Rondje om een van de mooiste meren van Oostenrijk, de Achensee

door

Nadat we wel dachten Oostenrijk helemaal uitgespeeld te hebben, werden uitgenodigd om een roadtrip door Vorarlberg te maken en af te sluiten bij het in Tirol liggende Achensee. Een werkelijk prachtig meer waar je af en toe zelfs denkt dat je op een Caribisch eiland bent. En de schoonheid van de Achensee ontdek je natuurlijk het beste door een mooie hike rondom het meer.

Achensee rots

Achensee

De Achensee, of het Achenmeer zoals wij hem ook noemen, is het grootste meer in Tirol. En hoewel je het niet in eerste instantie merkt, is het een stuwmeer. Een stuwmeer van negen kilometer lang en één kilometer breed, waar je perfect in kan zwemmen of een rondvaart kan doen. En omdat het water in de zomer rond de 20 graden is én de windcondities uitstekend, is het een walhalla voor de watersporter. Kitesurfen, zeilen, windsurfen, suppen, kanoën en noem het maar op.

Rondje om de Achensee

Naast alle watersporten, leent de omgeving van de Achensee zich ook perfect voor diverse hikes. Een absolute aanrader is de ronde rondom het meer. In vijf-en-een-half uur loop je de 21,8 kilometer met 425 hoogtemeters. Mocht het net iets te ver zijn, dan kan je op verschillende punten ook een veerboot terug nemen. En uiteraard zijn er tal van plaatsen en restaurants waar je even een break kan houden en geniet van een fenomenaal uitzicht.

Start

Omdat het een rondje om het meer is, maakt het in principe niet uit waar je start. Het is wel handig om bijvoorbeeld een plek te kiezen waar er ook een veerboot naartoe vaart. Wij starten de trail bij Seehotel Einwaller in Pertisau. Dit hotel met beachlounge en privéstrand is de perfecte plek om tot rust te komen na de hike en een nachtje te slapen. Vanuit daar kan je de ronde met de klok mee of tegen de klok in doen. Het mooiste stuk is aan de westkant. Als je vanaf Pertisau met de klok mee richting Achenkirch loopt waan je je af en toe even op een bountyeiland. Witte stranden en blauw water nodigen uit om het meer nog beter te ontdekken. Neem een lekkere break bij de Gaisalm en mocht je dan toch wel klaar zijn met de hike, neem dan lekker de veerboot terug.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Austria en Toerismebureau Achensee.
AlpenDagtochtEuropaOostenrijkReisverhalenTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.