Hike in New York, de staat van de Concrete Jungle

door

Wie aan New York City denkt, denkt al gauw aan een megastad – de bijnaam, Concrete Jungle, roept geen beeld van natuur en hikes op. Maar niets is minder waar, de staat New York heeft prachtige, ongerepte natuur met watervallen, meren en bergen. Om de aandacht van de stad te verplaatsen naar de geweldige hikes die de staat te bieden heeft, hebben wij de mooiste hikes op een rijtje gezet. Zo kun je de city trip naar New York City perfect combineren met wat natuurlijk schoon tijdens een hike in New York. Vliegtickets naar New York boeken en genieten van the best of both worlds.

Een toffe hike maak je ín en buiten New York

Ondanks dat New York City erg groot is, is het bij uitstek de plek om prachtige wandelingen in de stad te maken. Je kan steeds de metro in duiken, maar al wandelend zie je uiteraard veel meer van de stad. Daarom hebben we in dit overzicht een paar toffe wandelingen in New York City. Ga je wat langer, dan kan je ook een toffe hike net buiten New York maken. Ook daar hebben we een mooi lijstje voor. Check it out:

Een hike in New York City:

Een hike in de staat New York:

Central Park Loop

Begin je wandelavontuur in het hart van de stad met een tocht door Central Park. Deze iconische stadsoase biedt een verscheidenheid aan paden, prachtige meren en groene weiden. Volg de 10 kilometer lange loop rondom het park en geniet van de rustige sfeer die in Central Park hangt. Omringd door bomen, dieren, sportende mensen en citytrippers ontvlucht je éven aan de drukke stad.

High Line Park

Combineer geschiedenis en natuur, midden in de stad. Tijdens een wandeling door High Line Park geniet je van een zeer unieke hike door New York. Deze verhoogde parkpromenade volgt een voormalige spoorweglijn en biedt een unieke kijk op de stad. Wandel over de ongeveer 3 kilometer lange route. Maak een tussenstop bij een van de vele bankjes, koffietentjes en geniet van de levendige sfeer.

Hike de Greenbelt Trail in New York City

Wil je nou echt graag naar New York City, maar kun je het niet laten om te gaan hiken – dan biedt Greenbelt Trail op Long Island de perfecte mogelijkheid. Deze relatief gemakkelijke hike vind je op Long Island in New York City en is daarom goed te combineren met een bezoek aan de stad. Het volledige pad is ongeveer 52 kilometer, maar heeft verschillende aanknopingspunten. Daarom kun je ervoor kiezen een uurtje te gaan hiken, of er een hele dagtrip van te maken. Dat is volledig aan jezelf natuurlijk. Het pad kronkelt zich een weg door het beboste gedeelte van het eiland en langs een aantal van de meren. Een zeer bijzonder wandeling, die je niet zomaar zou verwachten in een metropool van dit formaat.

Hike de trails op Governors Island

Een andere goede optie is één van de trails op Governors Island – vanaf dit eiland heb je een geweldig uitzicht op de torenhoge gebouwen van Manhattan en het vrijheidsbeeld. En met honderden kilometers aan hiking trails verveel je je geen moment.

Manhattan skyline

Minnewaska State Park Preserve

Minnewaska State Park Preserve is een hidden gem voor de hike liefhebber dat op ongeveer twee uur rijden van New York City ligt. Deze plek is perfect voor wandelaars die op zoek zijn naar rust en prachtige natuur. Verken de vele goed gemarkeerde paden en ontdek watervallen, kristalheldere meren en adembenemende uitzichten op de kalksteenkloven.

Hike door de Adirondack Mountains in de staat New York

Ten noorden van New York City, bijna op de grens van Canada, liggen de Adirondack Mountains. Voor veel hikers uit de omgeving is het een levensmissie alle 46 bergtoppen van dit gebergte te bereiken. De meest bekende van deze toppen is de Cascade Mountain. Een hike van acht kilometer brengt je zonder al te veel moeite naar de top van de berg – zeker aan te raden, de andere bergtoppen zijn namelijk een stukje hoger. Wanneer je in de buurt komt van de top, breekt het bos open en heb je een geweldig uitzicht over een meer – waar het water van alle watervallen die je onderweg bent tegengekomen naartoe stroomt. Het bos wordt thuis genoemd door verschillende vogelsoorten en als je gelukt hebt kom je ’s werelds grootste hert tegen, de eland.

Wandel door het Watkins Glen State Park

Op 400 kilometer in noordwestelijke richting van New York City ligt Watkins Glen State Park – een prachtig park dat doorbroken wordt door een vallei. De vallei is te danken aan miljoenen jaren aan watererosie en wordt vandaag de dag vergroot door de constante stroom van riviertjes en de bijbehorende watervallen. De hike door deze vallei is niet de langste of zwaarste hike in New York, maar zeker één van de meest spectaculaire. Het nog geen drie kilometer lange pad neemt je mee door gebied dat je alleen in de mooiste fantasy-films ziet. Doordat de hike kort is en niet erg moeilijk, kun je de kids met een gerust hart meenemen.

Hike in New York - Watkins Glen State Park

De Appalachian Trail

Een van de meest bekende thru-hikes loopt door de staat New York. De Appalachian Trial, dat van Georgia tot Maine een afstand van 3.200 kilometer bedekt, loopt ongeveer 150 kilometer door New York. Deze route is een van ’s werelds langste wandelroutes. Het duurt dus ook maanden om de hele trail te lopen, maar je kunt er ook voor kiezen alleen het gedeelte in New York te lopen. Tijdens deze trail loop je door verschillende nationale parken en verandert het uitzicht en de vegetatie constant – een hele verassende en gevarieerde hike dus. Deze trail is elk seizoen prachtig, maar is misschien in de herfst het mooist, doordat de bladeren in de bomen rood, bruin en geel kleuren.

Hike in New York

De hike-uitdaging van New York: Saranac Six

Als je echt op zoek bent naar een uitdaging is er de Saranac Six. Dit is een gebied met daarin zes bergtoppen die in theorie in een dag allemaal te bereiken zijn – de Amerikanen in de regio hebben daar dan ook een ware challenge van gemaakt. Als je alle zes de toppen weet te bereiken, dan mag je de 6er-bell in Berkeley Green klinken. Je kunt je aanmelden voor deze hike in New York en zelfs een officieel certificaat bemachtigen als je de uitdaging aandurft. Als je dit doet binnen 24 uur, mag je jezelf een Ultra 6er noemen en krijg je een speciaal certificaat. Deze uitdaging is trouwens in de buurt van Cascade Mountain, dus als je nog energie overhebt zou je die ook nog kunnen beklimmen. Heel veel succes.

Hike in New York - Saranac Six
DagtochtLangeafstandswandelingNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.