De Osprey Archeon 30 is de perfecte duurzame daypack

door

We kunnen niet zonder een goede back- of daypack. Werkelijk overal gaat hij met ons mee. Een wat kleinere voor een dagtocht en een stuk grotere voor bijvoorbeeld een expeditie naar de Elbroes. Hoe dan ook, weten we ondertussen welke back- of daypack we nodig hebben voor ieder moment. Ditmaal testen we de Osprey Archeon 30, een meer lifestyleachtige daypack die helemaal gemaakt is van gerecycled materiaal.

Osprey Archeon 30 backpack

De Osprey Archeon 30 is meer dan een backpack

Uiteraard kies je zelf een backpack op basis van wat jij fijn vindt. De een zweert bij een duurzame backpack, de ander vindt juist twee zijzakken voor waterflessen erg belangrijk, terwijl weer iemand anders een extra vakje met sleutelhanger wil hebben. Gelukkig hoef je met de Osprey Archeon 30 geen compromissen meer te sluiten, want deze backpack heeft het allemaal. Hij ziet er stijlvol uit, is erg robuust, 100% duurzaam, erg comfortabel en biedt heel veel ruimte.

Genoeg ruimte voor een meerdaagse tocht in de Osprey Archeon 30

De Osprey Archeon 30 is écht gemaakt voor de milieubewuste en meerdaagse trektocht liefhebber. 30 liter biedt namelijk meer dan voldoende ruimte tijdens een huttentocht, maar zelfs als je een slaapzak meeneemt is dit formaat prima te doen. En dankzij de diverse verfijnde snufjes heeft deze backpack letterlijk jouw back. Ondanks dat de Osprey Archeon 30 met een kleine drie kilogram niet echt een lichtgewicht te noemen is, merk je daar relatief weinig van. En dat komt natuurlijk door het hoge draagcomfort.

When size does matter

Het grote voordeel van de Osprey Archeon 30 is dat je hem zo vol of leeg als dat jij wenst kan doen. Stop je er weinig spullen in, dan heb je niet het idee dat je een grote daypack meesjouwt, maar wil je juist veel spullen meenemen dan voelt de tas juist licht en comfortabel. Even de borststrap en de heupgordel vastmaken en niets weerhoudt jou van het volgende avontuur. Neem je veel proviand mee op de heenweg, maar niet terug, dan kan je de Osprey Archeon 30 super eenvoudig even kleiner maken door middel van wat banden aantrekken. Maar kom je toch wat ruimte tekort, dan is er ook een Archeon 45.

It’s all about the details

Deze allemansvriend is werkelijk voor elk avontuur gemaakt. Zo kan je jouw rugpaneel en schouderbanden volledig aanpassen tot de perfecte pasvorm. In de bovenkant van de Osprey Archeon 30 zit een handig opbergvakje voor de spullen die je bij de hand moet hebben én heeft hij een sleutelclip. Mocht je een wat extremer avontuur aan willen gaan, dan kan je jouw ijsbijl en jouw wandelstokken ook gewoon meenemen. En als je wordt overvallen door een regenbui heb je een ingebouwde regenhoes.

Osprey Archeon 30

Een duurzame backpack

Het is soms even zoeken naar een duurzame backpack, maar gelukkig zien we er steeds meer. Het mooie aan deze Osprey Archeon 30 is dat hij volledig is gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast is de backpack volledig PFC-vrij en biedt Osprey de alom bekende All Mighty Guarantee. Dit betekent eigenlijk dat jouw Osprey-gear altijd eerst gerepareerd wordt als die kapot is. Soms moet je er iets voor betalen, maar het is altijd goedkoper dan een nieuwe kopen. En dat is goed voor het milieu en jouw portemonnee.

Specs

  • Osprey Archeon 30
  • 30 liter
  • 1,7 kilogram
  • 66 x 30 x 24 centimeter (hoog x breed x diep)
  • 1880D gerecycled nylon
  • PFC vrij
Osprey Archeon 30 daypack

OspreyReviewsRugzakkenTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.