Mount Fuji en de Chureito Pagode

Hiken op de bekende Mount Fuji in Japan

door

Zet deze maar op je bucketlist: het beklimmen van Mount Fuji in Japan. Op ongeveer 100 kilometer van Tokyo vind je de bekende Mount Fuji. Deze iconische berg is wereldberoemd en wordt door Japan gezien als een van de drie heilige bergen van het eiland.

Mount Fuji
Foto: Clay Banks

Mount Fuji

Met 3776 meter is Mount Fuji de hoogste berg van Japan. Ondanks de naam Mount Fuji is het eigenlijk helemaal geen berg, want het is een stille vulkaan. Hij is voor het laatst uitgebarsten in 1707 en tot op de dag vandaag nog actief. Mount Fuji is wereldberoemd, omdat die op een heldere dag dient als achtergrond van de skyline van Tokyo. De berg wordt dan ook al decennia lang gebruikt in de kunst van Japan. 

Vanuit Tokyo is Mount Fuji goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Je kunt er op eigen houtje naartoe reizen, maar het is makkelijk om een van de vele dagtochten te reserveren vanuit Tokyo. De standaard tour brengt je via de kabelbaan naar een uitkijkpunt op 2300 meter hoogte. 

Naar de top

Voor de doorgewinterde avonturier is het wellicht interessant om een trektocht te maken naar de top van de berg. Dit is een avontuur dat je niet snel zal vergeten. De berg wordt elk jaar door ongeveer 300 duizend mensen beklommen. Het officiële klimseizoen voor de tocht is in de maanden juli en augustus. Buiten deze periodes de tocht wagen, raden wij niet aan aangezien vele berghutten en faciliteiten gesloten zijn.

Wanneer je ervoor kiest de top te beklimmen, begint de dagtocht in de nacht. Hierdoor zal je met zonsopgang de top bereiken, waardoor je het prachtige ochtendlicht ziet opkomen over de stad Tokyo! Naar de top lopen is mogelijk in een dag, maar er zijn ook faciliteiten onderweg waar je kunt slapen, zodat je de tocht kan verdelen over twee dagen. 

Een populaire manier om de top op het mooiste moment te zien, is de gehele tocht verdelen over twee dagen. Hierbij klim je in de eerste dag naar de berghut gelegen op station 8. Hierdoor kan je de volgende ochtend vroeg vertrekken om de zonsopgang te bewonderen op de top. 

Foto: Hghask Ekorb

De routes

Over de gehele Mount Fuji liggen tien stations verdeeld, waarbij het eerste station aan de voet en het laatste op de top ligt. In totaal zijn er vier populaire routes die je kunt lopen naar de top: 

  • Fuji Subaru Line 5 Station – Yoshida Trail. Tijd naar de top: 5-7 uur – Tijd naar beneden: 3-5 uur. Dit is de populairste route voor de klim naar de top en het makkelijkste bereikbaar vanaf het 5e station van het Fuji Five Lake-gebied.
  • Subashiri 5e Station – Subashiri Trail. Tijd naar de top: 5-8 uur – Tijd naar beneden: 3-5 uur.
  • Gotemba 5e Station – Gotemba Trail. Tijd naar de top: 7-10 uur – Tijd naar beneden: 3-6 uur.  Dit de laagste van de vier 5e stations en de weg naar de top is dus veel langer, dan van de andere 5e stations.
  • Fujinomiya 5e Station – Fujinomiya Trail. Tijd naar de top: 4-7 uur – Tijd naar beneden: 2-4 uur. Dit 5e station ligt het dichtst bij de top.

Heb je een gids nodig?

Technisch gezien is de top bereiken niet heel moeilijk. Fysiek gezien is het wel een pittige tocht en heb je er zeker een goeie conditie voor nodig. Tijdens de klimtijd zijn er vele andere wandelaars, die ook onderweg zijn naar de top. Hierdoor is het niet noodzakelijk om een gids te huren, aangezien je altijd om je heen kunt vragen welke kant je op moet. Echter voor degene die op de perfecte timing op de mooiste momenten willen zijn, is een gids wel een goed idee. Er zijn verschillende bedrijven die groeps- of privétochten aanbieden. Ze hebben bijna allemaal Engelstalige gidsen en zijn makkelijk vanuit Tokyo te boeken!

 

 

 

 

AccommodatiesAziëHuttentochtTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.