De Triigi in actie

Schöffel Triigi: Een top jas voor backpack tochten in de bergen

door

Schöffel heeft zich in hun 200 jarige bestaan weten te ontwikkelen van sokken en hoeden naar een volwaardig assortiment aan outdoor kleding. Met de Schöffel Triigi jas doet het merk een gooi naar het kampioenschap lichtgewicht outdoor jassen. Deze lichtgewicht regenjas is ideaal ontworpen voor wandelaars die met een zo licht mogelijke tas de bergen in trekken. Wij testten de jas voor je en hier kan je lezen hoe hij beviel.

Waterbestendigheid

Schöffel maakt geen gebruik van GoreTex. In plaats daarvan heeft Schöffel haar eigen Venturi materiaal ontwikkeld om de jassen te voorzien van een waterdichte laag. Net zoals GoreTex is dit materiaal waterdicht, winddicht en ademend. In het geval van de Triigi jas gaat het om een 2.5L materiaal met een waterkolom van 20.000mm.

Wij liepen met de jas een middag door buien in de bergen en de resultaten waren erg goed. Na twee uur hiken deed de waterdichte laag nog steeds haar werk. Het enige vocht in de binnenkant van de jas kwam als gevolg van condensatie. Echter, is dit niet anders dan bij andere jassen in de competitie. De jas doet het dus goed in dergelijke weersomstandigheden. Om een overhoop aan condensatie te voorkomen zijn er makkelijk te bedienen okselritsen toegevoegd aan dit model. De capuchon is groot genoeg om goed te beschermen maar niet te groot waardoor hij je zicht zou kunnen verminderen.

pasvorm capuchon

Om te voorkomen dat water via je polsen naar binnen loopt zijn klittenband straps aangebracht aan de onderkant van de mouwen. De kleefkracht van het klittenband is precies genoeg om comfortabel te verstellen, zonder dat je eraan moet rukken.

klittenband Schöffel Trigii jas

Features voor backpackers

Zoals gezegd is deze jas bij uitstek geschikt voor bergfanaten. Met een gewicht rond de 400gr is de jas zeker geen zware jas in deze categorie jassen. Om wandelaars nog beter te verzorgen, zijn er een aantal features aan de jas toegevoegd. Zo is er gebruik gemaakt van Body Mapping Technology. Dit houdt in dat op specifiek (voor rugzakdragers) kwetsbare plekken, de stof verstevigd is om slijtage te voorkomen. Zo is er op de schouder-, ellenboog- en heuplijn een versteviging aangebracht. Dit is een welkome innovatie aangezien dunne regenjassen vaak enigszins kwetsbaar zijn.

jas van dichtbij

Een van de grotere ergernissen bij regenjassen over het algemeen is de bereikbaarheid van je zakken op het moment dat je een rugzak aan hebt. Bij de Triigi zijn de zakken verhoogd zodat deze nog steeds te bedienen zijn als je een heupriem aan hebt. De ritsen zelf zijn makkelijk te bedienen, wat inhoudt dat je niet met twee handen aan een rits hoeft te zitten om hem open of dicht te krijgen. Een klein maar belangrijk detail!

rits jas

Fit en uiterlijk

De jas ziet er strak uit en past goed als je de size finder op de website gebruikt. Twee puntjes voor verbetering op de jas zelf. De naad boven de zakken en de wat aparte vorm van de kraag maken de jas qua uiterlijk minder hip.

vorm kraag jas

Al met al is de Triigi een uitstekende keuze voor wandelaars en buitensporters die met een klein gewicht op pad willen en toch goed beschermd willen zijn tegen de regen. Er is door Schöffel uitstekend nagedacht over hoe de jas goed presteert met een rugzak op, wat de jas perfect maakt voor trektochten of dayhikes. Voor een lifestyle jas zijn er misschien betere keuzes te vinden.

KledingReviewsSchöffelTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.