Photo by Sharissa Johnson on Unsplash

Loop of fiets van New York naar Canada over dit nieuwe pad

door

Wie kan dat nou gezegd hebben: “Ik heb van New York naar Canada gelopen.” Nou binnenkort jij. Sinds kort is het namelijk mogelijk om van New York naar Canada te wandelen, te hardlopen en te fietsen. En zodra er groen licht wordt gegeven om de oceaan over te steken, krijg jij de kans om deze tocht te gaan afleggen. Benieuwd geworden naar deze ultieme uitdaging? Lees dan vooral even verder.

De Empire State Trail van New York City  naar Canada

Het pad dat letterlijk de grens overgaat. Van de Verenigde Staten tot aan Canada. Wat je ook leuk vindt om te doen; wandelen, hardlopen of fietsen, het kan allemaal op dit pad. Precies de reden dat wij dit graag met je willen delen.

750 mijl aan uitdaging

De Empire State Trail is een pad dat New York City verbindt met Canada. Het zorgt ervoor dat er 400 mijl aan verschillende off-road paden met elkaar verbonden worden, waar ook nog eens 180 mijl aan nieuwe off-road paden aan worden toegevoegd. Daarbij is er ook 170 mijl aan fietspaden verbetert om het pad te kunnen verlengen. In totaal dus 750 mijl aan paden. Let’s go!

Wandelpad
Photo by craig hellier on Unsplash

Een netwerk van andere paden

De Empire State Trail is een verzameling van een aantal trails. De Hudson River Valley Greenway, Champlain Valley en Erie Canalway Trail om precies te zijn. Het geeft je ook de mogelijkheid om prachtige natuurgebieden te ontdekken, zoals Buffalo State Park, Fort Ticonderoga en het Montezuma National Wildlife Refuge. Je kan dus heel goed je activiteit belonen met een bezoekje aan deze parken.

De mogelijkheden zijn groots

Het pad is, zoals al gezegd, niet alleen voor of wandelaars of fietsers. Nee, het pad is bedoeld voor heel veel soorten sporten. Zo kan je er zelfs al skiër je ei in kwijt. Voor de bierliefhebbers onder ons, er komt een Empire State Trail Brewery Passport waarmee je stempels kunt verdienen. Dat doe je door het bezoeken van brouwerijen die zich binnen een straal van 10 mijl van het pad bevinden. Ze hebben aan iedere activiteit gedacht.

Even omrekenen

Om je een beter beeld te kunnen geven van hoe lang dit pad nou eigenlijk is, zullen we het voor je omrekenen. Eén mijl is ongeveer 1,6 kilometer. Als je 750 keer die 1,6 doet, kom je uit op 1.200 kilometer. De trail is in totaal dus rond de 1.200 kilometer. Een leuke uitdaging wat ons betreft.

Ben jij van plan hem te gaan lopen? Laat het ons vooral even weten, we zijn heel benieuwd! Voor meer informatie bekijk dan deze site.

Canada
Photo by Dylan Taylor on Unsplash
CanadaLangeafstandswandelingNoord-AmerikaTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.