Review: de Lowa Renegade Evo is de ideale wandelschoen voor dames

door

Wandelschoenen hoeven het tijdens het wandelen niet altijd op te nemen tegen rotsachtige bergkammen, steile grindvlaktes of modderige hellingen. Soms zijn je tegenstanders zo simpel als regen, dauw of diepe plassen. Misschien ben je wel op zoek naar een schoen die beide werelden met elkaar verenigt. Als dat het geval is, kun je niet om de Lowa Renegade Evo GTX MID heen. Deze wandelschoen, die comfort hoog in het vaandel heeft staan, kan op vele terreinen uit de voeten. Wij testten dit model en leggen je in dit artikel uit waarom ons deze wandelschoen zo goed bevallen is.

Waar moet een goede wandelschoen aan voldoen?

Een goede wandelschoen moet aan de nodige eisen voldoen. Zelf wandel ik al meer dan 30 jaar. Ik kan dus wel stellen dat ik inmiddels wel weet wat voor wandelschoen er goed bij me past. Veel is afhankelijk van het terrein waarop ik loop. Is het pad steil, technisch en rotsachtig? Dan kies ik voor een wat stijvere schoen met een goed profiel. Heb ik echter behoefte aan wendbaarheid, bijvoorbeeld bij het doen van een via ferrata, dan kies ik liever voor een lage en flexibele schoen, zodat ik op de smalste richels mijn voeten goed kwijt kan.

Bij langere trektochten let ik echter vooral op het comfort. Hoe zit de schoen bijvoorbeeld en hoe rolt hij af? Krijg ik na verloop van tijd te maken met ongemakken zoals blaren? Welke schoen het beste bij je past is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ben je op zoek naar een echte allrounder, dan vind je hier een aantal van mijn tips die je wellicht verder helpen:

  • Ik kies het liefst voor lichtgewicht schoen, omdat dit bijdraagt aan verbeterd draagcomfort. Bij een allrounder vind ik het echter wel belangrijk om voor een hogere wandelschoen te gaan, het liefst in de categorie A/B
  • Kijk goed naar de pasvorm van de schoen. Voor mij zijn schoenen met een bredere leest perfect, maar dat is voor jou misschien wel anders
  • De zool moet wat mij betreft robuust zijn, zodat je ook zonder problemen op onverharde paden goed uit de voeten kunt, maar ik vind het ook belangrijk om comfortabel over asfalt te kunnen lopen
  • Natuurlijk moet de schoen ook waterafstotend en ademend zijn. Ook kijk ik goed of de lip goed aansluit op mijn benen. Hoe beter de schoen aansluit, des te kleiner is de kans op steentjes en gruis in je schoenen.

De Lowa Renegade Evo GTX Mid, een echte allrounder

Kijkend naar de specificaties van de Lowa Renegade Evo GTX Mid voor dames, dan zie ik meteen een aantal dingen die me goed bevallen:

  • Deze A/B wandelschoen is met een gewicht van 950 gram superlicht
  • De schoen is voorzien van een robuuste en slijtvaste Vibram-zool
  • De Lowa Renegade Evo is voorzien van een Gore-Tex membraan, waardoor de schoen waterdicht en ademend is
  • Ook voor comfort en stabiliteit is gezorgd: de DynaPu-tussenzool zorgt voor voldoende demping terwijl het crossover stability frame zorgt voor extra stevigheid
  • Dankzij de 2-zone vetersluiting kunnen de schoenen perfect aan de voet worden aangepast
De Lowa Renegade Evo GTX Mid wandelschoen voor dames

De Lowa Renegade Evo Mid GTX zorgt voor comfort

Bij de eerste keer aantrekken vallen meteen een paar zaken in positieve zin op. De schoen sluit goed aan om de voet. Vooral rond de enkels sluit de Lowa Renegade Evo Mid GTX voor dames haast naadloos aan. Dat zorgt niet alleen voor extra comfort, maar voorkomt ook dat irritante steentjes of gruis je schoenen binnendringen.

