel en de hike genaamd Weg der Liebe. Uiteraard mag de perfecte plek voor een romantische zonsondergang hier niet ontbreken. En wij hebben dat plekje gevonden. Het is te vinden via Slowtrail Mirnock.

Slowtrail Mirnock

Om bij Slowtrail Mirnock te komen heb je een auto nodig. Of je kunt vanuit Döbriach naar het beginpunt hiken. Daar doe je een goede twee uur over. Je komt dan uit bij Gasthaus Bergfried, het startpunt van de Slowtrail. Vanaf daar loop je ongeveer een half uur over een breed pad totdat je bij het view point komt. Dat bestaat uit een platform met een grote stoel, waar je makkelijk samen op kunt zitten. Vanaf deze plek heb je een prachtige view op het meer, met aan de andere kant de zonsondergang. Vergeet je picknickmand en/of flesje wijn niet. Want die is hier zeker op z’n plaats.

What goes up, must go down

Het tweede gedeelte van Slowtrail Mirnock, de weg naar beneden, is een stuk interessanter dan het eerste gedeelte. Het pad wordt hier smal en kronkelt dwars door het bos. Een leuke toegift dus, die ook ongeveer een half uur duurt. Houd er wel rekening mee dat het na zonsondergang snel donker wordt. Neem voor de zekerheid dus een zaklamp mee in je tas. Helemaal als je vanaf Gasthaus Bergfried ook nog terug naar Döbriach gaat hiken.

De sunset vanuit je luie stoel

Heb je eigenlijk helemaal geen zin om te hiken tot aan de perfecte spot, dan zijn er nog een paar andere opties. De eerste is om heerlijk neer te strijken op het terras bij Gasthaus Bergfried. De keuken is er goed en aangezien liefde door de maag gaat, is dit zeker een interessant alternatief. (Bij lekker weer is reserveren aan te raden.) De tweede optie is om de luie stoel op het ‘Sternenbalkon’ te confisqueren (als niemand anders je voor is). Het Sternenbalkon is enkele tientallen meters van Bergfried vandaan, voelt als the middle of knowhere en is gelegen onder een heerlijke boom die het plekje nog wat knusser maakt.

AlpenBergenDagtochtEuropaOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.