’s Werelds stilste hike – AirBnb Adventures

door


Wil je aan de drukte van de grote stad ontsnappen en genieten van ultieme stilte? Dan kun je je geroepen voelen door het Silent Forest bij Seattle, Canada. Dit nationaal park dat welverdiend een plaatst heeft op de UNESCO Werelderfgoedlijst is bekroond tot het stilste bos ter wereld. Met Airbnb Adventures kun je deze bijzondere, stilste hike ervaren en geniet je van niets anders dan puur natuur.

Natuurlijke stilte

Matt Mikkelsen – niet te verwarren met de acteur Mads Mikkelsen – neemt je mee naar de mooiste en stilste plekken in het bos. Deze documentairemaker en beschermer van de natuurlijke stilte toont je de mooiste plekken in het bos, terwijl je ultieme rust ervaart. Deze driedaagse hike is onwijs gevarieerd. Zo loop je over het strand, om je vervolgens in een regenwoud te bevinden. Je beklimt ook bergen, waar je geweldige watervallen ontdekt.

Het gedonder van een waterval

De eerste dag steek je vanuit Seattle met de veerpond Puget Sound over – waar je, met een beetje geluk, walvissen kunt spotten. Nadat de veerpont haar bestemming heeft bereikt, rijd je met een busje naar Lake Crescent. Hier hoor je het gedonder van een waterval door de bossen, terwijl je geniet van een heerlijke picknick. Na de lunch vertrek je naar het ruige Ruby Beach, waar je de kust kan verkennen. Of ga rustig achterover zitten en geniet van de  uitgestrekte Grote Oceaan. De dag komt tot een einde verderop aan de kust met een kampvuur, biertjes en gezelligheid bij je kamper in the middle of nowhere.Stilste hike

Stilte is niet de afwezigheid van iets, maar de aanwezigheid van alles

De volgende dag begint de hike pas echt. Terwijl je door één van de stilste regenwouden van de Verenigde Staten loopt, zal Matt de stilte af en toe verbreken door je te leren hoe je echt moet luisteren. Zo kun je de natuurlijke geluiden tijdens de stilste hike ultiem ervaren. Onderweg kom je bij One Square Inch of Silence, de stilste plek in de VS. Dit lawaaibeheersingsproject heeft ervoor gezorgd dat vliegtuigen andere routes nemen, zodat zij niet zorgen voor geluidsvervuiling. Aan het einde van de dag keer je weer terug naar de kamper.

Hoge bomen vangen veel wind

De laatste ochtend krijg je de kans wakker te worden van de rustgevende geluiden van de zee terwijl je in de richting van Hurricane Ridge loopt. Onderweg bezoek je nog enkele hidden gems, terwijl je door valleien, bossen en langs rivieren naar boven klimt door dit unieke natuurgebied. In het bos kronkelen de bomen om elkaar heen om zichzelf te verstevigen tegen de harde wind dat het bos teistert in de winter. Eenmaal aangekomen bij Hurricane Ridge geniet je van een adembenemend uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van de Olympic Mountains.

Voor deze once in a lifetime hike, moet je wel wat dieper in de buidel tasten. De stilste hike kost namelijk € 1.388 per persoon. Alles is inbegrepen, van entree tickets tot eten en drinken, dus je hoeft je niet druk te maken om extra kosten.

Meer info

Stilste hike

CanadaLangeafstandswandelingTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.