Hike for Health in Nepal: de hike voor het goede doel

door

Hou jij van hiken, een uitdaging en wil je dat graag voor het goede doel doen, dan is deze hike voor het goede doel echt iets voor jou! In de Nepalese Himalaya maak je de trektocht van je leven. Zowel voor jezelf, als voor een ander. Met deze tocht maak je namelijk het verschil in de gezondheid van moeders en kinderen in Nepal. In maart 2020 kan je deelnemen aan de derde ‘Hike for Health’ reis in Nepal. De Hike for Health bestaat uit een 5-daagse wandeltocht door het spectaculaire Annapurna-gebergte. Omgeven door besneeuwde Himalaya-toppen trek je naar Poon Hill op 3.200 meter hoogte.

Hike voor het goede doel Nepalese vlaggen

Hike voor het goede doel

In november 2019 gaat de eerste groep op pad en maakt de hike voor het goede doel. De tocht van november is al vol, maar in maart 2020 is er nog plek. 26 mensen met allemaal verschillende redenen en achtergronden om de hike te voltooien. Allemaal met één doel voor ogen: geld ophalen voor het goede doel. Elke deelnemer haalt €3000 sponsorgeld op voor de projecten in Nepal van Stichting Simavi. De deelnemers bezoeken tijdens deze reis ook zelf de projecten, zodat ze meteen zien waar ze het écht voor doen.

Meer dan een hike

Naast een prachtige vijfdaagse hike door de Himalaya doe je meer. Zo hike je naar een prachtige zonsopkomst op de Poon Hill, doe je yoga op de mooiste plekken, breng je een bezoekje aan de geboorteplaats van Boeddha en maak je kennis met de prachtige Nepalese cultuur en traditie.

Waarom Nepal?

Nepal kent de hoogste moedersterfte van Azië. Per 10.000 kinderen die worden geboren, sterven 259 moeders. En dat is enorm en moet minder. Het gemiddelde in Azië ligt bijna 100 per 10.000 moeders lager, namelijk op 182. In Nederland sterft 10 per 10.000 moeders. Van de 1000 geboren kinderen sterven er in Nepal maar liefst 21, terwijl in Nederland maar 0,003% sterft. Gelukkig is de oplossing eenvoudig en met jouw hulp goed te integreren.

Zie waar je het voor doet

Voorafgaand aan de hike voor het goede doel bezoek je Simavi’s projecten in Nepal. Deze richten zich op betere hygiëne, toiletten en watervoorzieningen in de armste delen van het land. Maak kennis met de lokale gemeenschappen en zie met eigen ogen waar Simavi aan werkt. Zo krijg je direct zicht op het verschil dat jouw ingezamelde sponsorgeld maakt.

Simavi

Stichting Simavi bouwt sinds 1925 aan een gezond leven voor iedereen. Want alleen als je gezond bent, kun je je verder ontwikkelen, voor je gezin zorgen en zo de armoedespiraal doorbreken. Simavi is de initiatiefnemer van de Hike for Health.

Wil je ook meer informatie over deze bijzondere reis? Download dan nu de brochure.

Praktisch

 • Wanneer: 25 maart – 3 april 2020
 • Reisduur: 10 dagen (exclusief reistijd van en naar Nepal)
 • Type: trekking/wandeltocht
 • Afstand: +- 50 kilometer
 • Hoogste punt: 3.210 m (Poon Hill)
 • Voor wie: sportieve natuurliefhebbers die houden van een uitdaging en zich graag inzetten voor een maatschappelijk geëngageerde missie (minimaal 18 jaar)
 • Reiskosten: € 1.300 (incl. verblijf + ontbijt, maaltijden, yoga & binnenlandse transfers – excl. retourvlucht Nepal)
 • Vluchten: Je boekt zelf je internationale vlucht. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Skyscanner, zodat je makkelijk je opties kunt vergelijken. De organisatie kan je adviseren en helpen bij je boeking. Onze ervaring: boek zo vroeg mogelijk. De prijs is ongeveer 500 tot 800 euro.
 • Sponsorgeld: € 3.000
 • Accommodatie: hotels, lokale lodges- en guesthouses
 • Reiscrew: Nederlandse reisleider, vertegenwoordiger Simavi, lokale gidsen, yogaleraar, fotograaf of cameraman

AziëEventkalenderTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.