Je hebben en houwen op je rug met de Osprey Kestrel 68

door

Of je nu een rondreis maakt of een meerdaagse hike doet. Een backpack kan jouw vakantie maken of kraken, zeker wanneer deze jouw hebben en houwen bevat voor de komende dagen of weken. Daarom is de keuze lastig en eigenlijk weet je pas of de rugzak bij jou past als je hem hebt getest. Uit ervaring weten wij inmiddels dat de rugtassen van Osprey van hoge kwaliteit zijn. Dat zie je en dat merk je. Dit keer namen we de proef op de som met de Osprey Kestrel 68.

Osprey Kestrel 68

De Osprey Kestrel 68 is gemaakt voor medium tot lange backpacking trips of tochten waarbij je veel gear nodig hebt.  Met 68 liter aan ruimte hoef je niet bang te zijn dat je iets niet mee kunt nemen. De tas is van hoge kwaliteit en dat merk je echt aan alles. De materialen voelen stevig aan. Zelfs wanneer je de tas tot de nok toe hebt gevuld, blijven de naden stevig en stabiel aanvoelen. Toegang tot de inhoud van je tas is eenvoudiger dan ooit, met de lange U-rits aan de voorzijde.

Weg met die plakkende zweetrug!

Een kleffe zweetrug is met het AirScape-achterpaneel verleden tijd. Het achterpaneel is door Osprey ontworpen om luchtcirculatie tussen de rugzak en rug mogelijk te maken. Zo bereik je je eindbestemming zonder plakkende rug. Daarbij zorgt dit rugpaneel, in combinatie met de stevige heup- en schouderbanden, voor een stabiele lading die over lange afstanden niet gaat irriteren. Het grote voordeel van het draagsysteem is dat het aan te passen is aan de gebruiker. De lengte van het rugpand is te verstellen waardoor de backpack echt als een aapje op je rug zit. Twijfel je over de maat? Met de PackSizer 2.0 van Osprey vind je in no time jouw maat.

Lekker vakken vullen

Naast dat de backpack heerlijk op je rug zit, terwijl het gewicht op je heupen steunt, heeft deze backpack voor alles een vakje. Wij zijn helemaal fan van het grote hoofdvak dat te openen is vanaf de voorkant. Zo hoef je nooit meer alles uit je rugzak te halen om bij dat ene ding onderin te komen. Daarnaast heeft ook het deksel van de rugzak ruimte voor een toilettas, telefoonoplader en een regenjas. Een regenjas voor de backpack is overigens niet nodig, deze heeft hij zelf onderin zitten. Deze haal je er eenvoudig uit en trek je over de backpack heen, is het weer droog dan stop je hem in een split second weer terug. Op de heupbanden zitten kleine vakjes voor bijvoorbeeld sleutels of een powerbank, wel zo handig als je de wereld aan het ontdekken bent.

Allerlei haken en ogen

Ook aan de buitenkant heeft deze tas voldoende mogelijkheden. Zo is de tas voorzien van het Stow-On-The-Go™ systeem van Osprey. Met dit systeem kun je je wandelstokken snel aan je rugzak bevestigen. Ook heeft de rugzak aan de buitenkant verschillende mesh vakken voor een waterfles, kaart of softshell die je even kwijt moet. Voor je tent en/of slaapzak heeft deze rugzak handige lussen aan de onderkant zitten. Deze vind je ter hoogte van het ondervak en de ingebouwde regenhoes.

Alles-in-één

Met deze backpack voor lange hikes of rondreizen hoef je echt niet te twijfelen of je alles wel mee kunt nemen. Met deze rugzak van 68 liter neem je veel meer mee dan enkel jouw essentials. Door het stevige draagsysteem kun je ook met veel gewicht lange afstanden afleggen, zonder daar last van te krijgen. Voor spullen die je onderweg snel wilt pakken zijn er voldoende vakken aanwezig en zelfs het grote vak is langs boven, onder en de voorkant te bereiken. De Osprey Kestrel 68 is te verkrijgen voor €199,99. Liever een maatje kleiner? Dan is 48 of 58 liter wellicht een optie. Pack your passion. Go!

OspreyReviewsRugzakkenTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.