Hike langs de mooiste watervallen van adembenemend Japan

door


Een wandeling door de natuur kan veel betekenen voor ieders mentale gezondheid. Even helemaal tot rust komen, telefoon in de rugzak terwijl je geniet van de adembenemende natuur. De verscheidenheid van het landschap van Japan dient als de ideale plek als startpunt van talloze mooie hikes. Vol met eindeloze nationale parken, prachtige uitzichten en de historische gebouwen die je onderweg verrassen. Een betere plek om te gaan hiken dan Japan is er eigenlijk niet. Wist je dat Japan ook beschikt over de meest indrukwekkende watervallen? Stippel jouw volgende hike in Japan alvast uit en wandel langs één van de vijf onderstaande watervallen.

5 machtig mooie watervallen van Japan

Kegon falls

Om af te trappen beginnen we gelijk met één van de hoogste watervallen van Japan. Met 97 meter hoogte staat hij in de top drie van Japan. De waterval ligt vlakbij de stad Nikko, waarvandaan de bus je direct naar het UNESCO Werelderfgoed Nikko National Park brengt. Het park is thuis voor vele bossen, meren, twee Shinto-tempels en ook de Kegon falls. Eenmaal aangekomen bij de waterval biedt het observatiedek uitzicht over de indrukwekkende waterval met de ruige rotswanden en een prachtig landschap eromheen. Wil je de volledige ervaring? Neem dan de lift die 100 meter door de rotsen naar beneden gaat en die je brengt naar de onderkant van de waterval.

Nachi falls

Deze waterval in Japan is zeer geschikt voor de echte hikers onder ons. De hike ernaartoe is namelijk een uitdaging en staat bekend als één van de belangrijkste bestemmingen van de pelgrimsroutes van Kumano Kodo. Vanaf Daimonzaka brengt een korte wandeling je naar het dorpsgebied bij de waterval. Door de dichtbegroeide bossen en de cederbomen beklim je ongeveer zo’n 600 trappen. Aansluitend maak je een wandeling van ongeveer 30 minuten, wat door het prachtige landschap geen straf is. De waterval is de hoogste, enkele waterval in Japan en dat zorgt voor een prachtig uitzicht. Naast de waterval bevindt zich de Kumano Nachi Taisha shrine en de traditionele boeddhistische tempel Seigantoji. Deze historische gebouwen mag je niet missen tijdens een bezoek aan de waterval.

Fukuroda falls

In Daigo liggen de Fukuroda falls, ook wel ‘’Yodo no Taki’’ (valt vier keer), verscholen. De naam wordt herleid vanuit de stroming van de waterval. Het water loopt namelijk langs 4 verschillende rotswanden naar beneden. De hangbrug bij de waterval is het begin voor diverse wandelroutes achter de watervallen. Neem een steil wandelpad van 20-30 minuten naar een andere waterval, de Namese falls en geniet hier van een prachtig uitzicht. Of kies een langere wandeling van 45 minuten (one way) verder de bergen in. Tijdens de wandeling loop je over steile bospaden waarna je uitkomt bij een kleine tempel gewijd aan Kannon, de boeddhistische godin van barmhartigheid.

Foto: Around Japan

Ryusei en Ginga Falls

De Ryusei en Ginga Falls hebben als bijnaam de husband and wife. Het zijn namelijk twee watervallen die uitzonderlijk dicht bij elkaar liggen, wat voor een uniek gezicht zorgt. De grote rots in het midden geeft een indrukwekkend zicht. Om bij de waterval te komen, zijn er diverse hikes te doen die je langs bospaden en houten trappen naar de watervallen brengen. Voor de echte diehards onder ons, is er ook een hike trail van in totaal ongeveer 7 uur. Kijk onderweg wel een paar keer over je schouder, want in het gebied lopen wilde beren.

Foto: reisfotoboekje

Matsumi falls

Aan de zijrivier van de rivier de Oirase, bevinden zich de Matsumi falls. Een hike van 10 kilometer op een aangelegd pad brengt je per voet of per mountainbike naar de waterval. Eenmaal aangekomen bij de gigantische waterval sta je gelijk versteld door de prachtige natuur. De ligging van de waterval is een adembenemende onderbreking van de lange rivier die midden door Towada heen stroomt. De waterval heeft een klein beekje aan de onderkant die leent als de perfecte plek voor een kleine verfrissende duik na een lange hike in Japan

Meer tips over de bestemming Japan? Check dan deze website

AziëDagtochtTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.