Rustig rondje Rund um den Faaker See

door


Rondom de Faaker See barst het van de outdoor activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld mountainbiken, kanoën, klettern, canyoningen en de meest fantastische hikes maken. Zo is het bereiken van de top van de imposante Mittagskogel een interessante uitdaging. Maar soms heb je gewoon niet zo’n zin om ontzettend actief te zijn. Een beetje actief is dan ook prima. Voor die momenten is de Seerundweg rund um den Faaker See een perfecte optie. En het mooie is: je kunt de hike op iedere plek aan het meer beginnen.

Rund um den Faaker See

De Seerundweg rund um den Faaker See is een goed begaanbaar en duidelijk gemarkeerd pad dat om de Faaker See heen loopt. In totaal is het ongeveer 10km lopen. Met een beetje doorlopen doe je daar dus ongeveer 2/2,5 uur over. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om onderweg even een slonsje te wagen in de Faaker See. (Dat geldt overigens alleen voor personen en niet voor honden. Die mogen eigenlijk nergens de Faaker See in.) Een stukje van de route loopt door een bos. Wij hadden het geluk om daar herten te zien. Een leuke afwisseling tussen al het waterplezier in en op het meer.

Bezoek meteen de lokale Bauernmarkt

We raden aan om het rondje Faaker See op een donderdag te doen. Je kunt dan half/eind de middag vanaf camping Anderwald vertrekken en eindigen in Faak am See. Daar is het iedere donderdag namelijk Bauernmarkt. Een markt waar je lokale, boeren producten kunt kopen, zoals worsten en kazen, maar ook hamburgers, ijsjes en andere lekkernijen. Neem plaats aan een van de lange biertafels en geniet van een lekker drankje en de drukte om je heen. Want druk is het. Zeker in het hoogseizoen. De Bauernmarkt in Faak am See is ieder donderdag open van 17:00u – 22:30u.

 

Het meer vanuit een andere hoek

Geen zin om het meer helemaal rond te lopen? Dan kun je ook een kano huren om het meer van dichtbij te bekijken. Heb je liever een overview over het meer? Dan kun je ook omhoog lopen naar Taborhohe voor een mooi uitzicht over het meer. Het eten is er overigens ook nog eens goed te doen en niet duur. Ook deze optie is interessant voor het einde van de dag. Het is namelijk een goede plek om de zonsondergang te bekijken. Neem dan wel een zaklamp mee, want de weg van en naar de Taborhohe loopt door het bos.

DagtochtEuropaOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.