Wandelen in New York? Ontdek de 5 stadsdelen van New York City

door

Adembenemende skyline, iconische bezienswaardigheden en historische gebouwen – New York is de stad waar alles samenkomt. De 5 stadsdelen Brooklyn, Manhattan, The Bronx, Staten Island en Queens hebben elk hun eigen kenmerken. Naast de moderne bezienswaardigheden, heb je in New York ook genoeg plekken waar je tot rust kunt komen. Voor iedereen die de natuur wil opzoeken tijdens een reis naar The City That Never Sleeps, zijn de beste plekken waar je in New York kunt wandelen op een rij gezet. Liever iets buiten de stad wandelen, dan hebben we hier de mooiste tips of wandel je de Empire State Trail.

Wandelen in New York City

New York is bij uitstek dé stad die je kan ontdekken door lekker te wandelen. De afstanden zijn uiteraard soms erg groot en lang, dus daarom is het verstandig om de stad per stadsdeel te ontdekken. Anders race je van hot naar her met de metro en zie je meer van de undergrounds, dan van de prachtige stad zelf. Trek goede schoenen aan, verdiep je in de stadsdelen en ga lekker wandelen in New York.

Wandelen in New York City
Top of the Rock © Christopher Postlewaite – NYC and Company

Wandelen door Brooklyn in New York

Een oase van rust midden in de grote stad – welkom in Prospect Park! Hier vind je het grootste deel van het resterende bos van Brooklyn. Wandel langs de vele beekjes en verborgen paden. Of oefen een van de vele sporten uit in het park, zoals basketbal of vissen. Een andere manier om wandelend deze wijk te leren kennen is via een lokale foodtour met Like a Local Tours. Deze tour brengt je langs de leukste (en lekkerste) eetplekjes van Brooklyn. 

Wandelen in New York City Brooklyn
Prospect Park

Wandelen in downtown New York City: Manhattan

Dit lijstje is natuurlijk niet compleet zonder een referentie naar Central Park. Dit gigantische stadspark trekt ongeveer 42(!) miljoen bezoekers per jaar. Wil je alle uithoeken van het park leren kennen, dan zou je hier eigenlijk een paar dagen voor uit moeten trekken. Tip: Bezoek The Great Lawn, hier zijn talloze sportvelden en worden in de zomer vaak gratis concerten gegeven. Sheep Meadow is dé plek waar de locals in hun vrije tijd komen om te picknicken en te relaxen. Een andere plek in Manhattan die zeker de moeite waard is, is de High Line. Waar deze vroeger diende als spoorlijn, heeft het nu plaatsgemaakt voor een hoogliggend stadspark.  

Wandelen in New York City Manhattan
The Highline © Brittany Petronella – NYC and Company

The Bronx

Dit gebied bestaat voor 25 procent uit natuur en parken, een behoorlijk groene wijk dus. In de wijk staat tevens het grootste park van New York, namelijk Pelhalm Bay Park. Dit park is ruim 3 keer zo groot als Central Park en heeft zelfs een strand, een Wildlife sanctuary en een museum. Genoeg te zien en te doen dus! De meest excotische planten en bloemen staan in de New York Botanical Garden. Ga op pad met een speciaal ontworpen planten tracker, waarmee je alles leert over de begroeiing en de geschiedenis van deze bijzondere tuinen.

New York Botanical Garden – © Tagger Yancey

Staten Island

Ultiem relaxen doe je in High Rock Park op Staten Island. De diepe wouden en stille vijvers zorgen ervoor dat je je even niet meer in New York bevindt. Wandelen doe je door de immens groene omgeving en kom tot rust van de hectiek van New York. Daarnaast heeft Staten Island een schitterende botanische tuin, namelijk de Snug Harbor Botanical Garden. Deze tuin wordt onder andere als cultureel centrum gebruikt om zowel kinderen als volwassenen voor te lichten over de natuur en geschiedenis door middel van verschillende tours en workshops. 

High Rock Park – Greenbelt © Kelsey Sucena – NYC and Company

Queens

De wijk Queens staat bekend om de diversiteit en is ook wel een creatieve hub voor kunst en cultuur. Bij een bezoek aan Socrates Sculpture Park wandel je langs grootschalige hedendaagse kunstwerken. Tijdens warme zomerdagen leent het strand van Rockaway Beach zich voor een lange strandwandeling. Trek gekregen van al het wandelen? Met meer dan 150 verschillende culturen beschikt elke wijk van Queens over eetgelegenheden vanuit de hele wereld. Wandel langs Jackson Heights voor de beste Latijns-Amerikaanse restaurants, Flushing voor Aziatische lekkernijen en Astoria voor Griekse specialiteiten. De wijk is een waar walhalla voor foodies!

Flushing © Elizabeth Bick – NYC and Company

Meer info over wandelen in New York

Welk stadsdeel of welke mooie plekken in New York je ook wil verkennen, er zijn genoeg opties om dagenlang mooie wandelingen te maken. Kijk voor meer informatie en inspiratie op: www.nycgo.com

DagtochtNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.