Dankzij het lichte gewicht van de schoen en de gebruikte materialen voelt de schoen prettig aan. Je hebt niet echt het idee een robuuste wandelschoen te dragen, maar meer een lichtgewicht sportschoen. Ook heb je, mits je natuurlijk voor de juiste maat kiest, voldoende ruimte voorin. Dat is wel zo fijn, want deze buffer heb je bijvoorbeeld nodig als je bergaf loopt. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je tenen tegen de schoen drukken, want dit verhoogt de kans op blaren!

En hoewel het wat ons betreft niet tot het meest belangrijke criteria hoort als het op de keuze voor wandelschoenen aankomt, vinden we de Lowa Renegade Evo GTX Mid er ook mooi uitzien. De schoen is voorzien van een tijdloos design, en is ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo zit er altijd wel een schoen bij die uitstekend bij jou past.

Lowa Renegade Evo wandelschoenen review

Comfortabel, stabiel en waterdicht

De eerste indrukken zijn dus veelbelovend. De Lowa Renegade Evo Mid GTX zit lekker om de voet en voldoet daarmee aan de eerste criteria. Maar verandert dat ook na een lange wandeling? Tijd om de proef op de som te nemen en op pad te gaan.

Tijdens het lopen voelt de Lowa Renegade Evo Mid GTX in ieder geval soepel en licht aan. Zelfs na meerdere kilometers over zowel verhard als onverhard pad voel je de schoenen en je voeten niet. Ook het Gore-Tex membraan bewijst tijdens onze wandeling zijn waarde. Tijdens onze wandeling zijn we natuurlijk expres door een aantal plassen gelopen, om te kijken of onze voeten droog bleven. Dit was gelukkig het geval.

Ook over de stabiliteit zijn we zeer tevreden. De halfhoge schacht biedt voldoende steun voor je enkels, waardoor je je op smalle bospaden en oneffen wegen geen zorgen hoeft te maken over je enkels. Ook in de bergen komt deze schoen wat ons betreft prima uit te voeten op smal pad. Wordt het terrein echter ruiger en rotsachtiger, dan bevelen we een wandelschoen aan met extra stevigheid voor de enkels.

Voldoende grip op ieder terrein

Wandelen met de Lowa Renegade Evo GTX Mid is dus na onze grondige test geslaagd. De schoen loopt zonder twijfel fijn en kan volgens ons prima gebruikt worden voor lange dagwandelingen en meerdaagse trektochten. Maar hoe zit het met de grip? Wie vaak over onverhard pad loopt, weet dat een goede zool bijdraagt aan het loopcomfort. Gelukkig is de Renegade Evo voorzien van een robuuste Vibram-zool. Daardoor biedt deze schoen op onverhard terrein en natte omstandigheden volgens ons voldoende grip. Ondanks de grove zool kom je echter ook op verharde wegen goed uit de voeten. Dit bewijst eens te meer dat deze schoen een echte allrounder is.

De Lowa Renegade Evo GTX Mid wandelschoen voor dames

Eindoordeel: een heerlijke wandelschoen voor lange tochten

Wij zijn zonder twijfel fan van de Lowa Renegade Evo mid GTX wandelschoenen voor dames. Het is zoals Lowa aangeeft een echte allrounder, die op veel verschillende terreinen uit de voeten kan. De schoen zit lekker, loopt lekker en voorkomt vervelende ongemakken zoals blaren. Ons is vooral het goede comfort van de schoen bevallen. Zelfs met een zware rugzak hebben we na meerdere kilometers lopen geen last van onze voeten. De goede grip en waterdichtheid maken deze schoen wat ons betreft tot één van de beste wandelschoenen voor dames van dit moment.

Ben je echter van plan om de ruig en bergachtig terrein op te zoeken? Wat ons betreft kun je met de Lowa Renegade Evo Mid GTX prima de bergen in. Wordt het pad echter rotsachtig en moeilijker? Dan raden we je echter stijvere bergschoenen aan in een hogere categorie.

De Lowa Renegade Evo GTX Mid wandelschoen voor dames

De Lowa Renegade Evo GTX Mid voor dames kopen

Lijkt deze schoen jou wel wat? Je vindt meer info over de Lowa Renegade Evo GTX Mid en verkooppunten op de website van Lowa.

GearLowaMerkenReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.